Dr. Levent Cemal Güngör’e vefa

ALİ BOZ / İMRAL ÜSKÜPLÜ - ÖZEL HABERİ

Park kitaplığının öncülerinden Bünyamin Deniz Kıraç, “ Doktor Levent Cemal Güngör (UMUT)3. Park kitaplığımızı bugün Reşatbey Mahalle Muhtarlığımızda açıyoruz. Sizleri de bilgiye mum yakmaya davet ediyoruz. Azala azala yaşadığımız şu dünyada bir şeyleri güzel yapmanın çabası içerisine girmeliyiz diye düşünüyorum.”dedi.

“İŞE YARAMAZ GİBİ GÖRÜLEN KİTAPLAR TOPLANDI”

Kıraç yaptığı açıklamada şunları söyledi. “Bu güne kadar iki adet park kitaplığı yaptık. Şuna tam inandım ki bilgiye ulaşmadan yorum yapan büyük bir kesim sistemi tıkıyor bu tıkanıklığı açmak bilgili insanların çoğalmasından geçer dedim ve yaklaşık 2,5 yılda sizin evlerde işe yaramaz gibi gördüğünüz (23 bin ) tane size ait olan kitabı bize getirmenizi önerdim "oldu mu oldu" sizler bize güvendiniz bizde bu kitapları il içerisinde ve ülkemizin çeşitli bölgelerinde okumaya ihtiyaç duyan ama kitap alacak bütçesi olmayan yerlere kütüphane yaparak dağıttık. Onunla yetinmeyip okullara kütüphane oluşturduk kitap desteği verdik. Onunla da yetinmeyip park kitaplıkları açmaya başladık bu bize güç veren çalışma okuma oranını ilimizde yükseltti. Önemli ve kesin bir kaynak açıklaması 4 Adana'da okuma oranında artış olduğunu söylediği zaman Çok sevindim...!”

BİÇER, ÇAMURDAN VE KANA’YA TEŞEKKÜR

Kıraç açıklamasının devamında, “Biz mum yakmaya devam ediyoruz... 29 Ağustos günü (Bugün)saat 12.00 - 13.00 arası Resatbey Mahallesi Muhtarlığı Doktor Levent Cemal Güngör (Umut) park kitaplığımızı açıyoruz... Bizler Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde giderek yolumuza devam ediyoruz / unutmayın sizi de bu yola Yoldaş olmaya davet ediyoruz. Yol arkadaşlarım Kurtuluş mahallesi Muhtarı Sayın Nevin Bicer. Cemalpaşa Mahallesi Muhtarı Sayın Nerjin Cevher Çamurdan Resatbey mahallesi Muhtarı Zübeyde Nüvit Kana. Ve Kitap akrabalarım biz çok güçlüyüz elimizde "kitap" dilimizde "sevgi" yüzümüzde "gülümseme" VAR...!”