Şehmus Uçar: Aday olursam, Seyhan’da uzak ara seçimi kazanırım

>> SABİT ÖZKESER

 

 

 

“ATATÜRK KIRMIZI ÇİZGİMİZ

VE TARTIŞMAYA KAPALIDIR”

Çukurova Press’i ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Engin Kanber ve ekibi ile görüşen Uçar, Seyhan’ın sorunları ile ilgili sorularımızı yanıtladı.  Kanber’e Atatürk tablosu hediye eden MHP’li Seyhan ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Şehmus Uçar, “Atatürk kırmızı çizgimizdir ve tartışmaya kapalı. Normalde işyerlerinde var zaten ama her evde bir Türk Bayrağı ve Atatürk portresi olmalı” dedi.

“SEYHAN’IN EN ÖNEMLİ SORUNU

KENTSEL DÖNÜŞÜM VE TRAFİKTİR ”

Yaklaşık 10 yıldır sahalarda olduğunu ve Seyhan’ın en önemli sorununun ise kentsel dönüşüm, trafik, uyuşturucu  ve yolların bakımsızlığı geldiğini anlatan Uçar, “Geçen 5 yıl içerisinde Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’ın hizmetlerine baktığımızda elle tutulur, gözle görünür hiçbir hizmeti yok.Bilindiği gibi; Adana Büyükşehir Belediyesi’nin Cumhur İttifakı adayı AK Parti’ye bırakıldı. İlçelerin durumu da en geç 15 Ocak tarihine kadar netleşir. Eğer Seyhan’da MHP’nin adayı olursam, çok rahat bir şekilde vatandaşlarımızın teveccühleri ve destekleriyle uzak ara seçimi kazanacağıma inancım tamdır” diye konuştu.

“BAŞKAN ZEYDAN KARALAR

ADANA KAMUOYUNDAN ÖZÜR DİLEMELİ”

Adana Büyükşehir Belediyesi’nde gerçekleşen ve 5 kişinin tutuklanması ile sonuçlanan operasyona da değinen  MHP’li Meclis Üyesi Şehmus Uçar, “Ben geçtiğimiz Nisan ayında Büyükşehir Belediyesi’ne geçtiğimde bilboardlarda  belediyenin ciddi manada zarara uğratıldığını, birilerine peşkeş çekildiğini ve yönetimin gereken tedbiri almadığını dile getirmiştim. Hatta Başkan Zeydan Karalar ile birbirimize girmemize ramak kalmıştı. Bugün geldiğimiz noktada haklı olduğum ortaya çıktı. Bana yalancı diyen Başkan Karalar bu yüzden çıkıp, Adana kamuoyundan özür dilemeli” dedi.

“2019 YEREL SEÇİMLERİNDE SEYHAN

AK PARTİ’YE BIRAKILINCA  BİZ GERİ ÇEKİLDİK”

Türkiye’nin en büyük ilçelerinden Seyhan’ın  Cumhur İttifakı olarak MHP’den gösterilmesi durumunda bu partinin adayının kendisi olacağını da vurgulayan Şehmus Uçar, “Genel Başkanımızın, teşkilatlarımızın ve genel merkezimizin teveccühleri ile il ve ilçe başkanlarımızın olurlarıyla MHP’nin adayı ben olacağım. Şu anda başka aday adayları da var ancak 2019 yerel seçimlerinde bizim adayımız kesinleşmişti. İttifak olduğundan dolayı AK Parti’ye bırakılmasından biz geri çekildik. Cumhur İttifakı’nın adayını destekledik” diye konuştu.

“SEYHAN İÇİN PROJELERİMİZ HAZIR SADECE

GÜNÜN KOŞULLARINA GÖRE GÜNCELLEYECEĞİZ”

Uzun yıllardın Seyhan’da sahalarda olduğunu ve projeleri olduğunu da kaydeden Seyhan ve Adana Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Şehmus Uçar, “Seyhan Belediyesi olarak daha önceleri hazırladığım projeler vardı.  Bu projeleri günün koşullarına göre güncelleyeceğiz. Ayrıca ekibimiz de hazır. Seyhan’ı  artık karış karış ezberledik, sorunlarını tespit ettik, vatandaşlarımızın taleplerini, beklentilerini biliyoruz ve projelerimiz  bu şekilde  hazırlıyoruz. Belediyecilik demek sadece asfalt, yol, park yapmak değil. Bunları geçtik artık.  Bir belediye bunlarla anılıyorsa, o belediye başarısız bir belediyedir. Belediyeler çağın gereksinimlerine göre ayak uydurmalı, vatandaşların beklentilerini karşılamalı, şehri uzay çağı dediğimiz 22. yüzyıla hazır bir hale getirmesi gerekir” dedi. Uçar, sözlerini daha sonra şöyle sürdürdü:

