GÜNEY ADANA’da “Futbol Şöleni” hazırlığı

SABİT ÖZKESER / ÖZEL HABERİ

Vali Dr.Süleyman Elban, dezevantajlı bir bölgede böyle bir turnuvanın düzenlenmesinin çok önemli ve anlamlı olduğunu belirtti.

KADINLAR GÖSTERİ MAÇI DA SUNACAK

18 Mayıs 2022 Çarşamba günü Güney Yıldızı Stadı’nda 18.00’de başlayacak turnuvaya çok sayıda kişinin katılımı beklenirken, Vali Süleyman Elban, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Emniyet Müdürü Doğan İnci olmak üzere spor camiasının tüm paydaşları  “Futbol Şöleni” ne davet edildi. “19 Mayıs Gençlik ve Bahar Turnuvası”nın düzenlenmesinde  emeği büyük olan Çukurova Press Havuzlubahçespor Kulübü’nün Teknik Sorumlusu ve Tertip Komitesi Başkanı Nevzat Karabulut, turnuvaya kendi takımıyla birlikte Hadırlıgücü, Dağlıoğlu, Beyspor, Akkapı, Adanaspor ve Yenibeygücü kulüplerinin futbol takımlarının katılacağı ve öncesi ise kadınların gösteri maçının olacağını  söyledi.

“GENÇLERİMİZ İÇİN YOLA ÇIKTIK”

Dezevantajlı bölge olan Adana’nın Güney mahallelerinde gençlerin kötü alışkanlıklardan kurtarılıp, spora kazandırılması konusunda büyük çaba gösteren ve bu tür organizasyonları daha önce de düzenlenmesini sağlayan Nevzat Karabulut, “Güney bölgesindeki gençleri bir araya getireceğimiz turnuvada bizlerle birlikte olacak olan Adana’nın değerli bürokratları ile spor camiasının tüm paydaşlarına davetiyelerimizi takdim ettik. Bizlere gösterdikleri yakın ilgiden dolayı hepsine çok teşekkür ediyoruz. Her zaman olduğu gibi yine gençlerimiz için yola çıktık. Turnuvamıza büyük destek veren Vali Dr.Süleyman Elban, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Emniyet Müdürü Doğan İnci, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç.Dr.Ergül Halisçelik ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar’a çok teşekkür ediyoruz. Bu futbol şölenine tüm Adana halkını bekliyoruz” dedi.

“BİRÇOK ANLAM YÜKLEYEBİLECEĞİMİZ BİR ETKİNLİK”

Turnuvanın Tertip Komitesi’nde yer alan Çukurova Press Havuzlubahçespor Kulübü Başkanı Engin Kanber, Teknik Sorumlusu Nevzat Karabulut ve yöneticiler Adnan Ercan ile Sabit Özkeser’in yanı sıra Adana  Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Dr.Ahmet Bozan’ı makamında kabul eden  Vali Dr.Süleyman Elban ise, Bunu Adana’nın göreceği daha oturmuş gelir düzeyi daha yüksek yerde yapılıyor olmuş olsa bu normal bir spor etkinliği demiş oluruz. Bunun içerisine bahsedilen mahallerin ortasında insan yapısı, geldikleri bölgedeki gibi bir çok şeyi dikkate aldığımızda bu hem bir spor etkinliği, hem şölen, hem bir kardeşlik buluşması, hem de dayanışma hem farkındalığın arttırılması hem insanların artık ilgisinin daha sosyal daha sportif daha kültürel alanlara çekilmesi açısından bir Bahar Şenliği havasında…Dolayısıyla bir çok anlam yükleyebileceğimiz bir etkinlik” diye konuştu. Dr.Elban, daha sonra şöyle devam etti:

“TURNUVAYA KATILMAYI ARZU EDİYORUM”

“Çok amaçlı çok farklı yönleriyle insanlara dokunduğu için bu etkinliğin özel anlamlı olduğunu düşünüyorum. Bu manada  destek ve katkıda bulunmak için ben de katılmayı arzu ediyorum. O yörenin çocukları kendilerinin fark edilmesini ve değerli  olduğunu görmek ister. Kendilerinin bir işe yaradığını da birileri tarafından fark edilmesini istiyorlar. Onlar da aslında çok ciddi bir cevher var, sportif yetenek var, sanatsal yetenek var, akademik yetenek var. Birçok becerisi var ama çocuk günlük hayatın kaidesinden geçim derdinden, başka sıkıntılardan bu şeylerin hepsi ikinci plana düşüyor maalesef. Bu tür olaylar onlara da gençlere de çocuklara da güven, geleceğe daha böyle ümitle bakma ve kendilerini de böyle inşallah birçok alanda geliştirmeyle ilgili bir işaret ışığı yakacak diye düşünüyorum.”

BÜYÜKŞEHİR OLARAK TURNUVAYI DESTEKLİYORUZ

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise, Adana’nın Güney bölgesindeki mahallelerde bu tür düzenlenen etkinliğe katıldığını ve destek verdiğini vurgulayarak, “Burada gençlerimizle ilgili yapılacak turnuvayı ben de çok anlamlı buluyorum ve desteğimizi vereceğiz.  Belediye olarak üzerimize düşen görevi hem de fazlasıyla yapacağız. Şimdiden bu turnuvaya emeği geçenleri kutluyorum ve orada olacağım” dedi.

“SPORLA UĞRAŞANLAR, KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN UZAK DURUR”

“GÜNEY ADANA 19 Mayıs Gençlik ve Bahar Turnuvası” tertip komitesinin ziyaret ettiği Adana Emniyet Müdürü Doğan İnci de, “Sporla uğraşan insan ahlaklı olur ve özellikle uyuşturucu, hırsızlık ve birçok kötü alışkanlıklardan uzak durur. Son olarak Sağlık Müdürlüğü’nün düzenlediği yürüyüşe tüm kurumların yöneticileriyle birlikte katıldık ve 5 kilometrelik bir yürüyüş gerçekleştirdik. Haftada bir-iki fırsat buldukça sporumu yaparım. Spor yaptığınız zaman mutluluk hormonu verir. Bir spor dalı ile uğraştığında kafan dağılır, psikolojik olarak rahatlarsın ve sağlıklı da yaşarsın. Sağlıktan öte zenginlik yoktur. Adanamızda gündüz yürüyor ama geceleri de yürünmesi için buna olanaklar sağlanmalı. Toprak sahalar ve tartan pistler olmalı” dedi.