“Adana’da 365 gün lezzet yaşanıyor”

Bu yıl 7’nci kez düzenlenecek olan Adana Lezzet Festivali, Adana Valiliği’nin ev sahipliğinde, Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyeleri, odalar ve sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla 6-8 Ekim tarihlerinde misafirlerini ağırlayacak. Adana Valisi Köşger, “Adana'da aslında lezzet 365 gün boyunca yaşanıyor ama zirveye ulaştığı bu lezzetin, bütün lezzet bileşenlerini aynı ortamda buluştuğu 3 gün yaşayacağız” dedi.-

 

TANITIMA ÜNLÜ İSİMLER KATILDI

7’nci Adana Lezzet Festivali 6-8 Ekim tarihleri arasında başlayacak. Festivalin tanıtımı Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Adana Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Teknik Direktör Fatih Terim, Ünlü Şef Somer Sivrioğlu ve Sanatçı Haluk Levent’in katılımlarıyla gerçekleşti. Festivalin tanıtımının ardından Adana Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Adana Valisi Yavuz Selim Köşger mangalın başına geçerek davetlilere Adana ciğeri ve Adana kebap hazırladılar.
 

“EN BÜYÜK ÖZELLİĞİ GASTRONOMİ MUTFAĞI”
Adananın gastronomi konusunda çok iyi yerlerde olduğunu belirten Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, "Adana’nın en büyük özelliği gastronomi mutfağı, kendine özgü pişirme, sunma ve ikram etme, misafirlerini ağırlama alışkanlığıdır. Bu turizm açısından önemli bir husustur.” Turizmi geliştirmek istiyorsanız bir dinamo bir lokomotif belirlemeniz lazım. Adana’nın turizmdeki lokomotifi gastronomidir, lezzettir, mutfağıdır, misafirperverliğidir, sunum tipidir" diye konuştu.