Halisçelik’ten METRO ve TRAMVAY için yoğun trafik

>> SABİT ÖZKESER

 

 

“GÜZEL ADANAMIZ İÇİN ANKARA’DA

VERİMLİ TOPLANTILAR GERÇEKLEŞTİRDİK”

Adana trafiğinin rahatlatılması açısından çok önemli olan iki proje için Ankara’da yoğun bir görüşme içerisine girdiklerini anlatan Doç.Dr.Halisçelik, “Güzel Adanamız için Ankara’da verimli toplantılar gerçekleştirdik. Adana Büyükşehir Belediyesi olarak başta Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’na yatırım programına alınması için ‘2.Etap Hafif Raylı Sistem’ ve ‘Turgut Özal Bulvarı Tramvay Hattı’  projeleri  için başvurumuzu yaptık” dedi. Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç.Dr. Ergül Halisçelik, “Bu projeler Adanamıza değer katacak” diye konuştu.  

“UMARIM; ŞEHRİMİZ İÇİN ÖNEMLİ OLAN

BU PROJE VE YATIRIMLAR İÇİN OLUMLU SONUÇ ALIRIZ ”

Doç.Dr.Halisçelik, “Projelerin finansmanı tamamen  ya da kısmen, Dünya Bankası, Avrupa Birliği, EBRD ve diğer uluslar arası, ulusal ve yerel fon  sağlayıcı kuruluşlarca ikraz, kredi, garanti veya hibelerle sağlanabilecek ilgili diğer projeler ve yatırımlarla ilgili olarak; 22 yıl görev yaptığım ve mensubu olmaktan gurur duyduğum T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ilgi birimleri ve Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Sektörler ve Kamu Yatırımları Genel Müdürlüğü başta olmak üzere, ilgili diğer kamu kurum ve kuruşların değerli bürokratlarını, yöneticilerini, üstadlarımı ve meslektaşlarımı ziyaret edip istişarelerde bulunduk. Umarım şehrimiz için önemli olan bu proje ve yatırımlar için yakın zamanda olumlu sonuçlar almaya başlarız” dedi.

YOĞUN ZİYARETLER GERÇEKLEŞTİRDİ

Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç.Dr.Ergül Halisçelik, Ankara’daki ziyaretleriyle ilgili daha sonra şunları söyledi:

“Ayrıca Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda Bakan Yardımcısı görevine atanan, daha önce Müsteşarlığımızı da yapan Osman Çelik ve yeni görevlerine atanan değerli meslektaşlarımı ziyaret edip istişarelerde bulunduk. Bakan Yardımcımız  Osman Çelik’i ve Finansal Piyasalar ve Kambiyo Genel Müdürü ve Bakan Danışmanı Deniz Yılmaz’ı, Hazine Kontrolörleri Kurulu Başkanı Ahmet Tutal'ı ve Başkan Yardımcısı Çiğdem Kahveci’yi, Kamu Sermayeli Kuruluş ve İşletmeler Genel Müdürü Muhammet Faruk Aykut’u ve Genel Müdür Yardımcısı Halil Yanık’ı,

Dış Ekonomik İlişkiler Genel Müdür Yardımcıları Murat Erinç Bayrakçı ve Selçuk Erdal Günal’ı ve Daire Başkanı Tunç Ersever’i, Finansal Piyasalar ve Kambiyo Genel Müdür Yardımcısı İsmail Halıcı’yı ve Risk Analizi Genel Müdürlüğünde Daire Başkanı Salim Kocaarslan’ı  tebrik eder, Hazine’de uzun süre birlikte görev yaptığım değerli meslektaşlarıma yeni görevlerinde başarılar dilerim.Tüm bürokratlarımıza, başkanlarımıza, yöneticilerimize, meslektaşlarıma ve üstadlarıma nazik ve içten ev sahiplikleri için Kentimiz, Adana Büyükşehir Belediyemiz ve şahsım adına teşekkür ediyorum.”