Adana’dan Makedonya’ya transfer

>> SABİT ÖZKESER

 

 

BİR YIL ÖNCE GAZETEMİZE

RÖPORTAJ VERMİŞTİ

Kendisini “Futbol Doktoruyum”  diye tanıtan ve futbol antrenörlük lisasını Almanya’da spor akademesinde yapmasının ardından Romanya, Türkiye, Rusya, Makedonya, Afrika, Irak Almanya, Suudi Arabistan’da antrenörlük ile teknik direktörlük görevinde bulunan  ve  şu ana kadar 25’in üzerinde takım çalıştıran Adanalı Teknik Direktör Yüksel Yeşilova akademisinde yer alan İlyas Arslan, babası ile birlikte Çukurova Press’i ziyaret etmişti.

ARDA GÜLER’İ ÖRNEK ALIRKEN, AVRUPA’DA

FUTBOL OYNAMAK İSTEDİĞİNİ BELİRTMİŞTİ

Gazetemizin sorularını yanıtlayan ve futbola Adana’daki Fenerbahçe Futbol Okulu’nda 6 yaşında başlayan ve daha sonra Adana Demirspor’un ardından da Seyhan Belediyespor’un formasını giyen İlyas Arslan, “Arda Güler gibi genç yaşlarda Avrupa’da futbol oynamak isterim” demişti. Küçük adımlarla futbolda ilerlemek istediğini vurgulayan İlyas Arslan, “Arda Güler’i örnek aliyorum. Futbol tarzını önemsiyorum ve kendimi de bu yolda devam ettirmek istiyorum. Ben de sol ayak ile orta saha mevkiinde futbol oynayan birisiyim. Sol ayağım kadar olmasa da sağ ayağımı da kullanabiliyorum. Futbol oynamayı çok seviyorum. İyi bir Adana Demirsporluyum. Ailem benimle çok ilgileniyor.  Türk futboluna yararlı olup,  milli formayı giymek istiyorum. Bu yolda küçük adımlarla ilerlemek istiyorum” diye konuştu. Çok genç olduğunu ve başarının bugünden gelmeyeceğini ve daha önünün açık olduğunu da anlatan 13 yaşındaki İlyas Arslan, “Her şeyi öğrenebilecek ve yapabilecek yaştayım” şeklinde görüşlerini dile getirmişti.

YÜKSEL YEŞİLOVA’NIN SÖYLEDİĞİ

YOLDA İLERLİYOR

14 yaşındaki İlyas Arslan’ın kendi akademesinde eğitim görmesinin ardından Kuzey Makedonya’nın FK Vardar takımı ile anlaşmasının kendisini mutlu ettiğini anlatan Adanalı Teknik Direktör Yüksel Yeşilova ise, “Portföyümde futbolcunun çok genç olması yani eğilebilir bir yaşta olması. Artı istekli olması gerekiyor. Bu benim için çok önemli. Daha önemli faktörlerden biri ise zeka. Yani bir futbolcunun zeki olmasını da çok istiyorum. Bilindiği gibi futbolda sadece ayaklar oynamıyor, beyinin de oynaması gerekiyor. Şimdi bu üç özelliğin İlyas Arslan’da birleştiğini gördüm bu sefer ki akademimde. Bununla bizzat kendim çalışıyorum. Akademime götürmeyi düşünüyorum. Ya Makedonya’ya yada Romanya’ya. 2-3 yıla kadar Türk futboluna yararlı olacak bir oyuncu olacağına inanıyorum. Ben yıllardır aynı Arda Güler gibi yetenekli oyuncuları araştırıyorum” sözlerine yer vermişti.