“Tarla Balıkçılığı ciddi bir katma değer sağlayacak”

SABİT ÖZKESER / ÖZEL HABERİ

 

“SÖZLERİMİN ARKASINDAYIM”

Çukurova Press’i ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Engin Kanber ile görüşen MHP’li Başkan Topuz,  Karataş ile ilgili sorularımızı yanıtladı. Daha önce söylediği “Karataş’a biraz yatırım yapılması durumunda, Karataş olarak Adana’ya da bakarız, vallahi Türkiye’ye de bakarız” sözlerinin arkasında olduğunu söyledi. Tarla Balıkçılığı Projesi’nin Türkiye’de ciddi anlamda ses getirecek projelerden biri olduğunu vurgulayan Karataş Belediye Başkanı Necip Topuz, “Bu konuda bayağı mesafe aldık. Başta valimiz Süleyman Elban’ın bu konuda hassasiyetinden ve  çalışmalarından ötürü teşekkür ediyorum. Bu Tarla Balıkçılığı ile ilgili bir yönetim heyeti şekillendi. Ankara’daki bakanlıktaki yazışmalar ve evraklar hızlı bir şekilde tamamlanmak üzere” diye konuştu.

“YILLIK 300 MİLYON DOLARLIK GELİR BEKLİYORUZ”

Turizm ilçesi Karataş’ın gelişip-kalkınması için büyük çaba harcadıklarını belirten Başkan Necip Topuz,  Tarla Balıkçılığı projesini çok önemsediklerini ve ilçeye istihdam olmak üzere bir çok açıdan büyük katkı sağlayacağını ifade etti. Karataş Belediye Başkanı Necip Topuz, “Tarla Balıkçılığı’nın altyapısı hazırlanıyor. Bölgemize ve ülkemize ciddi bir katma değer sağlayacak ve ortalama 300 milyon dolar civarında yıllık bir gelir beklenilen projedir. Karataşımızda, Adanamızda hayata geçecek. Sadece Türkiye’nin değil, Avrupa’nın en büyük üretim noktasında  Tarla Balıkçılığı bu proje. Onun az ilerisinde sera ile ilgili bir çalışma var. O çalışmanın da nihayet  ermesini bekliyoruz” dedi. Başkan Topuz, daha sonra şöyle devam etti:

“PANDEMİ SÜRECİNDE GIDANIN NE KADAR

ÖNEMLİ OLDUĞUNU BİR KEZ DAHA ANLAMIŞ OLDUK”

“Bu proje bir Karataş Belediyesi olarak Sayın Valimizin de desteğiyle beraber  yüzde 6 hisse alarak ortaklarından birisiyiz. Büyükşehir Belediyesi ile beraber  Sanayi Odası, Ticaret Odası ve Karataş Ziraat Odası  ile Valiliğin Yatırım İzleme Koordinasyonu (YİKOP) da ortaklarından. Bu proje aslında Sayın Cumhurbaşkanımızın projesi.  Sayın Cumhurbaşkanımızın inşallah Karataş’a SUKAP projesindeki altyapı kanalizasyon  ve içme suyu sonrasından bir de böyle bir projeyi  kazandırıyor olmasından kaynaklı. Kendisine teşekkür ediyoruz.  Bu projeyle ilgili fizibilite çalışmasıyla beraber ÇED raporu bitti, bunu da geçtiğimiz günlerde duyurduk. Geçtiğimiz haftalarda Sayın Valimiz Süleyman Elban’la görüştük ve onlarda bölgeye 5 kişilik yönetici heyetiyle birlikte gelip ziyarette bulunmak istiyor. Bununla ilgili yol çalışmalarını düzenledik. Şu an imzalar atıldı. Gereken cüzi bir bedel var.  6 bin 500 dönümlük alanda yatırımcılar olarak biz buradaki bedeli  Tarım Bakanlığı’na ödeyeceğiz. Buradaki mera arazisi bu müteşebbis heyetine geçecek. Bu projede ciddi bir şekilde yol alındı.Şu pandemi sürecinde bir  gıdanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha  anlamış olduk.

“KARATAŞ VE BÖLGESİNİN YAŞAM KALİTESİNİ

VE ÇEVRESİNİ DE DEĞİŞTİRECEK”

Bölgemizde gıda üretim noktasında ciddi bir şekilde  bir üs olma, bir merkez olma yolunda gidiyor. Onun haricinde 187 civarında havuzun ve dreniz ürünlerinin varlığından bahsediliyor. Ortalama 3 bin civarında vatandaşımızın, personelimizin istihdam noktasında gelir kapısı olacak bu alan. Sadece üretim değil, hem yurtiçi hem de yurtdışında istihdama da  çare olacak. Karataşımıza, Adanamıza özellikle deniz ürünleri noktasında yıllık 15 ile 20 bin ton civarında bir katma değer sağlanması bekleniyor. Bu altyapıyı da geliştirecek,  o bölgedeki vatandaşlarımızın ister istemez istihdam artınca yaşam kalitesini de çevresini de değiştirecek. Ben bunu bir zincirleme olay olarak görüyoruz.”