“Geçinemiyoruz”

 

ALİ BOZ/ İMRAL ÜSKÜPLÜ

 

Yüreğir’de özellikle köylere yaptıklarını ziyaretlerde kadınların kendilerine dert yandıklarını ve bu ekonomik çıkmazdan nasıl kurtulacaklarını düşündüklerini söylediklerini söyleyen Hürühan Erkek, “ Biz kadın kolları olarak her gittiğimiz yerde kadınlarımızın sıkıntılarını dinliyor ve onlara bir nebze de olsa yardımcı olmaya çalışıyoruz. En büyük sıkıntıları olarak da ekonomik sıkıntıları tespit ettik” dedi.

Derman ekipleriyle birlikte her gittikleri yerde yoğun bir ilgi ile karşılaştıklarının altını çizen CHP Yüreğir Kadın Kolları Başkanı Hürühan Erkek, “ Özellikle köylerde kadınlarımız bizlere yaşadığı sıkıntıları anlatırken, gözleri dolarak anlatıyorlar. Ekonomik sıkıntıdan dolayı geçinemediklerini ve mutfaklarında yemek yapacak tüplerinin dahi bulunmadığını ifade ediyorlar. Kadınlarımız bu hayat şartlarında ne yapacağını bilemez durumda kalmışlar. Tarlalarını süremiyor, sürdükleri tarladan istedikleri düzeyde ürün alamadıklarını ve ürünlerinin de karşılığını alamadıklarını belirtiyorlar” diye konuştu.

Erkek, CHP olarak bizde Aile Destek Projesini anlatıyor ve kadınlardan destek istediklerinin altını çizerek şöyle devam etti; “ Parti olarak kadınlarımıza yönelik çalışmalarımızın en başında gelen Aile Destek Projemizi kadınlarımıza anlatıyor ve bu proje ile kadınlarımızın rahat bir nefes alacaklarını anlatıyoruz. Biz bunları anlatırken, kadınlarımızın yüzündeki ifadeleri görüyor ve CHP’nin iktidarında kadınlarımızın rahat bir şekilde yaşamlarını sürdüreceklerini söylüyoruz. Kadınlarımızdan bize destek olmalarını ve hep birlikte CHP’yi iktidar yapmak çalışmalar yapacağımızı anlatıyoruz.”

CHP Yüreğir Kadın Kolları Başkanı Hürühan Erkek, “ Kadınlarımız ekonomik şartlar altında artık ezilmek istemediklerini ve hayat şartlarının düzeltilmesini istiyorlar. Bizde kendilerine her türlü yardımcı olmak için yanlarına gelerek dertlerine ortak olmak istediğimizi belirtiyoruz. Kadınlarımız bizlerin bu davranışımız karşısında kendilerinin dertlerini ve sorunlarını dinlediğimiz için mutlu olduklarını belirtiyor ve bu güne kadar hiç kimsenin dertlerini sormak için kimsenin kapılarını çalmadığını belirtiyorlar.  Bizde CHP olarak her zaman yanlarında olduğumuzu belirtiyoruz” dedi.