“Emekçiler insanca yaşayacak”

ALİ BOZ/ UMUT BAŞARAN

 

“EMEKÇİLERİN HAKLARINI SAVUNAN BİR PARTİYİZ”

Türkiye İşçi Partisi Parti Meclisi Üyesi İlke Bereketli, aday tanıtım toplantısında “TİP sadece adıyla değil, programlarıyla ve üyeleriyle de bir işçi partisidir. TİP, plaza çalışanlarından çiftçisine, doktorundan oyuncusuna, metal işçisinden öğretmenine, mimarına tüm işçilerin, emekçilerin haklarını savunan bir partidir” dedi.TİP PM Üyesi İlke Bereketli, konu ile ilgili yaptığı açıklamada,“ Taşeron işçiliğe, güvencesiz, güvenliksiz, kuralsız ve esnek çalışmaya, çocuk işçiliğine karşıdır. Çalışma hakkını, insanca ücret ve çalışma koşullarını, örgütlenme ve grev hakkını savunur. Yurttaşların çalışma hakkını güvence altına alacak biçimde kamusal istihdam sağlayacak, işsizlikle mücadele edeceğiz. İşsizler için oluşturulmuş fonların sadece bu amaçla kullanılmasını sağlayıp, faydalanma koşullarını kolaylaştıracağız. Çalışamayacak durumda olanlara devlet desteği sunacağız. Emekliler için insanca yaşanabilir ve asgari ücretin altında olamayan bir emeklilik maaşını, kazanılmış hakların gasp edilmediği bir emeklilik hakkını sağlayacağız”  diye konuştu.

“LAİKLİKTEN ASLA TAVİZ VERMEYECEĞİZ”

Türkiye İşçi Partisi Parti Meclisi Üyesi İlke Bereketli, laiklik konusunda taviz vermeyeceklerini vurgulayarak şöyle devam etti: “ Dinin toplumun üzerinde bir baskı aracı olarak kullanılmasını, dinsel değerlerin siyasete alet edilmesini, eğitimin imam-hatipleştirilmesini, çocukların zihninin hurafelerle doldurulmasını, bilimin itibarsızlaştırmasını, yobazlığın saltanatını, Cumhuriyet’in ilerici kazanımlarının birer birer elimizden alınmasını reddediyoruz. Türkiye’nin siyasal düzenini, yasalarını ve eğitim müfredatını dinselleşmeden kurtarıp tarikatlardan, cemaatlerden ve doğmalardan arındıracak adımları atacağız. Alevileri, kadınları, LGBTİ+’ları yok sayan gerici anlayışa karşı eşit yurttaşlık taleplerinin sesi olacağız. Laikliği mutlaka kazanacağız.”

Türkiye İşçi Partisi olarak Cumhurbaşkanlığı seçiminde Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na açık destek vereceklerini de belirten Türkiye İşçi Partisi Parti Meclisi Üyesi İlke Bereketli’nin açıklamalarının ardından Milletvekili adayları Duygu Yılmaz, Seda Aşkın ve Ahmet Faruk Ulaş’da hem kendilerini tanıttılar, hem de düşüncelerini paylaştılar.