“En ağır cezalar verilerek caydırıcılık sağlanmalı”

SABİT ÖZKESER / ÖZEL HABERİ

 

“BÖYLE BİR SUÇLU NASIL TAHRİK İNDİRİMİ ALABİLİR ?”

27 yaşındaki Pınar Gültekin’i yakan 32 yaşındaki Cemal Metin Avcı’nı “canavarca hisle, eziyet çektirerek ve tasarlayarak öldürme’ suçundan yargılandığı davada çıkan karara büyük tepki gösteren ÇKHD Başkanı  Çiğdem Akça, “Genç bir kadını boğarak öldüren, daha sonra bir varilin içinde yakmaya kalkışan, üzerine beton döken bir suçlu nasıl tahrik indirimi alabilir ?” dedi.

“KADIN CİNAYETLERİ TOPLUMUN KANAYAN YARASIDIR”

ÇKHD ve İYİ Parti Adana Kadın Politikaları Başkanı Çiğdem Akça, Pınar Gültekin olayında planlanarak işlenmiş bir cinayetin ortada olduğuna dikkat çekerek, “En ağır cezalar verilerek, caydırıcılık sağlanmalıdır. Bu verilen ceza adeta teşvik görevi görmektedir. İnsan hayatı en kutsal şeydir. Kadın cinayetleri toplumun kanayan yarasıdır. Bu yaraların artık kapanacak şekilde önlemler alınması gerekir” diye konuştu. Akça, kadın cinayetlerinin azaltılması konusunda alınması gereken önlemleri şöyle sıraladı:

“NELER YAPILMALI ?

* Toplumsal olarak çocukluktan başlayarak bireylerde kadın-erkek ayırmayarak, zihniyet değişimini sağlayacak proje ve politikaların yürürlüğe konulması gerekmektedir. 

* Cezalar arttırılmalı, indirimsiz uygulanmalıdır.

* Her mahallenin Sağlık Ocaklarına Aile Danışma Birimleri kurulmalıdır. ( sosyal , hukuki ve psikolojik destek ağları devlet tarafından oluşturulmalı)

* Şiddet uygulayan eş, psikolojik tedaviye mecbur bırakılmalı,

*Şiddet uygulanan evdeki çocuklar ve eşe de psikolojik destek sağlanmalı,

*Kamu spotları ve sosyal medya üzerinden toplum bilinçlendirilmeli

*Kamu, yerel yönetimler ve STK lar birlikte çalışmalıdır.

Biz STK olarak davalara müdahil olmaya devam ediyoruz. “