TFFHGD’den kınama

SABİT ÖZKESER / ÖZEL HABERİ

 TFFHGD yönetimi daha sonra tedavi gören hakemleri hastanede ziyaret etti.

“BU SALDIRIYI VE ŞİDDETİ ASLA KABUL ETMİYORUZ”

Büyük tepkiye yol açan saldırıyla ilgili TFFHGD Adana Şubesi Yönetim Kurulu adına “SPOR KAMUOYU'nun DİKKATİNE” başlığı altında  açıklama yapan Başkan Tülay Tapçı  şu görüşleri dile getirdi:

 “20.11.2022 pazar günü Kayhan Kaynak Kardeşler stadında oynanan KOCAVEZİRSPOR - ALADAĞGÜCÜ takımları arasında oynanan 1. Amatör Küme müsabakası bitiminden hemen sonra KOCAVEZİRSPOR sporcuları müsabaka hakem triosu olan üyelerimiz Emre ATEŞ, Semra DOĞAN ve Cemil KÖK'e yaptıkları sözlü  itirazlarla kalmayıp, KOCAVEZİRSPOR’un iki sporcusu müsabaka Hakemi Emre ATEŞ'e arkadan boynuna ve kafasına vurarak yumruklamış ve hakemimizi yere düşürdükten sonra yaptıkları küfürlerin dışında “ ÖL, GEBER” diyerek kafasına, boynuna, kaburgalarına ve sırtına tekmeler atarak fiili bir saldırıda bulunmuşlardır. Ayrıca müsabakanın yardımcı hakemi üyemiz Cemil KÖK'e de yumruklar atarak saldırılarını devam ettiren KOCAVEZİRSPOR’lu olduğu tespit edilen bu iki sporcu hakemlerimize oyun alanının içerisinde aşırı şiddet uygulayarak darp etmeye devam etmişlerdir. Öncelikle futbol sahalarında olası ve makul düzeyde kabul edeceğimiz boyuttaki itirazların dışında gerçekleşen fiili darp ile üyelerimize yapılan bu saldırıyı ve şiddeti TFFHGD Adana Şubesi olarak kabul ve tasvip etmediğimizi bildiririz. Müsabaka bitimi sonrasında saha içerisinde bayıltırcasına aldığı darplar ve fiziki saldırılar sonrası genç hakemlerimiz Ambulans ile gittikleri hastanede yapılan ilk müdahale ve tedavilerinden sonra KOCAVEZİRSPOR'dan saldırıyı gerçekleştiren iki sporcusu hakkında karakola giderek ayrı ayrı şikâyetçi olmuşlardır.Bu tür şiddet içeren davranışlar sporun Fair Play ruhuna aykırı olduğunu ve kimseye yararı olmadığının farkına varılmasını önemle istiyoruz. Sporu, spor kültürünü, gençliğimizi ve Adana Amatör futbol camiamızı zedeleyen bu tarz eylemlerin bir daha yaşanmamasını temenni ediyor; Spor sahalarında görmek istemediğimiz kaba kuvvetle birlikte fiziksel şiddet uygulayan, KOCAVEZİRSPOR'lu bu sporcuları kınıyoruz. Adana Hakemliği adına geçmişten bugüne kadar her aşamada yanlarında olduğumuz gibi geçmiş olsun ve acil şifalar dileklerimiz ile birlikte bu saldırıyı gerçekleştirenlerin Sporda Şiddet Yasasının her türlü hukuki boyutundaki hakkımızı sonuna kadar üyelerimiz adına takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz.”

HASTANEDE ZİYARET

TFFHGD Adana Şube Yönetimi daha sonra saldırıya uğrayan hakemleri hastanede ziyaret etti. Yapılan açıklamada, “Üyelerimizden İl Hakemi Sayın Emre ATEŞ hafta sonu yönettiği müsabaka sonrası kendisine ve yardımcısına yapılan saldırıyı üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız. Yaşanan olumsuz olaylar sonrası kaldırıldığı hastanede tedavi olan hakemlerimizden Emre ATEŞ ve Cemil KÖK'e Adana Hakemliği adına geçmiş olsun dileklerimizi iletir, bu tür olayların bir daha yaşanmamasını ve sizleri tekrar sahalarda göreceğimiz sağlıklı günler dileriz” denildi.