“Seyhan’ın gayrimenkulleri birilerine peşkeş çekiliyor”

SABİT ÖZKESER / ÖZEL HABERİ

MHP Seyhan Belediye  Meclis Üyesi Şehmus Uçar,   Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’ın göreve başladığı günden bu yana önümüzdeki Mart ayının sonunda 3 yılı geride bırakacaklarını belirterek, “Maalesef; bu süre içerisinde Seyhan’a bırakacakları bir eser yoktur. Bırakın bir projeyi yapmaları, var olan gayrimenkullerini de birilerine peşkeş çekmektedir” dedi.

“YAPTIKLARI  BİR TEK PROJE GÖSTERSİNLER”

Çukurova Press’i ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Engin Kanber ve ekibi ile görüşerek, Seyhan’ın sorunları ile ilgili açıklamalar yapan Uçar,  Akay’ın başkanlığa geldiği 2019 yılından bu yana toplamda yaklaşık 1.5 milyar lira para harcandığına dikkat çekerek, “Bu kadar para harcanmasına karşın, kendi dönemlerine ait bana tek bir projeyi gösteremezler” diye konuştu.

“SEYHAN’IN 3 YILI HEBA OLMUŞTUR”

Seyhan Belediye Başkan Aday Adayı da olan MHP’li Belediye Meclis Üyesi Şehmus Uçar, “Önceki dönemden Başkan Zeydan Karalar’ın eksik bıraktığı projelerden bir kısmını tamamladılar ama kendi dönemlerine ait 3 yıl içerisinde Seyhan’a bırakacakları bir eser olmamıştır. Bir çorba dağıtma, bir kompost gübreyi yapmak, bunlar proje değil zaten. Bana çıkıp da bizim dönemimizde bir kalıcı eseri göstersinler, kendim çıkar alkışlarım. Seyhan’ın 3 yılı heba olmuştur” dedi.

“ÖNCE ASİL GÖREVLERİNİ YAPSINLAR”

Seyhan Belediyesi’nde işler berbat gittiğini de ileri süren Uçar, “250 litre şalgam üretmekle, bakkalcılık yapmakla, üç tane eşofman dikmekle, 5 tas çorba dağıtmakla belediyecilik olmaz. Seyhan Belediyesi şu anda aktif belediyecilik görevlerini unutmuş durumda. önce asli görevlerini yapsın, ondan sonra burada yapmaları gereken neyse yapsınlar” diyerek, sözlerini şöyle devam ettirdi:

“BAŞKAN VE YÖNETİMİ GAYRİMENKULLERİNE SAHİP ÇIKAMIYOR”

“Bırakın bunları belediyede hizmet üretmeyi, Seyhan Belediye Başkanı ve yönetimi, belediyeye ait arsalara, gayrimenkullerine sahip çıkamıyor. Birilerine peşkeş çekiliyor ve bu kişilerin isimleri de bende. Ben Ocak ayının başında 19 maddeden oluşan bir  soru önergesi verdim Başkana. Dedim ki; Mıdık ve Hadırlı mahallelerinde belediyeye ait şu ada ve parselde bulunan 250 dönüm yeri birilerine vermişler. Buraların sadece yıllık geliri 4 milyon liradır. Buralar verilirken, bir kuruş dahi Ecrimisil dahi tahsil etmemişler.

“YARGIYA DA TAŞIYACAĞIZ”

Soruyorum;bu konuda  herhangi bir işlem yaptınız mı diye ? Kendileri kurnaz ya, karşıdaki insanı da aptal yerine koyuyorlar. Bize dedikleri  ‘İşte şu kişiye 100 bin lira tahakkuk ettirildi”…Böyle bir şey olabilir mi ?  tahsil ayrı, tahakkuk ayrıdır.  Tahsil edersin yerine girer, tahakkuk edersen evrak üzerinde kalır sadece. Bu konuyu defalarca gündeme getirdim ama konuyla ilgili açıklama yapmıyorlar. Mıdık’taki, Hadırlı’daki, Sarıhamzalı’daki, Küçük Dikili’deki ve Zeytinli’de bulunan  arsalar kimler tarafından kullanılıyor, çıksınlar açıklama yapsınlar. Buraların kimin kullandığını sorduğumda isim yok. Sadece ‘3 yıllık, 5 yıllık Ecrimisil tahakkuk ettirildi’ diyorlar. Bu durumu yargıya da taşıyacağız.

