Seyhan’ın Çankaya’sı Kurtuluş

ALİ BOZ/ŞEYDA TURAÇLAR

7 caddesi, 25 sokağı bulunan Kurtuluş mahallesi sınırları içerisinde Devlet Demir Yolları hizmet binası, misafirhanesi ve lojmanları, Öğretmen evi yer alırken, 1 lise, 1 Ortaokul, 1 ilk Okul, ve 1 tanede kreş bulunuyor. Ayrıca Gençlik Spor İl Müdürlüğüne ait Atatürk yüzme havuzu ile birlikte Atatürk parkı da mahalle sınırları içerisinde yer alıyor.

Mahalle muhtarlığına seçildiği günden bugüne kadar mahallenin eksiklikleri ve sorunları konusunda gecesini gündüzüne katan Nevin Biçer, çalışmayı ve insanlara hizmet etmeyi seviyor ve Atatürk’ün kadınlara tanımış olduğu haklardan dolayı  şuan Adana’nın en gözde, en temiz ve kültürlü, kültür seviyesi yüksek Kurtuluş mahallesinde muhtar olarak mahalle sakinlerine hizmet vermeye ve sıkıntılarına ortak olamaya özen gösteriyor.

Kurtuluş mahallesinde muhtar olmaktan gurur duyduğunu ifade eden Nevin biçer, mahalle sakinlerinin her türlü yanında olduklarını ve kendisine destek vermeleri kendisini hizmet verme konusunda daha fazla hizmet vermesi konusunda kamçıladığını belirtti. Biçer, “ 12 bin nüfuslu, 9 bin seçmeni olan Kurtuluş mahallesinde muhtar olmak benim için gururdur. Mahalle sakinlerimizin sıkıntılarında ve sorunlarında yanlarındayım. Bana destek verdikleri için mahalle sakinlerimize teşekkür ederim” dedi.

Kurtuluş mahallesine mahalle sakinlerinin oylarıyla muhtar seçildikten sonra, mahallenin eksikleri konusunda yardımlarını esirgemeyen hem Büyükşehir, hem de Seyhan Belediye Başkanları Zeydan Karalar ve Akif Kemal Akay’a minnettar olduğunu vurgulayan Nevin Biçer, şunları söyledi. “ Bugüne kadar Büyükşehir ve Seyhan Belediyesinin mahalleme gösterdikleri hizmet anlayışlarına teşekkür ederim. Kurtuluş mahallesinin eksikliklerinin giderilmesi konusunda her iki belediye ekiplerine göstermiş olukları çalışmalar için minnettarım” diye konuştu.

Kurtuluş mahallesinin daha yaşanabilir bir mahalle olması için gece gündüz çalışmalarını sürdüren Nevin Biçer, alt yapı, üst yapı, park bahçeler, temizlik, sinekle mücadele ve asfalt konusunda desteklerine esirgemeyen belediye çalışanlarına ayrıca Atatürk çocuk parkının yenilenmesi konusunda özverili davranan tüm çalışanlara minnettar olduğunu belirterek,  “Mahalle sakinleri olarak belediye hizmetlerinden memnunuz. Sağ olsunlar her an sorunlarımızın çözümü konusunda yanımızdalar”  dedi.

Savaşçı bir ruha sahip olan Kurtuluş Mahalle Muhtarı Nevin Biçer, sürekli olarak halkın içinde halkla birlikte sorunların üzerine gidiyor ve bunu da başarıyor. Hiç yerinde oturmayan muhtar Biçer, ayrıca insanları okumaya teşvik etmek amacıyla küçükte olsa ‘ATATÜRK Park Kitaplığı’nı muhtarlık yanında açarak halkın hizmetine sundu. Uzaktan eğitim alamayan ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına kendi çabalarıyla bilgisayar, tablet temin ederek eğitim almalarına yardımcı olarak eğitim almalarına yardımcı oldu.

Mahalle muhtarlığını kazanmasının ardından yaptığı hizmetlerle fark yaratan Kurtuluş mahalle muhtarı Nevin Biçer, Adana 1 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz kurumunda bulunan kütüphaneye kitap desteği vererek insanların okumayı alışkanlık haline getirmesine yardımcı oldu. Biçer ayrıca, Lösev 'e Down Sendromlu çocuklara destek vererek her şeyden önce bir anne olduğunu da ortaya koydu. Biçer, 6 Şubat depremi ile birlikte başta Adana olmak üzere yakın illere muhtarlık aracılığıyla depremde zarar gören mağdur vatandaşlara da gerekli yardımları ulaştırdı. Bunlara ek olarak da Ramazan kolilerinin dağıtımında göstermiş olduğu hassasiyet takdir edilecek bir davranış olarak ortaya çıkıyor.

Kurtuluş mahalle muhtarı Nevin Biçer, Ev ziyaretleri, hasta ziyaretleri, dernek ziyaretleri ve Adana da birçok okulla kitap desteğini sürdürmekle birlikte, mahallesindeki okulların etkinliklerine destek verme gibi etkinliklerin yanı sıra Mahalle muhtarlığının önünde açılan üreten kadınların sergisine destek vererek, bir muhtarın yapabileceği hizmetlerin daha fazlasını mahallesine ve çevresine vermekle de dikkatleri çekiyor.