“TRAMVAY onaylandı şimdi sıra METRO’da”

>> SABİT ÖZKESER

 

 

 

“SEÇİM SÜRECİ BİTTİ, ADANA’YA BİZ

 NASIL HİZMET EDERİZ, ONA BAKIYORUZ”

Gazetemizin sorularını yanıtlayan Başkan Karalar, Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerin geride kaldığını ve Adana’da herkesin çok ciddi gayret gösterdiğine dikkat  çekerken, “Bütün her şeye rağmen alınan netice elbette küçümsenecek bir netice değil.  Seçim bitti. Moralimiz de iyi bir durumda. Adana’ya biz nasıl hizmet ederiz, ona bakıyoruz. Ben yaklaşık 1.5 ay önce Ticaret Odası’nda yaptığımız bir toplantıda normal şartlarda Belediye Başkanı olduğum için ülke siyasetine çok girmediğimi ama seçim sürecinde CHP’li bir Belediye Başkanı olduğum için Millet İttifakı taraftarı olacağımı ve 1.5 ay siyaset yapacağımı, siyaset konuşacağımı ve vatandaşa gidip oy isteyeceğimi söyledim. O süreç bitti, ben artık ülke siyasetinden çok Adana’ya nasıl faydalı olurum, onun mücadelesini vermeye devam edeceğim” diye konuştu

“ADANA’NIN GELİRİNİN ARTIRILMASI VE

DAHA ÇOK DESTEK VERİLMESİ GEREKİYOR”

Adana’nın CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, daha önce de basına söylediği gibi; Adana’ya daha çok destek verilmesi gerektiğini, belediye başkanının söylediklerine daha çok kulak verilmesi gerektiğini, Adana’nın gelirinin artırılması noktasında belediye başkanına yani kendilerine destek verilmesi gerektiğini anlattıklarını söyledi.  Adana’nın gelirini artırma, 2. Etap METRO’nun onaylanması ve havaalanının kapanması noktalarında kamuoyu baskısını oluşturamadıklarına da değinen Başkan Karalar, “Bu işler aslında söz konusu Adana olunca gerisi teferruat  olmalı. Adana çok şeye layık, çok daha fazla hizmet etmemiz gerekiyor. Elbette azımsanmayacak işler yaptık borca rağmen, az gelire rağmen. Ama bunları şikayet etmek söz konusu değil, daha çok iş yapmak istiyoruz, daha çok Adana’da güzel işler yapmak istiyoruz.  Bunun için de gelirin Adana’ya yakışır bir düzeyde olması gerekir. Ne yazık ki bu yok, sık sık söylüyorum. Civar illerimiz bizden ciddi manada  daha yüksek para alıyor, hizmet de maddiyata dayandığı için Adana’nın geliri yükseldiğinde hizmette yükseleceğinden dolayı basın buna daha fazla kamuoyu baskısı yaratması açısından eğilmesi gerekiyor. Bundan sonra ona bakacağız” dedi.

“TRAMVAY PROJESİ ONAYLANDI

ŞİMDİ ONUN İÇİN KREDİ ARAYIŞINDAYIZ”

Turgut Özal Bulvarı’ndan Adana Şehir Hastanesi’ne kadar olan “Tramvay” projesi ile ilgili soruyu da yanıtlayan Başkan Karalar, “Proje onaylandı, şimdi onun için kredi arayışındayız. İnşallah bu dönem sonuna doğru temelini atarız.  Tramvay projesini tek başına yapmak anlamlı ama halen Cumhurbaşkanlığı’nda dosyası bulunan ve onaylanmayı bekleyen Metro’nin 2. hattıyla birleştirmek trafik sorunu açısından çok önemli. Umarım bu proje de onanır” diye yanıtladı.