“Seyhan’ın en önemli sorunu öncelikli olarak kentsel dönüşüm, trafik sorunu, uyuşturucu ile mücadele, yolların bakımsızlığı geliyor. Özellikle son 2 yılda vatandaşlarımızın en büyük şikayetlerinden biri olan sivrisinektir. Kış ayının ortasında olmamıza karşın sivrisinekler hala gelip bizleri ısırmaktadır. Akif Kemal Akay başkanlığındaki Seyhan Belediyesi üretimle övünüyor. Hizmetlerine baktığımız zaman elle tutulur, gözle görünür  hiçbir hizmeti yok. 5 yılda Seyhan’a simge olacak tek bir proje göstersinler, kendilerini alkışlayalım.Mecliste de yaptığım konuşmada, Kırsal Kalkınma Müdürlüğü’ne bir soru sordum. Ne ürettiklerini sorduğumuzda bize domates, salatalık, patlıcan ürettiklerini söyledi. Ne kadar patlıca ürettiniz dediğimiz de bize 40 ton patlıcan  ürettiklerinin yanıtını verdi.  Bu projeler için ne kadar para harcadıklarını sorduğumuzda da çok ciddi bir tutardan bahsettiler.Bugün patlıcanın kilosu 5 lira olan patlıcanın ederi 200 bin lira para eder.Belediyecilik demek gerçekten de eğer çiftçiye destek verecekseniz kendinize öğreteceksiniz diye bir mantık yok. Çiftçiye destek verirsiniz, meclisten de desteği alırsınız, çiftçiyi daha fazla nasıl kalkındırabiliriz düşüncesinde olmalıyız. Bugün hiçbir belediyede 10 ton, 20 ton, 30 ton biber, patlıcan domates yetiştiren başka bir örneği yok.Belediyecilik demek bu demek değildir. Belediyecilik derseniz sosyal belediyecilik de bu değildir. Bugün bizim tarımda önceliğimiz belediyelerin kalkınması değil,  şehrin kalkınması, çiftçinin kalkınmasıdır. Bunlara destek verirsiniz, Bunlarla ilgili ortak projeler geliştirirsiniz, hem çiftçiyi kalkındırırsınız hem de daha ucuz bir şekilde vatandaşa hitap edersiniz, vatandaşın da daha az bir tutarı daha çok örnek oluşmasını sağlarsınız.”

“GENÇLERİMİZİ İÇİN HANGİ PROJE

 OLURSA OLSUN DESTEKLERİZ

Başkan Akay’ın çok üzerinde durduğu ve gençlere hitap eden SEYTİM’in örnek gösterilmesi üzerine de konuşan Şehmus Uçar, “Gençlerimiz için belediyeler olsun, normal hükümet kararları olsun, hangi proje olursa olsun destekleriz. Gençlerimiz bizim geleceğimizdir, bu ülkenin yarınlarında söz sahibi olacak insanlardır.Seyhan Belediyesi’nin hizmete sunduğu Bilgi Evleri ve SEYTİM güzel projeler.  Patlıcan domates, biber ve salatalık gibi projeler yerine SEYTİM ve Bilgi Evleri’ne destek verilseydi daha çok kitlelere ulaşılsaydı biz desteği verirdik. 2019 yılında Akif başkan seçimi kazandığında bizzat çıkıp mecliste Seyhan’ın lehine olan projeler varsa, sonuna kadar destekleriz. Ama Seyhan’ı  zarara  uğratacak, Seyhanlı vatandaşı zarara uğratacak bir projeniz de olursa karşınızda bizi bulursunuz dedik. Biz muhalefet yaparken Seyhan ve Adana’nın geleceğiyle ilgili konularda emin olun ki; CHP’den daha önce destekleriz. Bunu Başkan da birçok kez dile getirmiştir. Çünkü biz art niyetli değiliz. Şehrin geleceğiyle ilgili  önemli bir konu olduğunda her türlü desteği veririz. Seyhan’ın  en önemli sorunlarından biri  trafiktir.  O Büyükşehir’in sorunu olmakla birlikte ara sokaklar çukurlardan geçilemiyor. Asli görevleri olmalarına rağmen,  çocuklar okullara giderken, çukurdan çamur deryalarından geçiyor bu da içimizi sızlatıyor. Sokak çamur, gerek Seyhan ve gerekse Büyükşehir Belediyesi konser veriyorsa bu doğru değil. Milyonlarca parayı reklam aracı olarak kullanıyorlarsa bu doğru değil. Geçen hafta 4 sanatçı birden çağırdılar. Bunları sorgulamayalım mı ? . Kaynaklar doğru kullanılırlarsa sözümüz yok  ama vatandaşın bu kadar sorunu varken konserler düzenleniyorsa bu doğru değil” dedi.