“Muharrem ağabeyi unutamayız”
Adanalı milli ve rekortmen yüzücü, İstanbul Yüzme İhtisas Kulübü’ne ilk transfer olan Avukat Behçet Kurtiç, Muharrem Gülergin anısına yapılacak yarışlara katılacağını belirterek, “Geleceğimizi şekillendiren model aldığımız Muharrem ağabeyi unutamayız” dedi.
YENİLMEZ ARMADA’NIN MİMARIYDI
Yüzme Federasyonu başkan ve yöneticilerine Muharrem Gülergin anısına Adana’da yarış düzenledikleri için teşekkür eden ve bunun geleneksel hale getirilmesini isteyen Kurtiç, şunları söyledi:
“Genç kuşaklar Muharrem Güliergin’i yeteri kadar tanımazlar. Yüzme, sutopu başta olmak üzere, futbol, atletizm, masa tenisi ve sporun her dalında önemli dereceleri bulunan Muharrem ağabeyi 1940-1970 yılları arasında sadece Adanalı gençler değil, Türkiye genelinde tüm sporcular model almıştı. Öncelikle çok iyi bir Adana sevdalısı, mükemmel yüzücü ve sutopucuydu. Milli ve rekortmen yüzücü Halil Dalhan ile iyi bir ikili olmuşlardı. Dönemin Beden Terbiyesi Bölge Müdürü Cemil Oka ile Yüzme Federasyonu yönetiminde görev alan il temsilcisi Ruhi Polisçi, Karataşspor kulübü kurucusu Ökkeş Koşkun’un hizmetlerini de unutmamak gerekir.”
18 YILDA SADECE BİR KEZ ŞAMPİYON OLAMADILAR
18 yıldasadece bir kez şampiyon olamadıklarını anımsatan Behçet Kurtiç, “İstanbul kulüplerinin yöneticileri, tesis ve bütçeleri Adana’dan onlarca kat iyi konumdaydı. 13 kez üst üste sutopunda şampiyonluk yaşadık. Sadece bir kez oda havuzun motoru aylarca onarılamadığı için sulama kanalları ve Seyhan Baraj Gölü’nde yeterli antrenmanı yapamadık yenildik. Ardından 4 yıl daha şampiyonluk yaşayarak spor tarihine geçtik. YENİLMEZ ARMADA takımının mimarı kesinlikle Muharrem Gülergin’dir” diye konuştu.
HAVUZA ESKİ MİLLİ VE REKORTMEN YÜZÜCÜLERİN FOTOĞRAFLARI KONULMALI
Atatürk Yüzme Havuzu’na yetkililer tarafından eski milli ve rekortmen yüzücülerin fotoğraf ve özgeçmişlerinin konulmasını isteyen Behçet Kurtiç, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bizlerin döneminde milli ve rekortmen sporcuların büyük çoğunluğu dar gelirli aile çocuklarıydı. Kısıtlı olanaklara rağmen bundan 50-60 yıl önceki madalya ve başarılar daha anlamlıydı. En büyük ödülümüz Muharrem Gülergin’in Gar Lokantası’nda beslenme kampına alınmamızdı. Bir de hafta sonları teşvik yarışmalarında dereceye giren sporculara esnaftan toplanan hediyelerin dağıtılmasıydı. Yüzme ve sutopunda milli takımın yarısını Adanalı gençler oluştururdu. Havuzlarda ki başarıda en büyük pay kesinlikle hırsı, bilgisi ve ekip çalışmasıyla bizlerin geleceğini şekillendiren lider, kaptan, antrenör, ağabey, baba, sırdaş MUHARRAM GÜLERGİN’dir. O’nun asla hakkını ödeyemeyiz. Mekânı cennet olsun.”
Kurtiç, Muharrem Gülergin’in Adana’dan hiçbir yüzücünün İstanbul’a transfer olmasını istemediğini, ancak daha iyi olanaklar, burs ve üniversite okumak için İstanbul’u tercih ettiklerini de anlattı. Kurtiç, veteranlar yarışmasında ilk kuşak kadın yüzücülerden Mine Gençtan’ın da gösteri yarışı yapacağını, ayrıca “Suya Yazılanlar” adındaki kitabını imzalayacağını da sözlerine ekledi.