ÇÜ’de Uluslar arası piyano festivali
Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın Özler Vakfı, Adana Sanayi Odası, Seyhan Belediyesi, Tarsus AŞ, G&G Tarım, Dore Music ve Divan Oteli’nin katkılarıyla düzenlediği ve geleneksel hale gelen 3. Uluslararası Adana Rhapsody Piyano Festivali ve Yarışması 233 genç yetenekli piyanistin katılımıyla gerçekleştirildi.
Festivalin açılışında ünlü piyanist Dr. Cem Babacan piyano dinletisini sundu, festival kapsamında piyanist Atakan Sarı da bir piyano resitali verdi. Türkiye ve dünyanın seçkin piyanist ve akademisyenlerinden oluşan Devlet Sanatçısı Gülsin Onay, Prof. Eser Bilgeman Şakir, Doç. Gökhan Aybulus, Doç. JerfiAji, Doç. YuriySayutkin, ve Dr. Cem Babacan yarışmanın jüri koltuğuna oturdu. Festival ve yarışmanın yürütme kurulu başkanlığını ÇÜ Devlet Konservatuarı Müdürü Prof. Ülviyye Güler yaparken festivalin komisyon koltuğunda ise Öğr. Gör. Zekiye Duygu Esen, Öğr. Gör. MadinaZhulmurzina, Öğr. Gör. Oya Şen ve Öğr.Gör. Toyer Yaldız oturdu. Öğr. Gör. Bahar Nartürk, Öğr. Gör. Cemre Canbulat, Öğr. Gör. Çağla Çoker, Öğr. Gör. İsmail Dikilitaş ve Öğr. Gör. Gizem Gökçe yürütme kurulunda yer aldı.
YÜKSEK KATILIM İLE GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Genç yetenekler 5 gün boyunca hünerlerini sergilerken yarışma ve festivalin son gününde düzenlenen muhteşem törenle ödüller sahiplerini buldu. Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süha Berberoğlu ve Prof. Dr. İlker Ünlükaplan’ın katılımıyla gerçekleşen ödül töreninde açılış konuşmasını Konservatuvar Müdürü Prof. Dr. Ülviyye Güler yaptı.
Prof. Dr. Güler,bu yarışmanın amacının yurt içinde ve yurt dışında piyano eğitimini alan genç ve yetenekli piyanistleri bir araya getirmek olduğunu ifade ederek, “Onların büyük sahnede performanslarını sergileme imkanını sunmak, farklı ülkelerde ve şehirlerde yaşayan genç piyanistlerin birbirini tanıma imkanını yaratmak ve sosyal bağlarını kuvvetlendirmek en büyük hedefimizdi. Bunu hep birlikte başarmış olmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.
PROF. DR. BERBEROĞLU: “SANATIN VE SANATÇININ YANINDAYIZ”
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Berberoğlu ise, Çukurova Üniversitesinde eğitim-öğretim ve bilimsel çalışmaların yanı sıra sosyal ve kültürel etkinliklere de büyük önem verildiğini söyledi. Bu kapsamda konferans, seminer, panel, kongre, sempozyum, gösteri sergi, tiyatro, konser gibi çok sayıda kültürel etkinlik gerçekleştirildiğini ifade eden Prof. Dr. Berberoğlu, “Bilim, teknoloji ve sanat alanlarında eğitim-öğretim faaliyetlerini yürütmeyi, yüksek nitelikli araştırma-geliştirme çalışmaları yaparak bilgi birikimlerini ulusal ve uluslararası düzeyde insanlık yararına sunan bireyler yetiştirmeyi amaçlıyoruz” dedi.
GRAND PRİX ÖDÜLÜ LAL KARAALİOĞLUNUN OLDU
Ödül töreninde Devlet Sanatçısı Gülsin Onay’ın da sürpriz bir performans sergilediği Çukurova Üniversitesi 3.Uluslararası “Adana Rhapsody” Piyano Festivali ve Yarışması’nda ödüle layık görülenlerin listesi şöyle oluştu:
Büyük Ödül (Grand Prix) : Lal Karaalioğlu
A kategori: 1. Azra Derin Birgün 2. Deniz Girginol- Damla Kuzuoğlu 3. İpek Erkmen Mansiyon Timur Serin- Kemal Akbulut, Özel Ödül Mila Gültekin.
B Kategori: 1. Irmak Akıncı 2. Hamit Erdem Özpolat- Derin Çopur, 3. Çınara Manaflı- Kaan Baydemir, Mansiyon Suna Bade Şimşek- Defne Şener, Özel Ödül İpek Kara.
C Kategori; 1. Eren Düzenli, 2. Yağmur Ak- Mustafa Deniz Güler, 3. Ayşe Neva Eren- Ahmet Efe Demirci, Mansiyon Naz Tanka- Yağmur Naz Deveci- Defne Erdem- Baret Çağlıçubukçu Özel Ödül Eylül Sümbül- Sedef Aysu Bahar- Melodi Çelik.
D Kategori -Birincilik verilmedi .2. Bilge Gürer- Sefa Pehlivan, 3. Aslı Nur Üstün- Tuna Yeşil Mansiyonlar Pelin Ece Acar- Perla Alara Kurşun Özel Ödül Bora Bahar.
E Kategori 1. Lal Karaalioğlu, 2. Can Erkekli, Mansiyon Beste Tanağardıgil.