MHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cahit Öztok: Adana hak ettiği yerde değil

SABİT ÖZKESER

 

 

“ADANA’NIN SORUNLARINI BİLİYORUZ,

ÇÖZÜLMEYECEK SORUNLAR DEĞİL”

 Çukurova Press’i ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Engin Kanber ve ekibiyle görüşen MHP’li Öztok, daha önceleri 2011, 2015 ve 2018’de Milletvekili  Aday Adayı olduğunu söyledi. MHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Cahit Öztok, “Adana’nın sorunlarını biliyoruz. Çözülmeyecek sorunlar değil. Adana eski şaşalı dönemine bizim sayemizde, bizim çalışmalarımızla döneceğine inanıyorum” dedi. Öztok,  kendisinin  hiçbir zaman Adana’dan kopmadığını, sahadan hiç çekilmediğini ve her an, her zaman ziyaretlerini yaptığını vurguladı.

“İLİMİZİN DAHA İYİ YERLERDE OLMASI ADINA

BİR MÜCADELE VERİLMESİ GEREKİYOR”

Öztok, “Partililerimi, dava arkadaşlarım ile her daim kucaklaştım. Çünkü 2011, 2015 ve 2018 yıllarında yapmış olduğum Milletvekilliği aday adaylığım sayesinde tüm Adana’nın ilçelerini, köylerini gezme imkanı buldum, hemşehrilerimle kucaklaşma imkanı buldum. Dolayısıyla Adana’nın yerel yönetiminin iyi yönetilmediği ile ilgili şikayetler almaya başladım. Gerçekten Adana hak ettiği yerde değil. Daha iyi yerlerde olması adına bir mücadele verilmesi gerekiyor. O da merkezi hükümetin desteğini alabilme adına burada Cumhur İttifakı adayından bir Belediye Başkanının olmasında  fayda var” diye konuştu.

“BÜYÜKLERİMİZLE, PARTİ TEŞKİLATLARIMIZLA

İSTİŞARELER YAPARAK YOLA ÇIKTIK”

MHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Cahit Öztok, daha sonra sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz bu işi sahada olmamız vesilesiyle bize  karşı gösterilen teveccühün bir göreve  dönüştürülmesi adına bir mücadele veriyoruz. Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Adaylığı ile ilgili yola çıkmadan önce büyüklerimizle, parti teşkilatlarımızla istişareler yaparak, liyakatlı kadrolarla layık bir şekilde Adana’daki belediye başkanlığını yapacağımıza, sorunları çözeceğimize inançları tam olunca biz de böyle bir yola çıktık. Yolumuz, bahtımız açık olsun. Biz bu işi layıkıyla, liyakatıyla yaparız. Tüm Adana’nın gerek  mülki amirleri ve gerekse Sivil Toplum Kuruluşları ile bir araya gelerek sorunları yerinde tespit edip, hızlı bir şekilde çözmek adına mücadelemizi veririz. Ben iş dünyasından gelen bir insan olduğum için Adana daha çok profesyonel bir şekilde yönetilmeli diye düşünüyorum. Biz ekip olarak herkesi dinleriz ve doğru olanı yaparız. Bildiğimiz yapmayız, biz doğru olanı yaparız.

“ADANA’NIN SORUNLARININ ÇÖZÜMÜ İÇİN

ÇOK SAYIDA PROJELERİMİZ BULUNUYOR”

Adana’nın sorunlarını biliyoruz. Çözülmeyecek sorunlar değil. Adana eski şaşalı dönemine bizim sayemizde, bizim çalışmalarımızla döneceğine inanıyorum. Bu kentimiz için projelerimiz var.  Örneğin; en önemli sorunlardan biri işsizliğin azaltılmasının yanı sıra Adana’yı kalkındıracak, trafik, ulaşım ve METRO  gibi sorunların çözülmesi… Bunların dışında birçok sorunlarla ilgili projelerimiz var çözümü adına.  Çalışmalarımız devam ediyor. Birçok projeyi biz tespit ettik, birçok projeyi de bir ekip tarafından ve bu işi yapan şehir plancısı, mimarlardan oluşan bir ekip Almanya, İspanya, Hollanda ve Amerika’daki projelerle çalışmalar yapıyor. Yerinde  görerek Adana’ya doğru projeleri monte etmek istiyoruz.

“BU ŞEHİR EKİPLE YÖNETİLİR,

LİYAKATLI KADROLARLA YÖNETİLİR”

Hakikaten diğer vilayetleri yönetenler ve  belediye başkanları onlar da merkezi hükümetten alacağını alıyor ve bizim 10-20 kat ilerimizdeler. Biz 4. vilayetten 8. ve 10. vilayetlere geri duruma düştük. Ama  Adana çalışmayla hakikaten iyi projelerle eski haline gelir mi, gelir… Çünkü ‘ben yaptım, oldu’ mantığıyla yönetilmez bu şehir. Bu şehir ekiple yönetilir, liyakatlı kadrolarla yönetilir, doğru projelerle, doğru zamanda doğru yerlerde yapılan projelerle yönetilir. Bizim ciddi projelerimiz var. Bunları zamanı geldiğinde bir lansmanla açıklayacağız ve ses getirecek büyük projelerdir. Hep birlikte bunları elbirliğiyle üstesinden gelmeye çalışacağız.“