“HEDEFİMİZ ARAÇ FİLOMUZUN

TAMAMINI KENDİ MALIMIZ YAPMAK”

Son olarak  araç filolarını güçlendiren ve 17 iş makinesi aldıklarını da anlatan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Biz fırsat buldukça araç alıyoruz. Bir aracın amortismanı çok erken çözülüyor. 2-2.5 yılda bizim en pahalı aldığımız aracın 3 senede amortismanı oluyor. Bu çok iyi bir şey. Mesela 20 yıl, 25 yıl, 30 yıl kullanıyorsunuz, 3 yılda parasını çıkartıyorsunuz,  20 yıl da bedava kullanıyorsunuz. Yoksa 30 yıl kira vermeye devam edeceksiniz. Biz hem belediyemizi hem de ASKİ’yi çok ciddi bir yükten kurtardık bu konuda. Dönem itibariyle deprem olduğu için iş makinası bulmakta da zorlandık. Mesela şu anda 2 kez ihaleye gittik, yol sezonu başladı, iş yapma sezonu başladı, ihaleye kimse girmedi. Hem fahiş fiyatlar veriyorlar hem araçlarının tamamını deprem bölgesinde çok daha yüksek paralara çalıştıkları için bizde ihaleye girmiyorlar. Orda da zorlanacağız. İyi ki bu araçları almışız. Yetmez hedefimiz filomuzun tamamını kendi malımız yapmak. Geçen sene 15-16 bin liraya kiraladığınız kamyon şu anda 150 bin lira. Değeri mi değeri değil. Ancak arz-talep olunca,  iş makinesi sıkıntısı olunca istediği fiyatı istiyor adam” şeklinde konuştu.

“HAVALAR BÖYLE GİDERSE 15-20 GÜN İÇİNDE

SİNEKLE İLGİLİ BİR RAHATLAMA OLUR”

Son dönemlerde Adana’da yaşanılan sinek sorununa da değinen Başkan Karalar, “Sinek sorunu doğru var. Bu sorunun kısa sürede çözülür diye düşünüyorum. Çünkü; tam sezon başladı, ardından da yağmurlar başladı. Eskiden larva Mart ayında olur. Bu ayda ilaçlama yaparsanız bir sezon rahat ederdiniz. Ama şimdi sezonun tamamında larva var, 15 günde bir larva ürüyor. O Martta  ilaçlama yap, kurtul diye bir şey yok… Adana eski bir kent olduğu için ne yazık ki,  sinek üreten çok yer var. Adana yer altı suları çok yukarılarda olduğu için, bodrumlar sürekli su aldığı için veya çok küçük bir bardak suyu dahi açıkta bıraktığınız zaman binlerce sinek ürüyor. Tabiatıyla Adana sıtmanın da merkezi olduğu için sinekle mücadele kolay değil. İlaçlıyorsunuz, 3 gün sonra yağmur yağıyor bir daha ilaçlıyorsunuz bir daha yağmur yağıyor. Sanıyorum havalar böyle olursa bir 15-20 gün içerisinde sinekle ilgili bir rahatlama olur” dedi.

“8-9 MİLYON İNSANA HİTAP EDEN

BİR COĞRAFYADA 2 HAVAALANI ÇOK DEĞİL”

Çukurova Havaalanın  devreye girmesiyle birlikte Adana Havaalanı’nın kapatılacağı yolundaki iddialar üzerine de konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar  şunları söyledi: “Bir kamuoyu baskısı oluşturmak lazım.  Kamuoyu baskısını ne yazık ki oluşturamıyoruz. Hem Adana’nın gelirini artırma noktasında hem de METRO’nun onaylanması noktasında, hem havaalanının kapanması noktasında Adanalı çok ciddi bir baskı kuramıyor. Basının hepsi sizin gibi düşünmüyor. Bir yerlerle kötü olmak insanların işine gelmiyor. Bu işler aslında söz konusu Adana olunca gerisi teferruat olmalı. Havaalanını Adana kapansın istemiyor. Önemli bir havaalanı, merkezi bir havaalanı. Ama kamuoyuna anlatıyoruz, duyuruyoruz biz, ben daha ne yapabilirim ? O konuda biliyorsun, toplantı yaptım. Binlerce kişiyi topladım, her fırsatta söylüyorum. Biz Çukurova Havaalanının uluslar arası havaalanı olmasına karşı değiliz. Ama 8-9 milyon insana hitap eden bir coğrafyada 2 havaalanı çok değil diyoruz.”

