“Kadınlarımız toplumda daha etkin bir rol almalı”

>> SABİT ÖZKESER

 

 

“HEDEFİMİZ; PROJELERİMİZİN

HAYATA GEÇİRİLMESİ”

Geçtiğimiz 21 Ağustos tarihinde 12. Dönem Genel Kurulunu gerçekleştiren Adana Kent Konseyi Kadın Meclisi, Büyükşehir Belediyesi binasında tanışma toplantısı düzenledi. Toplantıya çok sayıda Sivil Toplum Kurulu (STK) temsilcileri de katılırken, açılışta konuşan Kadın Meclis Başkanı Sevilay Doğan, “Toplantımızın esas amacı; Kadın Meclisi’nin dönem çalışmalarının tamamlandığını duyurmak, önceki  dönemde gerçekleştirilen projeleri paylaşmak ve önümüzdeki döneme ilişkin planları tanıtmaktır. Biz, kadınların toplumumuzda daha etkin bir rol almasını istiyoruz ve hazırladığımız projeler ile iş birliklerini hayata geçirmeyi hedefliyoruz” dedi.

“ADANALI KADINLARA

LAYIK OLMAYA ÇALIŞACAĞIZ”

Adana Kent Konseyi Başkanı Haşmet Biçer’in de katıldığı toplantıda konuşan Doğan, Adana Kadın Meclisi olarak Adana’ya ve kadınlarına layık, dinamik yapısıyla yeni döneme hazır olmayı hedeflediklerini de anlatırken, “Kentimizdeki tüm kadınların sesini duyurmak ve sorunlarını çözüme ulaştarmak amacıyla çeşitli çalıştaylar düzenlemeyi planlıyoruz. Bu çalıştaylar, kadınların ihtiyaçlarını ilgili yerlere ileterek, çözüme ulaşması konusunda katkı sağlayacak. Çalışmalarımızı bu yönde sürdüreceğiz. Meclisimiz; hemşehrilik bilinci ve güçlü kimliğiyle Adana’nın dinamik yapısını temsil edecektir. Türk kadınına ve Adanamıza yakışan projelerimizle gurur kaynağı olacağız. Toplumuza katkı sağlamada kararlı olduğumuzu herkesin bilmesini isteriz” diye konuştu. Adana Kent Konseyi Başkanı Haşmet Biçer ise, kadınların karar alma sürecinde daha fazla yer almasının önemine dikkat çekerek, “Adana Kent Konseyi Kadın Meclisi, Adana’nnın kadınlarının sesini daha güçlü bir şekilde duyurmasına olanak tanıyacak” dedi.

ADANA KADIN MECLİSİ 26 ÇALIŞMA GRUBU İLE

ŞEHRE VE KADINLARA KATKI SAĞLIYOR

 

Adana Kent Konseyi Kadın Meclisi, şehre ve Adanalı kadınlara fayda sağlamak amacıyla 26 farklı çalışma grubu kurdu. Yönergeye uygun olarak, her çalışma grubunun başkanı ve üyeleri belirlendi, grupların işleyiş sayfaları oluşturuldu. Çalışma grupları, dönemin faaliyetlerine yönelik hazırlıklarına başladı ve yapılan planlamalar doğrultusunda projeler hayata geçirilmeye hazır hale getirildi. Toplantı, katılımcılar arasında fikir alışverişine olanak tanırken, gelecekte gerçekleştirilecek projelerin daha da şekillenmesine katkı sağladı. Kadın Meclisi’nin, Adana’da kadınların daha aktif bir şekilde yer almasını sağlamak için yürütülecek çalışmalarla ilgili heyecan verici bir dönem geçirmesi bekleniyor.Toplantıda, kurulan çalışma gruplarının tanıtılması da önemli bir yer tuttu. Her grup, kendi alanında yürütmeyi planladıkları projeleri katılımcılarla paylaştı. Bu çalışma grupları aracılığıyla, kadınların sosyal, ekonomik ve kültürel alanlarda daha fazla yer alması amaçlanıyor. Katılımcılar, kendilerini tanıtma fırsatı bulurken, her bir temsilcinin kendi deneyimlerini ve hedeflerini paylaşması, toplantının samimi bir atmosferde geçmesine katkı sağladı. Bu sayede, katılımcılar arasında güçlü bir iletişim ağı kurulması hedefleniyor.