Gönül Gözüyle Portakal Çiçeklerini Fotoğrafladılar

 Adana Büyükşehir Belediyesi, Güney Reklamcılar Derneği, FujiFilm ve Özel Era Göz Hastanesi iş birliği ile düzenlenen sergi karnaval katılımcılarından da büyük ilgi gördü. Açılışa Portakal Çiçeği Karnavalı fikir babası Ali Haydar Bozkurt da katıldı.

Adana Sheraton Oteli’nde sergilenen fotoğraflar, Altı Nokta Körler Derneği, Görme Engelliler Kültür ve Birleşme Derneği (GÖRBİR) üyesi görme engelliler tarafından betimleme yoluyla görme engelli fotoğrafçıya ortam bilgisinin aktarılması sonucu profesyonel fotoğraf makineleri ile çekildi. Bir sosyal sorumluluk projesi olan“Gönül Gözüyle Portakal Çiçekleri” fotoğraf sergisi etkinliği ile görme engelli bireylerin hayatın içindeki aktif rolü bu kez fotoğraf sanatı aracılığı ile bir kez daha ortaya çıkartılmış oldu.

Geylani Tarım İşletmesi’ne bağlı portakal bahçelerinde yapılan çekimler, birkaç ayrı dönemde gerçekleştirildi. Mevsim değişikliklerinden dolayı portakal çiçekleri sergiden önce açmayınca portakal ağaçlarının doğal güzellikleri fotoğraflandı.

Güney Reklamcılar Derneği Başkanı Efsun Tekyeten, bu projede görme engelli bireylerin hayal dünyasını deklanşör aracılığı ile fotoğraflara yansıtmasını arşivlemek ve sanatseverlerle buluşturmayı amaçladıklarını söyledi. Adana Büyükşehir Belediyesi Engelli Şube Başkanı Dr. Mustafa Can Eren de öz güvenli, üreten, geliştiren, geleceğe umut besleyen bireyler yetişmesine ve bu vesileyle engelsiz bir yaşam için verilen mücadeleye katkı sağlamak için bu projeyi hayata geçirdiklerini anlattı. Sergi 25-26 Mart tarihlerinde sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Portakal Çiçeği Karnavalı fikir babası Ali Haydar Bozkurt açılışta yaptığı konuşmadabu projenin karnaval bünyesinde yer almasından duydukları mutluluğu vurgulayarak, “Yönlendirme ile fotoğrafın doğru anının yakalanması çok zor. Bu sergi bize gözle görmenin ötesinde, gönül gözüyle görmenin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlattı. Biz karnavalı kurgularken tam istediğimiz buydu; içinde birbirinden değerli sanat çalışmaları, spor aktiviteleri, bilimsel çalışmalar olsun da dünyadaki diğerdeki bütün karnaval ve festivallerden ayrışsın istedik. Bu çalışmanın sürdürülebilir olacağına ve yeni sanat eserleri çıkaracağına inanıyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.