LÖSEV farkındalık yaratıyor

ÇUKUROVA PRESS’İ ZİYARET ETTİLER

Adana'da eğitim ve sağlık alanında yürüttüğü önemli projelerle yerel halkın takdirini de kazanan bir vakıftır. Lösemili çocukların ve ailelerinin yaşam kalitesini artırmak amacıyla çalışmalarını yürüten LÖSEV,  Adana'da da etkin bir şekilde faaliyetlerini sürdürüyor. LÖSEV Adana İrtibat Ofisi Aktif  Sorumlusu Nadide Büşra Kaynak, Sosyal Hizmetler Sorumlusu Neşe Çandar ve iyileşmiş gençlerinden Yusuf Yanar Çukurova Press’i ziyaret ederek LÖSEV hakkında bilgilendirmede bulundu.

‘’UMUT OLMASI ADINA ZİUYARETLERİMİZİ

İYİLEŞMİŞ GENÇLERİMİZLE YAPIYORUZ”

LÖSEV Adana İrtibat Ofisi Aktif Sorumlusu Nadide Büşra Kaynak, “LOSEV, kanser konusunda farkındalığı artırmak ve toplumu bilinçlendirmek amacıyla düzenlediği etkinlikler, seminerler ve kampanyalarla önemli bir sosyal sorumluluk üstlenmektedir. Toplumun desteği ve bağışları sayesinde vakıf, amacına ulaşma yolunda önemli adımlar atmaktadır” dedi. Kaynak, ‘’Kurum ziyaretlerinde LÖSEV’i temsilen ziyaretlerini iyileşmiş gençlerle yapıyoruz. 25’in üzerinde Adana ofisinde aktif olarak çalışan gönüllülerimiz var. Gönüllü çalışan birçok kişiler iyileşmiş gençlerimizdendir’’ ifadelerini kullandı.

‘’HASTALAR BİZİ GÖRÜNCE

MOTİVASYONLARI YÜKSELİYOR”

İyileşmiş gençlerinden Yusuf Yanar da Kanser, hastalıklardan acı bir teşhis olduğunu ancak, kanserle mücadele eden gençler arasında cesaret dolu ve ilham verici hikayelerin filizlendiği bir gerçekliğini ortaya koydu. Yanar ayrıca, “Bu gençler, hastalığın zorluğuna rağmen azimleri ve kararlılıklarıyla iyileşmeye yönelik bir savaşın kahramanları olmuşlardır. Kanserle mücadele eden çocuklara ve yetişkinlere, besinlerine çok dikkat etmeliler ve enfeksiyondan uzak durmalılar’’ gibi tavsiyelerde bulunduğunu aynı zamanda iyileşmiş bir genç olarak motivasyon kaynağı olduğunu belirtti.