Remzi Oğuz Yılmaz: Adana’nın sorunlarına çare olmaya geliyorum

 

>> SABİT ÖZKESER

Başvurusunu sosyal medya hesabından duyuran Remzi Oğuz Yılmaz yaptığı paylaşımda, “14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşecek olan genel seçimlerde 28. Dönem Adana milletvekilliği için aday adaylığı müracaatımı İYİ Parti Genel Merkezi aracılığıyla gerçekleştirdim,yapılacak olan Cumhurbaşkanı seçimi ve 28. Dönem milletvekili genel seçiminin öncelikle ülkemize ve milletimize akabinde şehrimize ve partimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

 

Önümüzdeki seçim dönemi ve İYİ Parti hakkında da konuşan Remzi Oğuz Yılmaz; “Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener, ülke siyasetinin sıkıştığı darboğazda kendini milletine adamış ve kimselerin cesaret edemediği baskıcı bir siyasi atmosferde, 1919 şuuruyla “Yeter söz milletindir!” deme cesaretini göstererek, bizlere Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün“İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen, Türk istiklal ve cumhuriyetini kurtarmaktır!”sözünü tekrar hatırlatmıştır. Türkiye’nin ikinci asrında çocuklarımıza güzel bir Türkiye bırakmak adına bizlere düşen vazife ise Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in arkasında dimdik durmak ve güzel ülkemizi emin adımlarla hak ettiği yarınlara taşımaya yardımcı olmaktır. İYİ Parti, vatandaşların düşüncelerini rahatlıkla söyleyemediği, en ufak bir eleştiriye dahi tahammülün olmadığı ikinci istibdat döneminde, Genel Başkanımızın ve ona inanmış bütün İYİ’lerin büyük özveri, dirayet ve adanmışlıklarıyla kurulmuş ve bugüne getirilmiş, yediden yetmişe herkesin kalbine dokunmuş, icazetini milletinden alanların partisidir. Bizler de kula kulluk etmeyenlerin, sırat-ı müstakim olanların, gücünü milletten alanların, milletin derdi ile hemhal olanların partisi olan İYİ Parti’de, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in yanında vatanımıza, milletimize ve devletimize hizmet edebilmek için değerli bir mücadelenin içine girmiş bulunmaktayız” diye konuştu.

Yılmaz, sözlerini daha sonra şöyle devam ettirdi:

“Cumhuriyetimizin ikinci asrının şafağında, insan haklarını temel alan, vatandaşların karar alma mekanizmalarına katılabildiği, çoğulcu, demokratik, özgür, liyakatli, şeffaf, hesap verilebilir, uygulanabilir, sürdürülebilir ve kalıcı bir sistem umudundayız. Sosyal barışın ve ekonomik adaletin sağlandığı, dayanışma ve yardımlaşma ruhunun yeniden canlandığı, güven ve istikrarın inşa edildiği, “Muasır Medeniyetler Seviyesi”nin üzerine çıkardığımız bir Türkiye hayal ediyoruz. Liyakatin hüküm sürdüğü, adil, tarafsız, bağımsız ve hukukun üstünlüğünü esas alan bir yargı düzeni istiyoruz. İltimas, iltizam, irtikap, rüşvet, zimmet, suiistimal, usulsüzlük, hırsızlık ve yolsuzluklara uygun ortamı yaratan ekonomik, sosyal ve hukuki yetersizliklerin tamamen ortadan kaldırıldığı; insan onuru, demokrasi, kişi hak ve hürriyetleri, anayasal düzen ve hukuk devleti ilkelerinden taviz vermeyen, ülkenin asayiş ve toplumsal barışını tehdit eden her türlü unsurun bertaraf edildiği bir Türkiye Cumhuriyeti hayal ediyoruz.Hayallerimizi gerçekleştirmek için, özgürlük için, adalet için, demokrasi için, liyakat için, huzur için,bereket için, refah için, istibdadın bitmesi ve hürriyetin tekrar gelmesi için, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” için, milletin yeniden iktidara gelmesi için Genel Başkanımız Meral Akşener liderliğinde bu kutlu vazifeye namzedim.Bürokrasi hayatım boyunca kazandığım deneyim ve tecrübelerimle, milletimin ve devletimin sorunlarını çözmek, bu ucube sistemi tarihin karanlık sayfalarına gömmek ve harami düzenini bozguna uğratmak için İYİ Parti Adana milletvekili aday adayıyım.Milletin sesi neredeyse; biz oradayız! Milletin iradesi neredeyse; biz oradayız! Milletin derdi neredeyse; çözümlerimizle birlikte, biz oradayız! Milletimizin açtığı yolun önünde, hiçbir engel duramaz. Bu yolu yürümeye, hep birlikte devam edeceğiz! Birlikte Kazacağız! Tarih Yazacağız!”

