Büyüköztürk: Adana’da herkesin kapısını çalacağız”

 

>> SABİT ÖZKESER

 

 

 MERAL AKŞENER

 BUGÜN KAHRAMANMARAŞ’TA

İl Başkan Yardımcıları Sibel Çakmak, Gül Dündar ve Basın Danışmanı Cihan İşisağ  ile birlikte Çukurova Press’i ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Engin Kanber ve ekibi ile görüşen İYİ Parti Adana İl Başkanı Birol Büyüköztürk,  Genel Başkan Meral Akşener’in bugün Kahramanmaraş’a gelerek istişarelerde bulunacağını ve  olasılıkla Belediye Başkan adaylarını açıklamasının beklendiğini söyledi. Türkiye’nin her ilinde olduğu gibi Adana’da da kendi partilerinin Belediye Başkan adayları ile seçime gireceklerini vurgulayan Büyüköztürk, “Vatandaş ne diyorsa onu yapmalıyız” diye konuştu.

“2 AY İÇERİSİNDE  183 KÖYÜ GEZDİK,

196 KİŞİYLE DE BİRE BİR GÖRÜŞTÜK”

En son yapılan Mayıs seçimlerinin ardından 7 Ağustos tarihinden bu yana geçen 2 aylık süre içerisinde 183  köy gezisinde bulunduğunu ve bunun öncesinde ise 196 kişiyle  bire bir görüşerek, seçimle ilgili eleştiri ve önerilerini aldıklarını anlatan İYİ Parti Adana İl Başkanı Birol Büyüköztürk, “Köylerdeki ziyaretlerimiz sırasında ve bire bir görüşmelerimizde vatandaşlarımızın  eleştirilerini ve önerilerinde ne söylemişler hepsini  bir rapor haline geçtirip, Genel  Başkanımıza ilettik. Kendisine çalışmalarımızla ilgili sürekli bilgi verirken, bizi takip ettiğini de bildirmişlerdir” dedi.

“TUFANBEYLİ VE  FEKE’DE

 SEÇİMLERİ ALACAĞIZ”

Yerel seçimlere kadar Adana’nın tüm ilçelerini ve köylerini gezeceklerini, çalmadık kapı bırakmayacaklarını da anlatan Büyüköztürk, “İddia ediyorum;  Adana’nın en uzak ilçelerinden  Feke ve Tufanbeyli’yi kazanacağız. Çünkü; buralarda yaptığımız ziyaretlerde AK Parti, MHP ve CHP’nin verdiği sözleri yerine getirmediğini belirttiler. O nedenle siyasetçiyi benimsemiyorlar ve güvenmiyorlar. Biz sadece kendilerini dinlemeye geldiğimizi ve oy istemeye gelmediğimizi söyledik. Özellikle Feke’ye devletin girmesi lazım. 21 köyü gezdim, gerçekten çok zor  durumdalar. Odam orada bırakılmışlar, itilmişler ve hizmetten yoksunlar” diye konuştu.

“VATANDAŞLARIMIZ SEÇİMLERDE

TEK OLARAK SEÇİME GİRMEMİZİ İSTİYOR”

Görüştüğümüz kişilerin Türkiye’de parti olarak seçimlere tek girmelerini istendiğini de vurgulayan İYİ Parti Adana İl Başkanı Birol Büyüköztürk, daha sonra sözlerini şöyle sürdürdü:

“Seçim sonuçlarını önüme aldığımda köy ve kırsalda diğer ittifakların oylarının daha yüksek olduğunu öğrendim. Eksiklerimizi tespit edip hemen köy gezilerine başladık.   Bu gezilerde ‘Nasılsınız’ diyordum ve siyaset yapmadık. İkincisi köyümüzün bir sıkıntısı olup olmadığını sorduk. Yol, su, aydınlatma ve ilaçlama gibi sorunları tek tek not aldık ve çözümü için çabaladık. Bunları hiç parti gözetmeksizin her bölgenin belediye başkanlarını ve yetkililerini  arayarak bu sıkıntıları da dile getirdim. DSİ, TEDAŞ  ve Milli Eğitim gibi kurumları da arayarak vatandaşların sorunlarının çözümü için uğraştık.

