Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ: Adana’nın beyni olmaya talibiz

>> SABİT ÖZKESER

 

 

“ÖNÜMÜZDEKİ YIL SARIÇAM’DA

ÇOK SAYIDA AÇILIŞ YAPACAĞIZ”

Çukurova Press Yönetim Kurulu Başkanı Engin Kanber ve ekibini ağırlayan ve 3. Dönem Belediye Başkanlığı görevini yürüten MHP’li Belediye Başkanı Bilal Uludağ, önümüzdeki yıl içerisinde 5 Ocak’ta bu memleketin ve toprakların insanı olan ünlü sanatçımız Ferdi Tayfur’un isminin yer alacağı “Ferdi Tayfur Yaşam Park ve Müzesi”ni açacaklarını söyledi. Başkan Uludağ, merkezin 24 dönüm üzerine gerçekleştirileceğini belirterek, “Sarıçam’da ayrıca belediyemizin hemen yanı başında  ayrı ayrı binalarda Millet Kütüphanesi ile Çocuk Kütüphanesi, hemen onun karşısına 13 dönüm üzerine  Kültür ve Sanat merkezi yapacağız. Yine 2025 yılında 6 tane halı saha ve bir tane futbol sahası, 10 branşın aynı anda kapalı spor fabrikasını ve gençlik merkezini açacağız. Bunların hepsinin ödenekleri hazır, ihaleleri yapıldı.  Ayrıca yine aynı yıl içerisinde 50 dönüm üzerine belediyemiz yakınlarında Millet Bahçesi yapacağız ve bunun da ihalesi gerçekleşecek” diye konuştu.

“MARMARA’DAN SONRA TÜRKİYE’NİN

2. BÖLGE SANAYİ HAVZASI KONUMUNDA”

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, 2027 yılı içerisinde de hizmet binası, lojistik merkezi ve araç park alanları ile sosyal hizmetleri müdürlüğü binalarının da açmayı planladıklarını anlatarak, “Açılışlarımızın bazılarını Bakanlıklarımızın katkılarıyla gerçekleştiriyoruz. Kütüphaneleri de Kütüphaneler Genel Müdürlüğü ile birlikte ortak yapıyoruz” dedi. Başkan Uludağ,  Sarıçam sınırları içerisindeki Buruk-Göztepe arasında sanayi bölgesinin bulunduğunu ifade ederek, “Burası Ceyhan ile baktığımız zaman Marmara’dan sonra Türkiye’nin 2. Bölge Sanayi Havzası konumunda. Bu bölgede mobilyacılar, ayakkabıcılar, tekstilciler, gıdası olan sanayi var. Oradan Ceyhan’a kadar gidiyor” diye konuştu. Bir önceki vali Süleyman Elban döneminde Ankara’dan üst düzey yöneticileri geldiğinde Sarıçam’ın önemli ilçe olacağını söylediğini anımsatan Başkan Bilal Uludağ, daha sonra şöyle devam etti:

“YENİ YAŞAM ALANLARI

BURAYA DOĞRU KAYIYOR”

“Şimdi gerçekten Sarıçam’da bunu görüyorum, yaşayarak görüyorum.Parlayan yıldız konusunda herkes mutabık olmaya başladı ama artık.  Sarıçam Adana’nın  biz hep  diyoruz;  Seyhan Adana’nın kalbidir’ diye biz de Adana’nın da beyni olmaya talibiz. Sanayisiyle, üniversiteleriyle, spor anlamındaki stadyumu ile baktığında şehrin yaşamını etkileyen fonksiyonlarının şeyi burada. İşte sanayisi burada, OSB’si burada, 2 üniversitesi var,  üçüncüsü de yapılıyor. Stadyum burada. Yeni yaşam alanları bu tarafa doğru kayıyor. O nedenle inşallah önümüzdeki yıllar gerçekten Sarıçam Adana’nın yüzü olmasıyla ilgili artık insanların da hem fikir olduğu bir konu durumuna gelmiştir. Daha önce 2015’li yıllarda ‘Sarıçam Parlayan Yıldız’ dediğimizde hafiften gülümsemeler de oluyordu. İnanmıyorlardı belki de. O zaman bir gün dönemin Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin bey ‘Şehri bu tarafa taşımak istiyoruz. O dönemde de Çukurova tarafında imara kapalı alanlar vardı. Bilal bey Dünyanın her tarafında nehir batıya akar, şehir de batıya gidiyor. Siz şehri doğuya büyütmeye çalışıyorsunuz dedi.  Bu olay  yaşamın tabiatına aykırı bir durum hem kendini yoruyorsun hem beni yoruyorsun’ demişti. Artık şehrin bu tarafa büyümesi noktasında gelişmeler yaşanıyor. Geçen yılın TÜİK verilerinde  Çukurova, Seyhan ve Yüreğir bir önceki yıla  göre daha da küçülmüş;  Sarıçam ise  yüzde 60’lık bir büyüme göstermiştir. Nüfusu 258 bin oldu. 2014 yılında Sarıçam’da göreve başladığımda nüfusu 105 bindi. İki katından fazla nüfusu arttı.

