Çeşme’nin Pasta Şefi Murat Tütüncü: “Adana Lezzet Festivali’ni bu yıl 1 numara olarak görüyorum”

SABİT ÖZKESER

 

 

“BEN DE ADANA’NIN KÖKLÜ

MUTFAĞINI KEŞFEDECEĞİM”

Adana’ya festivale gezmek için gelen Radisson Blue Resort&Spa Çeşme’nin Pasta Şefi Murat Tütüncü, Çukurova Press’i ziyaret etti ve festival ile ilgili sorularımızı yanıtladı. Adana Lezzet Festivali’nin  her yıl bir önceki yıla göre daha güzel geçtiğine dikkat çekerek, “Adana’ya 3. kez gelişim ve gözlemlediğim zaman bu yıl ünlü şeflerin gösterileri, lezzet standları, konferanslar ve daha birçok etkinlikle dolu olması bu yıl festivalin bir numara olmasına neden oluyor. Bu festivalde diğer gelen misafirlerle birlikte ben de Adana’nın köklü mutfağını keşfedeceğim” dedi.

“35 YAŞINDAYIM VE 20 YILDIR

YEMEK SEKTÖRÜNDE GÖREV YAPIYORUM”

İzmir Çeşme Turizm Otelcilik Lisesi’nden mutfak çıkışlı olduğunu ve onunla birlikte Anadolu Üniversitesi Aşçılık Bölümü’nü bitirmek üzere olduğunu, ardından İşletme Bölümü’nü tamamlamak ve sonrasında da Yüksek Lisans ile akademik hayatını normal bir çalışma yaşamıyla sürdürmeye çalıştığını anlatan Radisson Blue Resort&Spa  Çeşme’nin Pasta Şefi Murat Tütüncü, “35 yaşındayım ve 15 yaşından bu yana bu sektörün içerisindeyim” diye konuştu. Adana’nın genelde kebap ve şırdanı ile bilindiğini de anımsatan Pasta Şefi Murat Tütüncü, “Yaptığım araştırmalarda Adana sadece kebaptan ibaret değil. Kebabının yanı sıra  içli köftesi,  Analı Kızlı Çorbası, Yüksük Çorbası, Mumbar Dolması, Fellah Köfte, Gül Mantı, Patlıcan dolması,  Adana Böreği, Bamya, Avgan pilavı  ile zengin bir mutfağı bulunuyor. Adana mutfağı ayrıca, mezeleri  ve tatlıları ile meşhur” dedi.

“HER GEÇEN GÜN KENDİMİ

DAHA DA GELİŞTİRMEYE ÇALIŞIYORUM”

Şu ana kadar “Kakao Çekirdeğinden Çikolataya”, “Temel Pastacılık ve Hamur İşleri”  gibi bir çok sunumlarda da bulunarak bilgi ve deneyimlerini öğrencilerle paylaşan  Pasta Şefi Murat Tütüncü, “Arabamla Türkiye’nin bir çok yerini geziyorum ve yemek araştırmaları yapıyorum. Geldiğim Adana’da da çok şeyler öğrendim ve sıcak bir ilgi gördüm.  Ayrıca; son 17 yıldır Türkiye mutfağı üzerinde çalışmalar yapmak için 81 ili gezmiş ve ‘Türk mutfağı için 250.000 km’ projesini tamamlayan 2023 yılı Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük ödülüne layık görülen İşletmeci-Araştırmacı Ömür Akkor’un hayranıyım. Adana’da da etkinliklerde yer alacak olan Ömür Akkor’dan da bir şeyler öğrenmek bana büyük katkı sağlayacak. Misafirperverliklerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Buradan Gaziantep’e, Şanlıurfa’ya ve Diyarbakır’a da gideceğim. Kendimi daha çok geliştirmeye çalışıyorum” diye konuştu.  MasterChef Türkiye yarışmasını da ara ara izlediğini ve bu programa öğrencilerinden katılanların da olduğuna dikkat çeken Pasta Şefi Murat Tütüncü, “Dünyaca ünlü şefler arasında yer alan Mehmet Yalçınkaya, Somer Sivrioğlu ve İtalyan Şef Danilo Zanna’nın programı eğitici bir program olmasından dolayı ve ülke gastronomisine katkısı çok büyük olduğu için destekliyorum” dedi.