“Fiyatlar uçtu”

SABİT ÖZKESER / ÖZEL HABERİ

 

Adana’da uzun yıllardır spotcu sektöründe bulunan İşadamı İsmail Nuri Keklikci, aşırı zamlar dolayısıyla yaşanılan ekonomik sıkıntıların işlerin durmasına neden olduğunu ve her türlü olumsuzluğa karşın işlerinin başında olduğunu vurgulayarak, “Fiyatlar uçtu. Ocak ayından itibaren ürünlere yüzde 70 zam geldi” dedi.

ELEKTRİĞİN AŞIRI ZAMLANMASI BİZİM İŞLERİMİZİ DURDURDU

Seyhan merkez ilçesi Yeşilyurt Mahallesi İbo Osman Caddesi üzerinde çok sayıda çeşit sıfır kullanılmamış spot eşyanın bulunduğu işyerini oğlu Duran Keklikci ile yöneten Nuri Keklikci, en ucuz dedikleri dondurucu buzdolabının 1500 liradan 5 bin liraya sattıklarını söyledi. Kullanılan elektrik fiyatlarının pahalı olmasının beyaz eşya alımlarını durdurduğuna dikkat çeken Spotcu Ucuz Beyaz Eşya işyeri sahibi İsmail Nuri Keklekci,  “Şu anda televizyon hariç biz bir evi beyaz eşyalardan buzdolabı, çamaşır makinesi,  bulaşık makinesi ile birlikte oturma grubu, yatak odası ve masa, sehpa takımları ile birlikte  38 bin liraya dolduruyoruz. Oysa bu rakam daha önce 27 bin liraydı” diye konuştu.

“İŞYERİMİZE ÜRÜNLERİ HER AN ZAM  GÖRMEDEN KOYMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Ürünleri alırken vakit kaybetmeden işyerlerine koymaya çalıştıklarını anlatan Keklikci, aksi takdirde fiyatlardın anlık yükseldiğine dikkat çekti. Spotcu Ucuz Beyaz Eşya işyeri Sahibi İsmail Nuri Keklikci, “Dolar daha önce 18 liraya yükseldiğinde  ürünlere zam yapılmıştı. Daha sonra doların fiyatı düşmesine rağmen ürünler düşmedi. Şimdi de doların fiyatı 18 liraya doğru gidiyor, ürünlerin de fiyatı artıyor. Ne yapacağımızı şaşırdık. Anlık zamlar yapıldığı için adam elindeki ürünleri satmak istemiyor.Bizdeki ürünler yapılan zamlara rağmen, diğer mağazalara göre yüzde 100 aşağısında satıyoruz”  dedi.