“BİZ KENDİMİZİ ANLATMAK İÇİN KONUŞMAYALIM,

YAPTIKLARIMIZ BİZİ KONUŞSUN”

Hep söylüyorum; günün birinde  bırakıp gideceğiz. Bırakıp gittiğinizde iz bırakalım geleceğe. O anlamda onun kaygısını taşıyorum. Yüzde 70’i hizmet yüzde 30’su ise siyaset olsun. Öncelliğimiz hizmet olsun. Biz kendimizi anlatmak için konuşmayalım. Yaptıklarımız bizi konuşsun.  Sarıçam’da üç  alanda markalaşmasını istedik. Birincisi Öğrenci Kenti olsun Sarıçam, çünkü iki üniversitemiz var üçüncüsü kuruluyor. Üniversitenin   olduğu bir şehir. Öğrenci yurtlarının  tamamı burada. Yurt müdürlerimiz ve gençlik sporlarımızla toplantı yaptık. Adana’daki yurtta kalan 12 binden fazlasının 11 bini Sarıçam’da. Dolayısıyla öğrencilerimiz burada yaşıyor. Üniversitelerimiz burada. İstiyoruz ki; öğrenci kenti olsun. Eskişehir’in Anadolu Üniversitesi’nin şehre kattığı değerlerin daha fazlasının burada yaşanmasını istiyoruz. İkincisi spor kenti Sarıçam olsun. Altyapısıyla,  futboluyla, sporcu fabrikasında 10 farklı branşın içinde spor yapacağı spor tesisleriyle, gençlik merkezleriyle,  olimpik yüzme havuzlarıyla yer almasını istiyoruz. Sarıçam Belediyesi olarak kano ve kürek sporları sponsorluğunu  yapıyoruz. Sarıçam’ın spor kent derken laftan öte içi spor dolu  bir spor kenti olsun. Onu hedefliyoruz ve onunla ilgili altyapı çalışmalarımız sürüyor. Üçüncüsü de sanayi kenti. Buruk’tan başlayıp  Adana’daki sanayinin tamamına yakını merkezde artık Sarıçam’da. Ceyhan’ı da katarak  önemli bir sanayi üssü. Dolayısıyla bu üç alanda bir marka kent olsun istiyoruz. Şehre katkı sağlayan üniversitesiyle, sanayisiyle, sporuyla  şehre katkı sağlayan  yaşam alanına yön veren bir ilçe olacak. Adana’nın beyni olacak.”

“SOFULU ÇÖPLÜĞÜ’NÜN

KALKMASINDAN UMUTLUYUM”

Sarıçam halkının  yıllardır şikayet ettiği  ve çevreye büyük koku saçan Sofulu Çöplüğü’nün kalkmasıyla ilgili umutlarının olduğunu da vurgulayan Belediye Başkanı Bilal Uludağ, “Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak döneminde yapılan bir protokolle 2041 yılına kadar işletmeye kiraya verilmiş. Bu bölgede 2 üniversitemiz var ve 3’ncüsü de açılacak. Tam çöplük 3 üniversitenin ortasında kalacak.Orayla ilgili bizim bir Kent Meydanı, Millet Bahçesi veya Sosyal yaşam alanına dönüştürmekle ilgili girişimlerimiz var. Artık üniversiteler ile birlikte Şehir ve Çevre Bakanlığının da önemli konuların haline geldi. Bizim de bu konuda yıllardır girişimlerimiz oldu.Ben hep şunu söylerim..Alaaddin’in sihirli lambası olsa içinden cin çıksa ‘ne istiyorsun’ dese  benim ilk isteğim o çöplüğün kaldırılması olur.Kalkması konusunda umutlarım var. Daha önce böyle yoktu.Ama ola ki yapamadık, beceremedik. Şimdi biz  orayla ilgili şehir planlaması yapacağız. Onu yaparken sözleşme 2041 yılında bittiğinde yeniden uzatılmaması için oranın Millet Bahçesi, Kent Meydanı olacak şekilde imarına şerh düşürttürüyoruz. Bizim siyasi ömrümüz 2041 yılına kadar ulaşmayabilir ama devlet için uzun değil. 15 yıl sonra geliyor. Bu dönem herkes kalksın istiyor. Herkesin öncelikli konusu haline geldi. Eskiden birinci öncelikli değildi.Şimdi Üniversitelerin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bizlerin ve insanların öncelik konusu. Artık şehir konuşmaya başladı çöplüğün kalkması için. Onun için kalkar diyorum. Karar verici mercii Büyükşehir ile işletmeci firma. Onlarla da sohbet ettiğimizde bir alternatif oluştuğunda bunu uygulamaya geçebiliriz diyorlar. Bununla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bir önerisi var Ceyhan tarafında bir yerle ilgili. İnşallah olur” diye konuştu.