Koca Çınar için mevlit okutuldu

Geçtiğimiz yıl aramızdan ayrılan KOCA ÇINAR için, ölüm yıldönümü nedeniyle mevlit okutuldu.Aslan ailesinin yanı sıra mahalle sakinleri ve esnafın katıldığı mevlüt töreninde, semaya açılan eller ve yakaran dudaklar, Fatiha okuyup rahmet diledi.

Pandemi kuralları çerçevesinde gerçekleştirilen anma etkinliğinde yapılan ikramların ardından başsağlığı dileğinde bulunan katılımcılarla KOCA ÇINAR’la geçen anılar dile getirildi.

Aile adına görüşlerini açıklayan Yusuf Aslan, “Babam aramızdan ayrılalı 1 yıl oldu. Günler adeta su gibi akıp gitti. Biz hala ilk günkü gibi acılı ve üzüntülüyüz. Koca Çınar’ı anmadığımız bir gün geçmedi. Biz evlatları ve torunları olarak biliyoruz ki; insanlar vefat ettiklerinde değil, unutulduklarında ölürler… Biz de O’nu anarken; nasıl çaresizlikler içerisindeyken bile bizleri birarada tutabilmenin çabası içerisinde olduğunu daha iyi anlıyoruz. Bizler için herşeyin iyisini yapabilme gayreti ve zaman zaman çaresizlik içerisinde umutsuzca çabalarının acısını çektiğini görebiliyoruz. Belki çok geç ama bunu bilmek ve kendi yaşamımızda da gereken dersleri çıkararak, ailemiz, yakın çevremiz ve dostlarımız için aynı duyarlılık içerisinde davranmamız gerektiğini anlıyoruz.

Eyüp Aslan bir isimden ibaret değil. 86 yıllık yaşamında adeta asırlık bir ÇINAR gibi tüm ailesine sığınacak bir yuva olmuş. Sırtımızı yaslayacağımız, gölgesine sığınacağımız bir dağ gibi durmuş. O’nu özlüyor ve saygıyla anıyoruz. Işıklar içinde uyusun. Toprak incitmesin” dedi.