“İYİ Parti’yi Adana’da birinci parti yapacağız”

“AKŞENER’İN MÜCADELESİ VE

DURUŞUNDAN GURUR DUYUYORUM”

Daha önce uzun süre Doğru Yol Partisi ve sonrasında Demokrat Parti Kurultay Delegesi ve Yüreğir İlçe Başkanlığı görevinde bulunduktan sonra İYİ Parti  İl Başkanı Göktürk Boyvadaoğlu’nun ısrarı üzerine Danışmanlık görevini kabul eden Yüreğir’in sevilen siyasetçisi Vahit Sırlıbaş Çukurova Press’i ziyaret ederek sorularımızı yanıtladı. Genel Başkan Meral Akşener’in Doğru Yol Partisi’nden bakanı olduğuna dikkat çekerek, “Yapısıyla, mücadelesiyle, duruşuyla ve düşüncesiyle gurur duyduğum bir isim” diye konuştu.

“İYİ PARTİ’DE AKTİF OLARAK GÖREV YAPIYORUM

AMA HİÇBİR YERE KESİNLİKLE ADAY DEĞİLİM”

Tabandan gelen sese kayıtsız kalamayarak İYİ Parti’ye geçtiklerini ve yakınlarından 150 kişiyi kaydettiğini anlatan deneyimli siyasetçi Vahit Sırlıbaş, “İYİ Parti’de aktif olarak görev yapıyorum ve  hiçbir yere de kesinlikle aday değilim” dedi. İl Başkanı Göktürk Boyvadaoğlu’nun kendisini genel merkeze götürdüğünü ve orada karşılayan Genel Sekreter Uğur Poyraz’ı, Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz’ı  tanıdığını ve eski bakanlarından Ensari’yi  görerek heyecanlandığını vurgulayan Sırlıbaş,”O kadroları ve başkanımın samimiyetini gördüm. Göktürk başkan yaklaşık 5 yıldır il başkanlığının maddi-manevi yükünü çekiyor. Herkesin sevmesi mümkün değil siyasette. Öyle kolay değil. İl başkanımın dürüstlüğüne inanıyorum. Kendisini çok seviyorum. Bölgem Yüreğir’in de adamı. Ankara’da başkana gösterilen teveccühü de gördüm. Genel Başkan Yardımcıları da kendisini iyi karşıladı” dedi.

“PARTİMİZİN BAŞARILI OLMASI İÇİN

GECE-GÜNDÜZ ÇALIŞMAYI SÜRDÜRECEĞİZ”

İYİ Parti’nin başarılı olması için gece-gündüz demeden çalışacaklarını da anlatan Vahit Sırlıbaş, daha sonra şöyle devam etti:

“Anketler de gösteriyor, basından da sık sık bilgileri alıyoruz. Biz de işin içerisindeyiz. Meral Akşener’e çok büyük teveccüh var. Özellikle kadınlardan. Adana’da birinci parti olma iddiasındayız. Çok iddialı bir laf ama farkındayım. Türkiye’de de bu konuda iddialıyız. Hedefimiz bu. AK Parti’den giden oylar, partimizdeki yükseliş beni umutlandırıyor, heyecanlandırıyor. Sağ seçmen iktidar sever. 1980’den bu yana baktığımızda sağ seçmen ANAP ve DYP’yi tercih etmiştir. Ardından da DYP’nin düşüşe geçmesiyle AK Parti geldi. Ama bugün o süreç İYİ Parti’yi birinci parti olmaya doğru götürüyor. Kadirli’de bir avukat ağabeyimiz var ve siyasette çok eski, ama hala yüzü eskimeyen bu ağabeyimizin söylediği ‘Biz nefsimiz için değil, neslimiz için siyaset yapıyoruz’ laflar da yerini buluyor. Bugün biz çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceği  ve haklarının iadesi için Millet  İttifakı’nın başarısı için çalışıyoruz. Partinin kuruluşundan bu yana emeği olanlara çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. >> SABİT ÖZKESER