“Kurumlar arası işbirliği önemli”

Adana ve Mersin’e yapılacak yatırımlar konusunda iş birliğinin önemine dikkat çeken Başkan Seçer, “Kurumlar arası işbirliği önemli” dedi.

“Adana-Mersin ayrı iller olmasına rağmen ortak kaderi paylaşıyor”

Ziyarette Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili ve Çukurova SİFED Yönetim Kurulu Üyelerinden Gülcan Kış ile diğer Yönetim Kurulu üyeleri de yer aldı. Başkan Seçer, Adana ve Mersin’in demografik, coğrafi ve kültürel yapılarının benzer olduğuna vurgu yaparken, Adana ve Mersin’in ayrı iller olmasına rağmen aslında geçmişte de günümüzde de gelecekte de ortak kaderi paylaşan iller olduğuna dikkat çekti.

“Ana Konteyner Limanı önemli”

Mersin’in kendi spesifik yatırımları olduğuna ve bu yatırımların Adana’yı da etkileyeceğine işaret eden Başkan Seçer, “Örneğin bu Ana Konteyner Limanı önemlidir, değerlidir. Şu anda muğlaklık var. Daha önce Mersin olarak net adres gösterilen bu projeksiyon, şu anda Doğu Akdeniz olarak değiştirilmiş durumda. Elbette Adana da bizim şehrimiz, kentimiz ama bu bölgede olmasını biz arzu ederiz. Burada daha önceki çalışmaları da göz önüne alırsak; yani imarda yeri belirlenmiş, her türlü koşullar, şartlar değerlendirilmiş ve rasyonel bulunmuş bir alanda bu yatırımın yapılmasını arzu ederiz” ifadelerini kullandı.

 “Bölgemiz için birlikte güzel şeylere imza atacağımıza inanıyoruz”

Çukurova SİFED Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kış da 11 Aralık’ta gerçekleşen devir teslimden sonra hem Adana hem de Mersin protokolü ile bir araya geldiklerini aktardı. Kış, “Sayın Başkanım sizler de bir iş insanı olarak gerçekten de iş insanlarının önünü açtığınızı biliyoruz. Özel yatırımlar yaptığınızı da biliyoruz. Tüm halkın desteklerini de alıyorsunuz. Size gerçekten bu konuda minnettarız, teşekkür ediyoruz. İnşallah bu saatten sonra da Çukurova SİFED olarak bölgemizi kalkındırmak için birlikte güzel şeylere imza atacağımıza inanıyoruz” dedi.

Adana ve Mersin illerinin birlikte hareket etmesinde fayda olduğunu sözlerine ekleyen Kış, şunları söyledi: “Çünkü artık aramızda mesafe kalmamış. Dolayısıyla her zaman artık şehirsel değil, bölgesel diyeceğiz. Özellikle Çukurova Bölgesel Havaalanı’nın ortak olmasından dolayı, buradaki çoğalmayı da bu şekilde yapacağımıza inanıyorum. Ayrıca, biliyorsunuz ki bizim fuar alanımız hem küçük hem dar hem de etkili ve katkılı olmuyor. Yani hem ziyaretçiler açısından hem de yatırımcılar açısından da küçük bir alan. Adana’da da aynı. Şimdi ikisinin arasında 60 kilometre olunca aynı sektörün fuarcılık hizmetlerinin bir Mersin'de bir Adana'da olması katılımı azaltıyor. Dolayısıyla ilgisizlik meydana geliyor. Maliyetler yüksek. Ortak bir fuar alanı yaparak, Çukurova Uluslararası Fuar Alanı’nı yaratmayı planladık, konuştuk. Oradaki yönetimden, protokolden o şekilde bir destek aldık. Bunu da sizlere de iletmek istedik.”