“BAŞKAN AKAY’IN SAMİMİYETİNE DE GÜVENMİYORUM”

Başkan Akif Kemal Akay’a da bunu ilettiğimde başkan maalesef bire bir olduğun zaman farklı konuşuyor, mecliste farklı  konuşuyor. O yüzden başkanın samimiyetine dahi inanmıyorum. Bir doğru varsa, o zaman o doğruyu her platformda söyleyeceksin. Kapalı kapıların ardında farklı konuşmayacaksınız, basın önünde farklı konuşmayacaksınız, mecliste farklı konuşmayacaksınız. O yüzden ne başkanın ne de bir yönetimin kesinlikle samimiyetine güvenmiyorum. Daha net bilgiler verilmezse Seyhan Belediyesi başta başkan ve yönetimi gereken işlemi yapmasalar ben de kendileri hakkında suç duyurusunda bulunacağım. Ocak ayından bugüne kadar sorularımın net cevabını bekliyorum. Eğer Mart ayındaki mecliste bana bu cevaplar verilmezse,  gerekli hukuki işlemleri başlatacağım.

“BELEDİYEYİ BAŞKAN HARİÇ HERKES YÖNETİYOR”

Başkanın etrafında bulunan kişilerin belediyenin çok başarılı olduğunu gösteriyorlar ki, Akif başkanın ayağı yerden kesilmiş durumda. Belediyeyi kendisinden hariç herkes yönetiyor. Bu isimler de başta damadı Erkal Şenyurt ve yanındaki Semih Sayınta, İmar AŞ’de Selçuk Özkök,  Basın Yayın ve Spor İşleri Müdürü Gökhan Üney. Belediye bunların etrafından dönüyor sadece. Başkan Akif Kemal Akay’a Özel Kalem Müdürü’nün kim olduğunu sorduğumda Serfiraz Ekmen  cevabını alıyorum. Biz Cumhur İttifakı olarak bu ismi ilk defa duyuyoruz.  Ben de kendisine bu hanımı hiç görmediğimizi söyledim. O da bana ‘Hanım değil, kendisi erkek’ cevabını verdi. O zaman ben de kendisine bu kez  mecliste ‘Özel Kalem Müdürüm budur’ diye tanıt sözlerini söyledim. Oysa  Özel Kalem Müdürü olarak damadı Erkal Şenyurt diye biliyorduk. Başkan bu konuda da kendisi ‘Yıkım İşleri Müdürü’ olduğunu vurguluyor. Madem öyleyse neden Özel Kalem Müdürlüğü odasında oturuyor ?”

 “KENTSEL DÖNÜŞÜM BİR TÜRLÜ BAŞLATILAMADI”

7 yıldır Seyhan’a Belediye Başkan adayı olmak için sahada olduğunu da vurgulayan MHP’li Seyhan Belediye Meclis Üyesi Şehmus Uçar, “Seyhan’ın 96 mahallesini de gezdim ve en önemli sorun olarak başta yolların asfaltlanması, altyapının olmayışı, kentsel dönüşüm, Seyhan’a yakışır bir parkın olmaması,ihtiyacı olan mahallelerde kreş ve sosyal tesislerin bulunmaması ile ilgili sorunlarla karşılaştım. Geçen dönem Zeydan Karalar döneminde 9 mahallede kentsel dönüşüm başlatılması konusunda karar alınmıştı ama hiçbirinde başlatılamadı. Barbaros’ta atılan temellerin üzeri kapatıldı ve 12 milyon lira orada da bir zarar var” diye konuştu. Uçar, yapılacak seçimde başkan olması durumunda insanlara balık verme yerine balık tutmayı öğreteceklerini söyledi. İstihdam olmayan belediyelerin bir hizmet edebilme imkanlarının da olamayacağını ve bir yılın sonunda Seyhan Belediyesi üretkenlik belediyecilik anlayışında mevcut personelin dışında 4 bin 500 kişiyi kendi bünyesinde taşeron üzerinde çalıştıracağını da sözlerine ekledi.