“Demokrasi mücadelesinden emekli olmayacağız!”

ALİ BOZ /ÖZEL HABERİ

MYK Üyesi Mehmet Bunsuz, “ Bugüne kadar Emekli-Sen olarak ücret ve hakça yaşam taleplerinin haklı olduğunu bilmek bizi her zaman daha güçlü ve daha kararlı yapmıştır” dedi.

Emekliler Sendikasının kuruluş etkinliği Atatürk Anıtına çelek bırakma ve saygı duruşu ile başladı. Etkinliğe CHP Adana bir dönem önceki milletvekili İbrahim Özdiş, CHP Adana İl Başkan Yardımcısı ve İl Emek Büroları başkanı Nejat Altınok, İl Emek Büroları yönetim kurulu üyesi Dilek Durmuş, Eğitim-İş Genel Merkez yöneticisi Hasan Kütük, İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Ahmet Uncu, DİSK önceki dönem Adana başkanı Kemal Aslan, ADD önceki dönem başkanı Atilla Eker, Adana Büyükşehir Belediyesi önceki dönem Özel Kalem Müdürü Ağah Kocaoğlu, Yazar Ruhan Mavruk , İsmail Tekin ve 29 Ekim kadınları Adana Şube Başkanı Aysel Ulusoy ve kalabalık bir emekli gurubu katıldı.

Etkinlikte Akdeniz Bölge Başkanı Veli Ersoy, Çukurova Şube Başkanı Zeliha Divarcı, Seyhan Şube Başkanı Sevinç Hakverdi birer konuşma yaparak, DİSK Emekli-Sen’ın bugüne kadar yaptığı çalışmaları ve yapacağı çalışmaları anlattılar. Bu arada CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer bir telgraf yollayarak, Emekli-Sen kuruluşunu kutlarken, emeklilerin yanında olduklarını belirtti.

Emeklilerin taleplerini haykıran, emeklilerin Sendikasının sesini bastırmaya çalışanlara karşı mücadele verdiklerini belirten MYK Üyesi Mehmet bunsuz, şunları söyledi. “ Geldiğimiz noktada emekliler iktidarın çizmiş olduğu kalıplara sığmamaktadır! İşçilerle, emekçilerle, gençlerle omuz omuza mücadele etmekten onur ve gurur DİSK Emekli-Sen Avrupa Emekli ve Yaşlılar Federasyonu FERPA’nın üyesi olarak dünya emeklileriyle de dayanışma içinde olan; uluslararası düzeyde tanınan bir sendikadır.”

Bunsuz konuşmasının devamında, “ İktidarın, ülkemiz ekonomik ve toplumsal krizlerini yönetmedeki başarısızlığının yanında her türlü hak gaspı karşısında susan; kabul eden bir toplum yaratma çabasında da başarısız olduğunu bugün bir kez daha görüyoruz. Emeğimizin ve alın terimizin hakkını alana dek bir adım geri çekilmeyeceğiz. Ülkemizden, emeğimizden, torunlarımızın geleceğinden asla vaz geçmiyeceğiz. Demokrasi ve sınıf mücadelesinden emekli olmayacağız! “diye konuştu.