Seyhan Belediyesi “Çölyak” hastalarını unutmadı

SABİT ÖZKESER/ÖZEL HABER

 

“SAĞLIKLI BESLENMEK İSTEYEN

HERKES İÇİN BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR”

Satışına başlanan “Seyhan Glutensiz” ürünleri arasında ekmek, simit, grisini, kek, cupcake ve bisküvi bulunduğunu anlatan Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay,  “Gluten, sadece  ‘Çölyak’ hastalarının değil, diğer insanların sağlığını da olumsuz etkileyebilecek bir protein grubudur. Çölyak hastalarına ölümcül zararlar verebilen gluten, ne yazık ki tükettiğimiz çok fazla gıdada bulunmaktadır. Bu nedenle glutensiz gıda tüketimi çölyak hastaları başta olmak üzere sağlıklı beslenmek isteyen herkes için büyük önem taşımaktadır” dedi.

“GLUTENSİZ GIDALAR YETERLİ MİKTARDA

ÜRETİLMEDİĞİ GİBİ FİYATLARI DA PAHALI”

Seyhan glutensiz ürünlerini Seyhan Halk Pazarları ve Seyhan Üreten Kadınlar stantlarından alınabileceğini ve çok yakında da internet üzerinden de satışlara başlanacağını anlatan Başkan Akay, “Glutensiz gıdalar, yeterli miktarda üretilmediği gibi fiyatlarının da gluten içerenlere göre daha pahalı olması, bu gıdaların temini güçleştirmektedir. Seyhan Belediyesi bu problemin çözümüne katkıda bulunmak ve bu alanda farkındalık oluşturmak amacıyla bir süredir sürdürdüğü ARGE çalışmalarını tamamlamış ve ‘Seyhan Glutensiz’in üretimine başlamıştır” diye konuştu.

“HALKIMIZIN ÖNERİLERİ ELEŞTİRİLERİ BİZİM İÇİN   YOL GÖSTERİCİ OLACAK”

 

Glutenin, çölyak hastalarına ölümcül zararlar verebildiğine dikkat çeken Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, “Bugün tükettiğimiz birçok gıdada bulunan ve diğer insanların sağlığını da olumsuz etkileyecek bir protein grubu olarak biliniyor ve gluten içermeyen gıdalar sağlıklı bir yaşam için büyük önem taşıyor.  ‘Seyhan Glutensiz’ ürünlerini halkımızın beğenine sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Halkımızın önerileri, eleştirileri  bizim için yol gösterici olacaktır” dedi.