“Aşurenin içerisinde barış, kardeşlik ve hoşgörü var”

SABİT ÖZKESER / ÖZEL HABERİ

Adana Büyükşehir Belediye Başkanvekili Güngör Geçer,  aşurenin Türkiye ve Anadolu için büyük bir anlamı olduğunu belirterek, “Bugün burada pişen bu aşurenin içerisinde barış var, kardeşlik var, hoşgörü var” diye konuştu.

KAZANLARDA PİŞEN AŞURELER YENİLDİ

SANATÇILAR TARAFINDAN KONSER VERİLDİ

Adana Valisi Dr.Süleyman Elban,  CHP Adana Milletvekilleri  Ayhan Barut, Orhan Sümer, Dr.Müzeyyen Şevkin, Burhanettin Bulut, Adana Büyükşehir Belediye Başkanvekili Güngör Geçer, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, iyi Parti Adana İl Başkanı Göktürk Boyvadaoğlu,  Adana Alevi Platformu Dönem Sözcüsü Sıtkı Keskin ile çok sayıda kişi Aşure Etkinliği’ne katılırken, kazanlarda pişen aşureler yenildi ve sanatçılar tarafından konser verilirken, kardeşliğin daha da pekişmesi konusunda mesajlar verildi.

“BU AŞURENİN İÇERİSİNDE

DÜŞMANLIK,KİN,NEFRET YOK”

Aşure  Etkinliği’nde konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Güngör Geçer,  Başkan Zeydan Karalar’ın bir programından dolayı aralarında olamadığını kaydederek, “Sayın başkanımızın selamlarını sizlere iletiyorum, Aşure insanlık tarihi kadar eski bir gelenektir. Aşurenin Türkiye ve Anadolu için büyük bir anlamı vardır. Bugün burada pişen bu aşurenin içerisinde barış var, kardeşlik var, hoşgörü var. Bu aşurenin içerisinde düşmanlık yok, kin yok, nefret yok” dedi. Geçer, daha sonra sözlerini şöyle sürdürdü:

“GEÇMİŞTE OLDUĞU GİBİ GELECEKTE DE

ZOR GÜNLERİ BİRLİKTE AŞACAĞIZ”

 “Bu aşurede sevginin anlayışı ve hoşgörünün anlamı saklıdır. Biz birlikte aşure gibi farklı tatların bir araya gelmesi ile güzel olan bir milletiz. Geçmişte olduğu gibi gelecekte de zor günleri bir olup birlik olup paylaşarak aşacağız. Bizleri etnik kimlik ve inanç farklılıklarımızdan dolayı ayrıştırmaya çalışan çevrelere karşı Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurucusu olduğu Cumhuriyetimizin demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti kimliğinin hepimize rehber olmaya devam edeceğine inanıyorum.”

“BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİN

AŞURE GİBİ OLMASINI İSTİYORUZ”

Adana Büyükşehir Belediye Başkanvekili Güngör Geçer, “Bizler ülkemizdeki güzelliklerin birlik ve beraberliğin aşure gibi daim olmasını istiyoruz. Bu aşurenin Ülkemizin birliğine, beraberliğine katkı sunmasını diliyorum. Aşure lokmamızda hizmet gören tüm canların hizmetleri Hak katında kabul ola.Etkinliğimize katılan tüm misafirlerimize teşekkür ediyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.” dedi.