“GİTTİĞİMİZ ÇOĞU YERDE MEHMET ALİ BİLİCİ’NİN

 ADAY OLMASINI İSTİYORLAR”

 Muhtarlar ile bu işin de takipçisi olduk ve bir kısmının çözüldüğünü öğrendik  ve memnuniyet dile getirildi.Biz bir seçim kaybettik. İYİ Parti olarak bizim eksiğimiz, yanlışımız ve hatamızı neydi diye sorduk. Onu da not aldık. Vatandaşlar çok memnun kaldılar. Adana ile ilgili adayların açıklanması konusunda yakın zamanlarda olabilir. Bizim de vatandaşımızın da düşündüğü isimler var ama gittiğimiz gezilerin çoğunda Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı olarak İYİ Parti’den Adana  Milletvekilimiz Bilal Bilicinin babası Mehmet Ali Bilici’nin ismini söylüyorlar. Bu konuda birçok arkadaşım da şahit. Ben Mehmet Ali Bilici ile adaylığı konusunda da hiç görüşmedim.”

“GENEL BAŞKANIMIZ MERAL AKŞENER’İN

YOLLADIĞI MEKTUBU DA VATANDAŞA İLETİYORUZ”

İYİ Parti Adana İl Başkanı Birol Büyüköztürk, Adana’da ev ev dolaşıp,  çalmadık kapı bırakmayacaklarını da anlatırken, Genel Başkan Meral Akşener’in kendilerine yolladığı mektubu da ileteceklerini söyledi. Büyüköztürk, Akşener’in mektubunda  “DEĞERLİ KARDEŞİM” diye başladığını ve daha sonra şu görüşlere yer verdiğini ifade etti:

“İSİMLER DEĞİŞİYOR AMA

DERTLER DEĞİŞMİYOR”

“Ülkemiz uzun bir zamandır türlü haksızlıkların, adaletsizliklerin ve ciddiyetsizliklerin içerisinde savrulduğu günlerden geçiyor. İsimler değişiyor ama  dertler değişmiyor. Adresler değişiyor ama her sofraya uğrayan sıkıntılar değişmiyor. Günler geçiyor ama her yüreğe düşen huzursuzluk bir türlü geçmiyor. Emin olun bir anne, bir babaanne ve bir siyasi parti genel başkanı olarak, yüreğim acıyarak, tüm bunların farkındayım. Nitekim  bu sebeplerle; arkadaşlarımızla beraber her bir insanımızın içinde olduğu dertleri, sıkıntıları ve huzursuzlukları geçirmek için gece gündüz demeden çalışıyoruz. İl il, ilçe ilçe, sokak sokak, kapı kapı gezerek milletimizin sesini daha gür sesle haykırmak için çabalıyoruz. Cumhuriyetimizin değerlerini koruyabilmek, çocuklarımızın geleceğine sahip çıkabilmek ve memleketimizi, şahsi hırsların peşindeki bir meçhule terk etmemek için mücadele ediyoruz.

“HİÇBİR ZAMAN TEK BAŞINIZA

MÜCADELE ETMEYECEKSİNİZ”

Ülkemiz için yürüttüğümüz bu mücadeleyi daha da güçlendirmek için İYİ PARTİ olarak, bugün sizlere yepyeni bir yol sunuyoruz ! Yine sizlerle birlikte tertemiz bir sayfa açıyoruz ! Millet için, milletle beraber yapılan, yeni bir siyasetin mümkün olduğunu göstermeye geliyoruz ! Emin olun; maruz bırakıldığımız ekonomik sorunlarla da, milli güvenliğimizi tehdit eden, kaçak ve sığınmacılarla da, ülkemizin sorunlarını yok sayan siyasi anlayışla da hiçbir zaman tek başınıza mücadele etmeyeceksiniz. Çünkü biz İYİ PARTİ olarak vazifemizin farkındayız !

“81 İLİMİZDE KENDİ ADAYLARIMIZLA

SEÇİME GİRECEĞİZ”

 Önümüzdeki yerel seçimler için de; kapı kapı dolaşacak, her bir vatandaşımızın kendi şehrinde görmek istediği değişimi, talepleri ve istekleri dinleyeceğiz. Dinlediklerimiz doğrultusunda da; her bir şehrimizi hak ettiği yönetim anlayışına kavuşturmak için 81 ilimizde kendi adaylarımızla seçime gireceğiz. Hür ve müstakil siyaset anlayışımızla, pusulamıza yalnız ve yalnızca milletimizi koyarak yol yürüyeceğiz. Yürüdüğümüz bu kutlu yolun sonunda; zengin, mutlu ve huzurlu bir Türkiye’yi inşallah hep birlikte inşa edeceğiz. Sizleri en içten sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.”