Mehmet Ali İnan : Konut arzı yetersiz

İnan, “İnşaat sektöründe  bir süredir yeteri kadar üretim yapılamıyor. Ülkemizde yılda 500 bin evlenme 150 bin boşanma olduğu, üniversite öğrencisi sayısı gibi faktörlerle birlikte yıllık 800 bin civarı konut ihtiyacı bulunuyor. Ancak son beş yıldır bu rakam yıllık 350-400 bin konutu geçemiyor. Stokların da erimesiyle barınma krizi ile karşı karşıya kaldık “ dedi.

“KREDİYE ERİŞİM KANALLARI KAPALI”

AKAMDER Genel Sekreteri Mehmet Ali İnan “Gelinen aşamada hem konut üreticileri  , hem de konut talep eden tüketiciler krediye ulaşamıyor. Barınma krizini aşmak istiyorsak, konut üretiminin önündeki engelleri kaldırmak zorundayız. Finansmana erişim kadar ucuz arsa temini de konut arzı için çok önemli. Bu konuda belediyelere çok büyük görevler düşüyor” diye konuştu.

İnan, “Son olarak geçen ay kamuoyuna yansıyan düşük faizli konut kredisi kampanyası piyasayı kilitledi. Alıcılar bu kampanyayı bekliyor ve konut alımlarını erteliyor. Yetkililer ya bu kampanyayı derhal faaliyete geçirmeli ya da böyle bir şey yoksa vatandaşları bilgilendirmeli” dedi.