“Doğanın Renkleri” sergilendi

PETEK SEVEN/ELİF HALLAÇOĞLU / ÖZEL HABERİ

 

 9 Haziran Perşembe günü Adana Büyükşehir Belediye Fuayesi’nde 2021-2022 Eğitim Öğretim yıl sonu sergisi olarak düzenlenen “Doğanın Renkleri” adıyla sunuldu. Sergide, 40 kursiyerin serbest konulu 98 tablosu yer aldı.

“SABIR VE YETENEK İSTER”

Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro salonunda karma resim sergisine özellikle kadın sanat sevenlerin yoğun bir sergi açılışını yaparak kadınların sanata olan duyarlılığını ve ilgisi gösterildi. Resim Öğretmeni Nuray Bozkuş, “ Yetişkinlerle öğretime başlamak sabır ve yetenek ister. Atölyede, farklı mesleklerden emekli olarak sanata yöneltmek, kocaman bir bahçede yetişen çiçeklerin arasına katılmak gibidir. Biraz da, arı misali her çiçekten farklı öz almaya benzer” dedi.

“SANAT SANAT İÇİN OLUR ”

Bozkuş, “ Hele hele yaz döneminde sayısız gelen çocuklarla, o minik elleriyle çiçeklere dokunarak bahçede ki çiçeklerin tozlaşmasına katkıda bulunup tamamlamaktır. Sanat sanat için olur” ifadelerini kullandı. Nuray Bozkuş, “Siyasetin renkli çiçeklerden uzak durmasını, bahçede bulunan bütün çiçekler güneşe bakar. İşte böyle bir bahçede çalışmak o bahçenin dizaynını ve sınır perçemini ördüğünde çiçeklerin tozlaşma sürecini başlatmaktır” diye konuştu.  Bozkuş, “Bu düşünceler doğrultusunda her zaman üretmeye, çalışmaya ve paylaşmaya devam edeceğiz” dedi.