Sadece Adana’nın değil Türkiye’nin gururu oldular

>> SABİT ÖZKESER

 

 

TAKIMIN YARISI ADANA DEMİRSPOR’DA OYNADI

Adana Demirspor’un ardından Milli Takımımızın başına getirilen ve 18 günlük görevi süresi içerisinde deplasmanda Hırvatistan’ı ve sonrasında Konya’da Letonya’yı devirerek tüm Türkiye’ye mutluluk yaşatan Vincenzo Montella’nın yanı sıra Adana Demirspor’un yıldız futbolcusu Yusuf Sarı’nın yanı sıra eski futbolcuları Yunus Akgün, Samet Akaydın,İsmail Yüksek ve Abdulkerim Bardakçı’nın başarılı futbol oynamaları ile kazanmamızda büyük pay sahibi oldu. Adana Demirspor’un başarılı futbolcusu Emre Akbaba ve kaleci Ertaç Özbir’in de kadroya alındığı A Mili Futbol Takımızın Avrupa Şampiyonası biletini alması özellikle Adana’da büyük sevinç yaşatırken, şehrin gururu oldular.

99 YIL SONRA İLK KEZ  GOL YEMEDİ

Uzun yılların ardından gurur duyup, mutlu olduğumuz Milli Takımız, Letonya ile 10. kez karşı karşıya gelirken, rakibi karşısında tam 99 yıl sonra ilk kez bir karşılaşmayı gol yemeden tamamlarken, Vincenzo Montella A Milli Takım'ın başında Avrupa Şampiyonası biletini alan ilk yabancı teknik direktör olma başarısını gösterdi. Montella, "Türkiye'nin hocası olmaktan gurur duyuyorum. Futbolcularımız bu hafta her şeyini bana teslim etti,. Onların hocası olmaktan gururluyum. Bu galibiyetten mutluyum. Almanya'ya gitmek de beni aşırı gururlandırıyor. Şimdi birincilik için mücadelemizi verebiliriz.

Hoca olarak iletişim konusunda geliştiğimi hissediyorum. Daha iyi bir noktaya geldim. Bir birliktelik yakaladık ve sonucu futbolcular aldı. Güzel sonuçlar aldık. 1-0'dan sonra biraz sıkıntı yaşadık. Onun üstüne çalışacağız. En iyi şekilde hazırlanacağız. EURO 2024'te en iyisini yapmak istiyoruz. Coşkulu, mutlu olacağız. Hepimiz hak ettik. Önümüzdeki günlerde Avrupa Şampiyonası'na hazırlanacağız” dedi.

VALİ VE BELEDİYE BAŞKANLARINDAN KUTLAMA

Letonya’yı 4-O gibi farklı bir skorla yenerek gelecek yıl Haziran ayında Almanya’da düzenlenecek Avrupa Futbol Şampiyonası’na  katılmayı hak eden Milli Takımızı Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin ve Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir kendi sosyal medya hesabından kutladı. Yapılan açıklamalarda, “Cumhuriyetimizin 100. Yılında EURO 2024’e gidiyoruz. Letonya’yı Adana’dan çıkan oyuncularla yeniyoruz. Adana Demirspor’un eski Teknik Direktörü ve daha önce oynayan ve şimdi kadroda yer alan  futbolcularımızla gurur duyuyoruz” dediler.,