“Kurallara uyalım, aşılarımızı yaptıralım”

ALİ BOZ/ İMRAL ÜSKÜPLÜ

 

Adana Tabip Odası Başkanı Dr. Selahattin Menteş, COVİD 19’un yeniden hareketlendiğini ve bu hareketlenme nedeniyle Sağlık bakanlığı tarafından açıklanan haftalık vaka artışı ile vatandaşların daha dikkatli davranmalarını istedi.

Menteş, açıklanan vaka artış sayılarına dikkat etmek gerektiğini ve COVİD 19 hastalığının yoğunluğuyla hareketlenmeye başladığını belirtti. Menteş, “ Daha öncede söylediğimiz gibi 3 kuralı unutmamak gerekiyor. Yani Maske, mesafe ve hijyen bizim hayatımızın ayrılmaz bir parçası oldu. Kurallara uyalım.” dedi.

COVİD 19’un yeniden ülkenin he yerinde artış kaydetmeye başladığını belirterek şunları söyledi. “Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan haftalık Covid-19 tablosuna göre, 11-17 Temmuz tarihleri arasında 226 bin 532 kişi Koronavirüs’e yakalandı. Korona virüs’ten dolayı 96 kişi hayatını kaybetti. Bu artışlar bu yaz aylarında artışın olduğunu gösteriyor. Dikkat edelim ve doktorlarımızın uyarıları önemseyelim.”

Menteş, ayrıca şöyle konuştu. “ COVİD 19 vaka sayılarında artışlar pik yapmaya doğru seyrediyor. Toplum olarak en azından maske takmaya devam edilmesi ve toplu taşım araçlarında da yeniden maske takmaya başlasak iyi olacaktır. Toplu taşım araçlarından kapılacak virüs, evdekileri de tehlikeye sokar. Adana’da her evde tansiyon hastası, şeker hastası var. O yüzden kendimizi düşünmüyorsak evdeki ailemizi düşünelim.”

Menteş ayrıca şu görüşlere yer verdi. “ Hastalığı önemseyelim. COVİD 19’a yakalanmamak için kurallara uymaya devam edelim. Hastalığa yakalanan ve haberi dahi olmayan insanlarımız var. Aşımızı yaptıralım. Aşı bu hastalıktan korunmanın bir yoludur. Aşısız insanlarımızın bir an önce aşılarını yaptırmaları gerekiyor. Hatırlatma aşısı gelen insanlarımızın da hatırlatma aşılarını yaptırmaları gerekiyor.”