“Gazetecilik zor ama bir o kadar da keyiflidir”

SABİT ÖZKESER / ÖZEL HABERİ

BASIN MENSUPLARIYLA KAHVALTIDA BİR ARAYA GELDİ

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Adanalı basın mensupları ile kahvaltıda  bir araya gelen  Vali Elban, öncesi gazetemizin sorularını yanıtladı. Basının toplumda her zaman “4.kuvvet” diye adlandırıldığına vurgu yapan  Adana Valisi Süleyman Elban, “Gerçekten de öyle. Toplumun doğru bilgi alması, kamuoyunun doğru bilgilenmesi, doğru yönlendirilmesi, genel anlamda, kültürel anlamda, bilimsel anlamda doğru bilgi ile bilgilenme açısından basın çok önemli görevler ifa ediyor” diye konuştu. Elban, dünya üzerindeki tüm insanların en temel ihtiyaçlarından biri de haber alma ihtiyacı olduğunu belirtti.

“BASIN  EMEKÇİLERİMİZ ÇALIŞMALARINI DAHA İYİ KOŞULLARDRA YAPMALI”

Adana Valisi Süleyman Elban, “Bunu sağlamak amacıyla kamuoyunun doğru ve tarafsız haber alma ihtiyacını karşılayan basın kuruluşlarının toplumun bilinçlenmesinde, toplumda barış, huzur ve güven ortamının güçlenmesinde katkısı büyüktür. Bizler de Adana Valiliği olarak mesleğini büyük bir sorumluluk hissiyatıyla gerçekleştirmek üzere  mesai mefhumu gözetmeksizin, gece-gündüz demeden zorlu şartlar altında yılmadan haber peşinde koşan basın emekçilerimizin çalışmalarını daha iyi koşullarda ve daha verimli bir şekilde yapabilmelerine çok önem veriyor, bunu sağlamak için üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye gayret ediyoruz” dedi.

“DOĞRU SÖYLEDİĞİN ZAMAN KİMSEYE YARANAMAZSINIZ”

Elban, gazetecilik mesleğinin çok zor ancak bir o kadar da keyifli olduğunu belirtirken, daha sonra şöyle devam etti: “Neden zorlukları çok; doğru söylediğin zaman kimseye yaranamazsınız. Gazeteciliğin de doğru söylemek gibi bir kötü huyu var. Dolayısıyla doğruyu sevenlerle  barışık ama doğruyu  sevmeyenler ile arası limoni olan  bir meslek. Gazetecilik basın her zaman dünyada ülkelerin yönetiminde Yasama, Yürütme ve Yargı’dan sonra gelen 4. güç olarak adlandırılmıştır. Çünkü kamuoyunun her şeyde önce doğru bilgilendirilmeye ihtiyaç var. Kamuoyu gerek kendini idare eden idareciler, bunlar siyasetçi olabilir, bürokrat olabilir. İdarecilerin yaptığı  işlerin ne olduğu ile ilgili doğru bilgilendirilse doğru karar alırlar.. Aynı şekilde dünyada olan gelişmelerle ilgili yine doğru bilgilenmeleri onların doğru yönlendirilmeleri açısından çok önem arz ediyor. Yine sadece bizim basımız yada dünyadaki basın habercilikle uğraşmaz, aynı zamanda bilgi de verir. Onların içerisinde özellikle  bilimsel bilgi de  vardır.”

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, gazetecilerin yaşadığı sorunları dile getirirken, gazetecilerin buluşmasını sağlayan Vali Süleyman Elban’a da teşekkür etti.