ASKF’de istişare toplantısı

“DEPREMLERDEN HERKES GİBİ

AMATÖR KULÜPLERİ DE ETKİLENDİ”

Kenan Kutay Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıda konuşan ASKF Başkanı Dr. Ahmet Bozan, Kahramanmaraş ve Hatay merkezli yaşanan depremlerden dolayı herkes gibi amatör kulüplerin de olumsuz etkilendiğini ifade eti. Dr. Bozan Adana’da amatör kulüplerin maçlarının oynatılıp oynatılmaması konusunda Futbol Federasyonu yetkilileri ile bir araya gelerek istişarede bulunduklarını belirterek, “Türkiye Futbol Federasyonu yönetim kurulu üyelerine Adana’da amatör kulüplerin müsabakaları oynayabilecekleri konusunda görüş belirttik. Sayın Valimiz de yetkililere amatör maçların oynatılması yönünde görüş bildirdi. Ancak TFF yönetimi amatör maçların oynatılmaması yönünde karar aldı” dedi.

“UMARIM AMATÖR FUTBOL MAÇLARI

 BİR AN ÖNCE OYNAMAYA BAŞLAR “

Adana Gençlik Hizmetleri İl Spor Müdürü Muzaffer Çintimar ise, Adana’da amatör maçların oynatılması konusunda Gençlik ve Spor Bakanı’na görüş bildirdiklerini belirterek, “11 ilde yaşanan depremden dolayı Olağanüstü Hal ilan edildi. Dolayısıyla TFF yetkilileri amatör maçların oynatılmaması yönünde karar aldılar. Umarım bir an önce amatör kulüplerin takımları maçlarını oynamaya başlar” diye konuştu.

“TFF’YE MAÇLARIN OYNANMASI YÖNÜNDE

BİRLİKTE OLUP BAŞVURUDA BULUNACAĞIZ”

Daha sonra söz alan amatör kulüplerin bazı temsilcileri, Türkiye Futbol  Federasyonu’na tepki göstererek, “Spor Bakanı, TASK, ASKF, Adana Valisi amatör spor kulüplerinin maçları oynatılsın yönünde görüş bildiriyor. TFF ne Spor Bakanının, ne Adana Valisinin sözlerini dikkate almayarak kendi bildiğini okuyor ve amatör maçların oynatılmaması yönünde karar alıyor. TFF ne yapmaya çalışıyor anlamakta güçlük çekiyoruz” diyerek tepkilerini dile getirdiler.