Yeşilyurt Mahallesi Muhtarı Günay Şahin : Seyhan demek tarih demektir

>> ALİ BOZ/ŞEYDA TURAÇLAR

Kalabalık bir vatandaş gurubu ile birlikte İlçe binasında İlçe Başkanı Ramazan Atikaslan ile birlikte açıklama yapan Günay Şahin, “ Belediyenin kapısını, halkın kapısının giriş kapısına dönüştüren bir belediyecilik anlayışıyla, halkın denetimine açık, Belediye Emekçilerinin çözüm sürecinin bir tarafı olduğu bir belediyecilik anlayışıyla yönetmek için ve Seyhan demek tarih demektir anlayışını somuta döken bir belediyecilik sergileyeceğiz.” dedi.

Cumhuriyetimizin 2.yüzyılına ilk adımlarını attığı böylesi bir dönemde dünyada kadına seçilme hakkı tanınmış ilk ülkelerden birinin evladı olarak, Seyhan İlçesi’nde bizden önce yapılmış olan güzel üretimleri daha üst seviyeye çıkarma hedefinde olduklarını belirten Günay Şahın şunları söyledi. “İlçemizdeki sorunların ülke genelinde yaşanılan sorunlardan bağımsız olmadığı bilinciyle, mutsuzluk endeksinde ilk sıralarda yer alan bir ilin, nüfusu en fazla olan bir ilçesinde, mutlu ve umutlu olmanın çözüm yollarının halkla birlikte tespit ve çözüm üretmekten geçtiğini biliyoruz. Çözümün, her aşamada parçası olacak şekilde örgütlenmiş bir halk ile ilçemizde yarattığımız aydınlanma ve umut dolu yaşamın ülkemiz için de yeni bakış açılarını tetikleyeceğini biliyoruz.”

Toplumsal Çözüm Potansiyelini harekete geçirememiş bir toplum geleceğini başkasına emanet ettiğinin altını çizen Şahin şöyle konuştu. “Ben Seyhan Belediye Başkanlığım dönemimde bu potansiyeli açığa çıkarıp, yaşama geçirecek projelerimizle, geleceği daha güzel, daha anlamlı ve değerli kılacağımızın bilinciyle hareket edeceğim. Seyhan, daha güzel şeylere gebedir ve ben projelerimiz ve halkın örgütlü katılımıyla bu işin ebesi olmak iddiasıyla yola çıkıyorum. Halk varsa biz de varız, halk da var biz de varız. Ben değil biz olarak yola çıktık ve halkımızın desteğiyle belediyeyi yönetmeye hazır olduğumuzu belirtmek isterim.”

CHP Seyhan Belediye Başkan aday adayı Şahin, çözüm becerisi yüksek bir belediyecilik anlayışıyla; aday gösterilip, seçimi kazandığı zaman belediyeyi yönetmek için aşağıda belirlediği maddeler ışığında neler yapabileceğini şöyle sıraladı. “Demokratik Meclisler ve Daha İşlevsel Kent Konseyi ile katılımcılığı temel alarak çözümler üreten bir belediyecilik. Kadınlarımızın yaşamın her alanında varlıklarını hissettirecek ve toplumun önünü açacak projelerde öncü rol üstlendiği Kadın Dostu Bir Belediyecilik. Belediyenin kapısını, halkın kapısının giriş kapısına dönüştüren bir belediyecilik. Halkın denetimine açık bir belediyecilik. Belediye emekçilerinin çözüm sürecinin bir tarafı olduğu bir belediyecilik. Çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitim ve barınma sorunlarına ilişkin Öğrenci Dostu Bir Belediyecilik. Seyhan demek tarih demektir anlayışını somuta döken bir belediyecilik. Önce kendimiz tanıyalım anlayışıyla halka hem ilçesini hem de ilini tanıtan etkinliklerle, turizmi güçlendirmeyi hedefleyen bir belediyecilik. İlçemizdeki değişik kültürlerin gastronomi alanına katkılarını çeşitlendirmeyi hedefleyen bir belediyecilik ve Çevre Dostu Bir Belediyecilik.”