“ASKİ’NİN YAPACAĞI EN BÜYÜK PROJE

2 MİLYAR LİRA DEĞERİNDEKİ YEDİGÖZE BARAJI’DIR”

Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) ’nin yapmayı düşündüğü en büyük yatırım nedir ?” sorusunu da  Başkan Zeydan Karalar, “ASKİ’nin en büyük projesi Yedigöze Barajı’dır. Ama şu anda Tufanbeyli su isale hattı var 100 milyonun üstünde, TOKİ Buruk 5 bin konutluk yere yaklaşık 120-130 milyonluk bir proje yapıyor. Yağmur suyu isale hatları var. Bunun için 300 milyon para harcandı, muhtemelen bir 300 milyon daha para harcayacağız. Bunlar daha önceden yapılmış ve yapılması gereken işler var. Biliyorsunuz bir de  Karataş’ın Çatalan Suyunu getirdik, arıtmasını yaptık, yollarını yaptık, Ceyhan’ın bütün asbestli borularını değiştirdik ve harika bir su getirdik. Yine bu ilçemizin yollarını yaptık. Aynı hizmeti İmamoğlu için de yaptık. Şimdi bu hizmetin aynısını Kozan’da yapıyoruz. Ama ASKİ’nin yapacağı en büyük proje 2 milyar lira değerinde Yedigöze Barajı’dır” diye yanıtladı.

“BELEDİYE BAŞKANLARININ YAPTIĞI

BİR KANUNSUZLUK YOK Kİ “

Hükümetin bazı belediyelere operasyon düzenleneceği ve  kayyum atanacağı yolundaki iddialar üzerine de Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Yani öyle iddialar var ama ne diye yapacaklar. Belediye başkanlarının yaptığı bir kanunsuzluk yok ki. Millete hizmet ediyor.  Eğer belediyede bir suç olur ise  kayyum  atanır. Kayyum suçsuz yere atanmaz. Eğer suçsuz insan alınıyorsa o da zaten  demokrasi yok demektir. Böyle bir şey söz konusu olamaz. Bu tür iddialar, fısıltılar bitmez. CHP’li belediyelere  onlarca müfettiş geliyor buralara, oralara… Onların bulabildikleri bir şey yok ki.. Suça istinaden görevden alma veya hiçbir belediye başkanımızla ilgili böyle bir şey yok” dedi.

“ADANALILAR’A MÜJDEM

SADECE VE SADECE METRO OLUR”

“Maç günleri yaşanılan trafik sıkışıklığının giderilmesiyle ile ilgili Adanalılar’a yönelik bir müjdeniz var mı ?” sorusu üzerine Başkan Zeydan Karalar, “Adanalılar’a müjde sadece ve sadece METRO olur. Biz, stadı yapanlar böyle düşünmedikleri için stada daha rahat gitsinler diye 2 tane daha  yol yaptık. Böyle bir mecburiyetimiz yok esasında ama vatandaşımız için yaptık. Onun dışında havadan  yada başka bir yerde yapabilecek durumda değiliz. Yalnız bizim yapacağımız METRO projesinin 2. hattını yapmak ve onu stadyuma kadar götürmek.  Onun projesini yaptık, onaylanırsa kamulaştırmayı birlikte 3-4 senede bitirmeyi hedefliyoruz. Kamulaştırmaya başladığınız zaman aslında süre de vermemek gerekiyor. Çünkü bir kamulaştırma 4-5 sene sürebiliyor. Hukuka düşen bir şeyle ilgili sizin insiyatifiniz yok. 4 senedir, 5 senedir yapamadığım,  bitiremediğim kamulaştırma var Adana’da. Adanalının şunu bilmesi gerekir. Zeydan Karalar Belediye Başkanı olarak stadyuma gidişi rahatlatmak için hizmeti yaptı.  Maç esnasında on binlerce insan kendi arabası ile maça gittiği için trafik sıkışıklığının olmaması mümkün değil. Bu nedenle 2. Metro hattının bir an önce onaylanması gerekiyor. Bugün onaylansa onun kredisi, ihalesi, kamulaştırması, yapımı nereden bakarsanız bakın en iyi ihtimalle 5 yıl sürer” diye yanıtladı.