Akay’dan Seyhan’a sınırsız hizmet

 

>> ALİ BOZ/ŞEYDA TURAÇLAR

 

Yatırımları kapsayan bir gezi düzenleyen Seyhan Belediyesi basın bürosu, gazetecilere Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’ın Seyhan’ın dört bir yanına yaptığı ve halkın hizmetine sunduğu yatırımların tanıtımı gerçekleştirildi.

Öncelikle tüm Türkiye’ye örnek teşkil eden 18 atölyede 32 farklı eğitimin verildiği SEYTİM den başlayan tanıtım gezisi görevlilerin bilginin en büyük güç olduğu çağımızda yenilikçi fikirlerin önemsendiği belirtildi. Ayrıca, bu fikirlerin hayata geçirilmesine olanak sağlandığı, gençlerin teknolojik becerilerini SEYTİM’de üretime dönüştürdükleri, toplum için yararlı ve katma değeri yüksek teknolojik ürünlerin ortaya çıkmasının sağlandığı ifade edildi.

‘Her atık bir ham maddedir’ anlayışıyla semt pazarı, park. Bahçe ve yemek öncesi organik atıkları tesislerde komposta dönüştürüldüğünü ifade eden yetkililer, hem toprağın iyileştirildiğini hem de girdi maliyetleri nedeniyle sıkıntı yaşayan çiftçilere destek verildiği vurgulandı. Ayrıca Seyhan Belediyesi olarak üretimi ve üreteni destekleten sosyal belediyecilik anlayışı ile kırsal kalkınmanın desteklenmesinin planlandığı belirtildi.

Dikimevinde istihdam edilen kadınların emeği ve yüksek kaliteli üretim anlayışı belediyeler başta olmak üzere pek çok kurum, STK ve işletmelerden alınan siparişler belediyenin kendi imalat ünitelerinde titizlikle hazırlanıp zamanında yetiştirildiğini ifade eden yöneticiler, dikimevinde ihtiyaç sahibi vatandaşlar içinde ücretsiz bir şekilde kıyafet desteği sağlandığını belirttiler.

Bilgi evi konusunda da açıklamalarda bulunan sorumlular, bilgisayar, sınırsız internet, sınavlara hazırlık kursları, sıcak yemek, atıştırmalık ikramlarla çocukların 15 bilgi evinde ücretsiz olarak geleceğe hazırlandığının da altını çizdiler.