“CHP’de her görev benim için kutsaldır”

SABİT ÖZKESER / ÖZEL HABERİ

 

“MİLLETVEKİLLİĞİ İÇİN

 DÜŞÜNCEM VARDI”

Örgütten Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Kemal Toros, Tarımdan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Cahit İncefikir, İl Sekreteri Samet Güdük ve İl Disiplin Kurulu Üyesi Arif Tunç ile birlikte gazetemizi ziyaret ederek Yönetim  Kurulu Başkanı Engin Kanber ve Yazı İşleri ekibi ile görüşen Başkan Çelebi, önümüzdeki yapılacak seçimlerde milletvekilliği için düşüncesi olduğunu ve bunu genel merkez ile paylaştığını söyledi.Birçok ilde başkanlar milletvekilliği adaylığı için istifa ederken Adana’da ise “İl Başkanlığı görevinden istifa edip-etmeyeceği”  merak edilen Mehmet Çelebi’nin verilen sürede istifa etmemesinin nedenini şöyle açıkladı.

“SALICI, BANA BURADA

 İHTİYAÇLARI OLDUĞUNU SÖYLEDİ”

“Adaylığım konusunda genel merkezle yaptığım görüşmelerin ardından geçtiğimiz Pazar günü Adana’da düzenlediğimiz İl Danışma Kurulu toplantısında Partinin Örgütten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ile görüştüm.  Kendisi bana ‘Sana burada ihtiyacımız var, kal’ dedi. Biz de kaldık. Benim için CHP’de verilecek her görev kutsaldır. Salıcı bana, ‘Sen 4 yıldır orada  bir şeyi sağladın, bütünlüğü sağladın, huzuru sağladın partide böyle devam et. Şimdi ayrılırsan senden sonra bir çekişme yaşanır parti içinde” dedi. Başkanlık anlamında böyle bir şey yaşanabilir düşüncesiyle böyle bir şeyi düşündüler.”

“ADANA’DA PARTİMİZ SON 2 AYDIR

 BİRİNCİ POZİSYONUNDADIR”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, partisinin Adana’da son 2 aydır birinci pozisyonunda olduğuna da dikkat çekerken, “Yapılan çeşitli araştırmalarda ve anketlerimizde Adana’da yüzde 30 ve 31 ile 32 ile ilk sıralarda yer alıyoruz.  İktidar partisi AK Parti’nin Adana’da oyları ise 27, 27.6 ve 27.8 düzeyinde.Türkiye çapında da hızla birinci parti olma aşamasına gidiyoruz. Mesela İstanbul’da partinin yaptığı anketlerde birinci parti olarak çıkıyoruz. İzmir ve Balıkesir illeri de öyle” diye konuştu.

“BİZİM CUMHURBAŞKANI ADAYIMIZ                             

KEMAL KILIÇDAROĞLU’DUR”

Seçimlerde kendilerinin Cumhurbaşkanı adayının Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun da olduğunu vurgulayan  İl Başkanı Mehmet Çelebi, “Başka bir aday asla olmaz. Hele hele son yaşanılan siyasal gelişmelerin ardından asla başka bir aday söz konusu olmaz” dedi. Suriyeli seçmenlerle ilgili oy kullanılması konusundaki soruyu  CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, “Suriyeli 750 bin gibi bir rakamdan bahsediliyor ama net bir şey yok” diye yanıtladı. Çelebi, İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik son yapılanın bir ‘Hukuksuzluk’ olduğunu da iddia ederken, bu durumunda seçimlerde partisinin oylarını artıracağını da öne sürdü. CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener arasında çok net bir problem olmadığını düşündüğünü de anlattı.

“AMACIMIZ; HER ALANDA

 HAK-HUKUK-ADALET”

CHP olarak ülkenin her alanında ‘Hak-Hukuk-Adalet’ istediklerini de anlatan Başkan Çelebi, “Şu anda ne yazık ki; ülkemizin her alanında haksızlık, hukuksuzluk ve adaletsizlik var. Şaşmıyoruz. Bunu olağan hale getiriyorlar. Seçimler yaklaştıkça bir piyasayı kontrol edemiyorlar, fiyatları kontrol edemiyorlar. Bugün bütün marketleri Tarım Satış Kooperatifleri’nde şu kadar ürün çok ucuz diyorlar ve vatandaş gittiğinde ise  ‘Yok’ yada piyasayla fiyatı aynı. Bu gidişata çözüm bulamadıklarının göstergesi. Asgari ücret ilan edildi. Şimdi hiç gündemde yok. İnsanların hiçbir üzerinde etki bırakmamış hemen arkasından adeta buharlaşıyor. Başka yollar arıyorlar.Akla gelebilecek tüm yolları deneme ile  seçimin sonuçlarında böyle bir şeyi yapabilir miyiz, kazanabilir miyiz diyorlar.Ama tablo o ki, buradan onlara iktidar çıkmayacak kendilerine. Tabii bilinen ciddi böyle hatalar yapılmazsa kesinlikle bunlar gidici. AK Parti hükümeti şu anda çaresiz. Artık bu geçmişte çok ağır laflar ettiği, geçmişte kırdığı, döktüğü tüm partilileri topluyor kendi partisine. Bütün bunlara rağmen sürekli bilgiler, veriler ve anketlerde bu onu tatmin etmiyor” dedi.