Adana'da lezzet şöleni yaşanacak

SABİT ÖZKESER / özel haberi

 

“BU FESTİVAL, FESTİVALLER ŞEHRİ ADANA’DA YAPILIYOR”

Lezzet şöleninin yaşanacağı Adana’daki toplantıya, ilçe belediye başkanları, STK temsilcileri ve basın mensupları katıldı.Toplantının açılışında festivalle ilgili detaylar paylaşıldı. Festivalde uluslararası isimlerin yanı sıra ünlü şeflerin ve yerel ustaların şovlarıyla üç gün boyunca Adana’da bir gastronomi şöleni yaşanacak. Adana Valisi Süleyman Elban, Adana’nın tarım, turizm, gastronomi ve ticaret açısından yüksek bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, “Bu yıl festivalimizin 6’ncısını düzenliyoruz. Uluslararası bir festival. Gerçekten dünyanın dört bir yanından insanın katıldığı bir festival. Kebabından, her  türlü yemeğine kadar gerçekten damak çatlatan bir festival. Bu festival, festivaller şehri Adana’da yapılıyor. Amacımız; bu Lezzet Festivali’nin basınımız tarafından da iyi tanıtılmasıdır. Bu konuda emekçilerimizin tanıtımını bekliyorum. Festivalin düzenlenmesinde çok büyük emek var, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“BU FESTİVALİMİZİ GASTRONOMİ İLE ANILAN İLLER DE ÖRNEK ALIYOR”

Uluslararası Adana Lezzet Festivali toplantısında konuşan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin de, Lezzet Festivali’nin tanıtımında basına büyük görevler düştüğünü  belirterek, “Adana bir festivali kenti haline geldi. Çukurova Belediyesi olarak biz de Jakaranda Kültür Sanat Festivali’ni düzenliyoruz. Bu festivalimiz ilk etapta on binleri, daha sonra ise yüzbinleri bulacak. Ayrıca; Çukurova’da Adana Lezzetler Çarşısı’nı açtık. Bu çarşıda her çeşit yemek var ve uğramanızı isterim. Bunun dışında Adana’mızda Altınkoza, Portakal Çiçeği gibi festivallerimiz de düzenleniyor. Gastronimiyle anılan veya anılmayan illerimiz Adana’daki Lezzet Festivali’ni örnek almaktadır. Bu festivalimizin önemi her geçen daha da artmaktadır. Adanalılar’ı  Uluslar arası Lezzet Festivali’ne davet ediyorum” dedi.

“SONUNDA ADANA VALİMİZ SAYIN DR.SÜLEYMAN ELBAN İLE BULUŞTUK”

Bu arada Adana Valisi Dr.Süleyman Elban’ın, İstanbul’daki  Adana Lezzet Günleri  kapsamındaki daveti için Adana’ya çağrıldığını düşünerek Adana’ya giden Adanalı ünlü sanatçı Haluk Levent, sosyal medya hesabından “Sonunda Adana Valimiz sayın Dr. Süleyman Elban ile buluştuk” başlığıyla fotoğraflı bir paylaşım yaptı. Levent paylaşımında daha sonra “7-8-9 Ekim’de Adana Merkez Park’ta yapılacak lezzet festivaline herkesi bekliyoruz. Aç gelin!!Adana Valimiz Sayın Süleyman Elban, Belediye Başkanlarımız, Oda Başkanlarımız ve Kurum Müdürlerimiz ile birlikte, 7-8-9 Ekim’de düzenlenecek olan 6. Uluslararası Adana Lezzet Festivalimizin basın toplantısını gerçekleştirdik” görüşlerine yer verdi.