 

İYİ Parti’nin Adana listesinin lokomotifi olacağı ve çarpan etkisiyle partinin oylarına pik yaptıracağı Adana kamuoyunda çok konuşulan, Adana’nın kanayan sorunlarını ve çözüm yollarını yakından bilen Adana İl Özel İdaresi eski genel sekteri Remzi Oğuz Yılmaz üreteceği projelerle hemşerilerinin yüzünü güldürecek örnek bir vekil olacağı belirtiliyor. Adana halkının hafızasında Adanalıların hizmet almasını engelleyenlere karşı verdiği kutsal mücadelelerle yerini alan Yılmaz, milletvekili olmasıyla birlikte yılmadan yorulmadan Adanalının bir evladı olarak Ankara’da memleketini en İYİ şekilde temsil edeceği ifade ediliyor,

 

REMZİ OĞUZ YILMAZ Kimdir?

1970 yılında Kozan’da doğan Remzi Oğuz Yılmazilk, orta ve lise öğrenimini Kozan’da tamamladıktan sonra 1991 yılında İstanbul’da Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Akabinde Cerrahpaşa Adli Tıp Enstitüsü’nde yüksek lisansa başladı. Aynı yıl İstanbul Barosu’nda başladığı avukatlık stajını, 1992 yılında Adana Barosu’nda tamamladı. 1992 yılında İçişleri Bakanlığı’nca Mersin Valiliği’ne atanarak kaymakamlık mesleğine ilk adımımı attı. 1993-1994 yıllarında İngiltere’de yabancı dil eğitimi aldı. 1994-1995 yılında Hatay ilinin Altınözü ve Hassa ilçelerinde kaymakam vekilliği görevini icra etti.

Sırasıyla Bursa-Büyükorhan,Malatya-Kuluncak, Gaziantep-Oğuzeli ve Antalya-Korkuteli Kaymakamlığı görevlerinde bulundu. Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü (TODAİE)’nde ikinci yüksek lisansını dayaparak ‘Kamu Yönetimi Uzmanı’ unvanını aldı. 2005-2012 yılları arasında Adana İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevini yürütürken Adana Organize Sanayi Bölgesi’nde Müteşebbis Heyet ve Yönetim Kurulu üyesi olarak yer alıp, aynı zamanda Çukurova Fuarcılık A.Ş’nin Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği yaptı.Bolu Vali Yardımcılığı ve onun akabinde de İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliği’ne atandı. 2013-2014 yıllarında Seyhan Belediyesi Başkan Yardımcısı; 2014-2015 yılları arasında ise Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin kurucu Genel Sekreterliği görevlerinde bulundu. Yerel yönetimlerde icra ettiği görevlerin ardından kısa süreliğine Giresun’da Vali Yardımcılığı yaptı. 2015 yılından itibaren İçişleri Bakanlığı bünyesinde sürdürdüğü Hukuk Müşavirliği görevinden, uzun süregörev yaptığı ve memleketi olan Adana milletvekilliği için İYİ Parti’den aday adayı olmak üzere 2018 yılında ayrıldı. Daha sonra kamu görevime geri döndü ve 2018 yılında Diyarbakır’a,2020 yılında Tokat’a Vali Yardımcısı olarak atandı. 2022 yılından bu yana Konya Valiliği’nde sürdürdüğü görevinden,28. Dönem Adana İYİ Parti milletvekilliği için ayrıldı. Evli ve iki çocuk babasıdır. İyi derecede İngilizce bilmektedir.