Dumlupınar’ın kaderini değiştirdi

ALİ BOZ/ELİF HALLAÇOĞLU / ÖZEL HABERİ

Demir’in muhtar olmasıyla birlikte mahallede birlik ve beraberlik ön plana çıktı. Mahalle sakinleri, Muhtar Şehmus Demir’in yaptığı hizmetlerden memnun ve her zaman destek vereceklerini, muhtarlarının çalıştığını ve destek olunması gerektiğini ifade ediyorlar.

Dumlupınar Mahallesi Muhtarı Şehmus Demir, göreve geldiği günden bugüne kadar mahallesine yapılan hizmetlerden dolayı başta Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar olmak üzere, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’a, Toroslar Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Mehmet Kayacı ve Türk Telekom yetkililerine teşekkür ettiğini belirtti. Demir, “ Dumlupınar Mahallesine yapılan hizmetler mahalle sakinlerimizin rahat ve huzurlu bir şekilde yaşamalarına olanak sağlamıştır” dedi.

BÜYÜKŞEHİRİN HİZMETLERİ

Dumlupınar Mahallesinin çalışkan ve mahalleli tarafından sevilen sayılan muhtarı Şehmus Demir, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın mahallesine verdiği hizmetlere minnettar olduğunu belirtti ve Büyükşehir Belediyesinin yaptığı hizmetleri şöyle sıraladı:

 “ Mahallemizin 35 sokağın alt yapısının tamamen (Kanalizasyon) yapıldı. 13 sokağımızın asfaltlaması tamamen yapıldı. Mahallemize 300’ün üzerinde yağmur ızgarası yapıldı. 6 sokağımıza bypass yapıldı. Camilerimizin temizliği düzenli bir şekilde yapılıyor. Mahallemize gece gündüz ilaçlama yapılırken, larva ile de mücadelemiz sürüyor. Büyükşehir Belediyesi park bahçelerimiz Daire Başkanlığından da yeterince hizmet alıyoruz. Ayrıca hizmet için sokaklarımızda kazılan yerler ASKİ ekipleri tarafından yama ve asfalt kaplaması eksiksiz yapılıyor.”

SEYHAN BELEDİYESİ’NİN HİZMETLERİ

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’a da mahallesine yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür eden muhtar Şehmus Demir, Seyhan tarafından yapılan hizmetleri de şöyle sıraladı:

“Şehit Ercan Sanca çocuk parkımız şehidin adına yakışır bir şekilde kullanılır hale getirildi. 38009 nolu çıkmaz sokağımız açıldı. 38011 nolu sokağımız Meydan 2 dolmuş yolu üzerinde bulunan 2 katlı ev Semiha Urinandi ortaokulu dönemecinde tehlike yaratıyordu. Bu ev istimlâk edilerek yıkılıp yol genişletilerek tehlikenin önüne geçildi. Okullarımızın çimleri, ağaç budamaları ve oturma bankları desteğini alıyoruz. Mahallemizde 38004, 38002, 38057,38053, 38047, 38007, 38009,38061, 38067 ve 38103 nolu sokaklarımıza oluklu asfalt yapıldı.”

Dumlupınar Mahalle Muhtarı Şehmus Demir, Seyhan Belediyesinden ayrıca yapılmasını istediği bazı isteklerinin de olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

 “ 80 sokağımız oluklu asfalt yapılması için bekliyor. Muhtarlık önünde bulunan Seyhan Belediyesi ait 1000 metrekare arsaya çok amaçlı tesis ve SEYMER inşaatının bir an önce başlamasını bekliyoruz. 38011 sokak üzerinde bulunan mevcut eski taziye evimizin ufak ve yetersiz olduğundan kullanılmamaktadır. Buranın bilgi evi ve kütüphaneye dönüştürülmesini istiyoruz. Mahallemizde spor tesisimiz yoktur. Gençlerimiz ve bayanlarımızın aktivite yapacağı bir tesisin yapılmasını bekliyoruz.”

TOROSLAR ELEKTRİK VE TELEKOM HİZMETLERİ

Muhtar Demir, Toroslar Elektrik Dağıtım Şirketi Genel Müdürü Mehmet Kayacı’ya da teşekkür ettiğini ifade ederek şöyle konuştu:

 “Gül Bahçesine bağlı olan elektrik bağımlılığımız sonlandırıldı. Mahallemize enerji dağıtım tesisi kurularak, Dumlupınar Mahallesi yeni trafolarıyla elektrik de bağımsız oldu. 3 adet trafomuz büyütüldü. 300 adet demir elektrik direkleri tehlikeden dolayı beton direklerle değiştirildi. Mahallemizde 11 adet trafo var, bu trafolar ekipler tarafından elden geçirildi. Bu arada pandemi dolayısıyla mahallemizde Türk Telekom ile sorun yaşayan sokaklara alt yapı hizmeti getirilerek internet erişimi kolaylaştırıldı.”

Muhtar Şehmus Demir, Dumlupınar Mahallesinin kanaat önderleriyle birlikte düzenli toplantılar yaptıklarını ve mahallenin eksiklikleri ve yapılması gereken hizmetleri birlikte tespit ettiklerini ve mahallenin sorunlarını birlikte değerlendirdiklerini belirtti. Muhtar Demir muhtarlık yanına mahalle sakinlerinin yararlanması için ekmek kulübesinin Büyükşehir Belediyesi tarafından konulduğunu da vurguladı.