Karataş Belediye Başkanı Ali Bedrettin Karataş: Karataş’ta en büyük sorun işsizlik

 

>> ALİ BOZ

“HERKESİN BEKLENTİSİ BELEDİYEYE GİREBİLMEK”

Karataş da birçok ailenin aş ekmek bulamadığını belirten Karataş Belediye Başkanı Ali Bedrettin Karataş, “ Herkes iş istiyor. Herkesin beklentisi belediyeye girebilmek. Ama işçi alacak durumda değiliz. İller Bankasından gelen ödeneğimizin yüzde kırkı kesiliyor ve geri kalan yüzde altmışla personel maaşını ödüyoruz” dedi.

“NÜFUSUMUZ YAZIN 25 BİNDEN 200 BİNE ÇIKIYOR”

Belediyeye gelir getiren yerler arasında emlak vergileri, ruhsat harçları ve tabiat parkından bulunduğunu ifade eden Başkan Karataş, “ İlçenin nüfusu 25 bin 300, yazın bu rakam 200 binleri buluyor. Fakat İller Bankası bize resmi nüfusumuz üzerinden ödenek yolluyor. Ayrıca kırsaldan emlak vergisi alınmıyor. Bize gönderilen rakamla personel maaşı ödeniyor. Toplanan emlak ve ruhsat harçlarıyla işleri yürütüyoruz”  diye konuştu.

“PLAJLARI BELEDİYE İŞLETİRSE KASAMIZA PARA GİRER”

Karataş’da turizm eksikliklerinin bulunduğunu ve sahillerin Milli Emlak tarafından kontrol edildiğini belirten Ali Bedrettin Karataş, şöyle  devam etti: “ Plajları biz işletemiyoruz. Biz plajları belediye yönetsin diye teklifte bulunduk Bir projemiz var. Taleplerimiz olumlu. Plajların turizm dönük olarak işletilmesine talip olduk. Plajların kullanım hakları Karataş Belediyesine verilmelidir. Plajları belediye işletirse belediyenin kasasına para girer.”

“KADINLARIMIZ İÇİN NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ”

Karataşlı kadınlar için bir proje hazırladıklarını ve bu proje kapsamında kadın kooperatifini kuracaklarını altını çizen Karataş Belediye Başkanı Ali Bedrettin Karataş, “ Karataşlı kadınların ev ekonomilerine katkı sunmaları için kadın kooperatifi kurma çalışmalarımız var. Önümüzdeki günler içinde bu projeyi hayata geçireceğiz. Daha üretken, istihdam anlamında önemli olacak bir proje olacak. Kadınlarımız için ne gerekiyorsa onu yapacağız” dedi.

“BALIKÇILIK VE TARIMDA EĞİTİLECEK, BİLİNÇLENDİRİLECEKLER”

 Karataş, “Bu kooperatif içerisinde balıkçılık, tarım konularında kadınlarımız eğitilecek, bilinçlendirilecek. Ayrıca bir dikimhane açılması söz konusu girişimlerimiz bulunuyor. Belediyemizin ve çevre belediyelerin kıyafetlerinin dikilmesini sağlayacağız. Karataşlı kadınlarımızın her türlü ev ekonomisine katkı koymaları için çalışmalarımız devam ediyor. Kadınlarımız üretecekleri el işleri gibi çalışarak bütçelerine katkı koyacaklar” diye konuştu.

“HAYVAN BARINAĞI KURACAĞIZ”

Karataş Belediye Başkanı Ali Bedrettin Karataş, belediyenin araç parkının eksik olduğunu ve Adana Büyükşehir Belediyesinden araç konusunda destek aldıklarını vurguladı. Karataş ayrıca, sokak hayvanları için hayvan barınağı kuracaklarını ve beslenme alanları oluşturacaklarını, sokak hayvanlarının tedavisine yardımcı olabilecek bir barınak oluşturmak istediklerini ve Bakanlığın belirlediği yere de açmayı planladıklarının altını çizdi.

“KARATAŞ HALKININ DAHA RAHAT VE HUZURU İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Sosyal yaşamın geliştirilmesi için, çocuk parkı konusunda titizlikle çalıştıklarını dile getiren Ali Bedrettin Karataş, Karataş’ın eski emniyet amirliğinin yerinin park olarak oluşturduklarını ve çalışmaların bittiğini belirtti. Ayrıca Karataş Belediye Spor’a destek verdiklerini de ifade eden İli Bedrettin Karataş, tüm Karataş halkının daha rahat ve huzurlu bir yaşam sürmeleri için çalıştıklarının altını çizdi.