Burhanettin Bulut: “Bulaşıcı hastalıklar için ortam müsait”

 

ALİ BOZ/ELİF HALLAÇOĞLU

6 Şubat ta meydana gelen iki depremin ardından meydana gelen acıyı anlatmaya kelimelerin yetmediğini belirten Burhanettin Bulut, “ Hepimiz acı çektik. İnsanlarımız bağıra bağıra öldü. Birçok ilimizde soğutman dolayı donarak ölen vatandaşlarımız var. Depremden dolayı dışarıda soğukta yaşama tutunmaya çalışan insanlarımız bulaşıcı hastalıklarla yakalanmama mücadelesi veriyor. Bu ortam bulaşıcı hastalıklar için müsait bir ortam var” dedi.

İnsanların çaresizlik içinde çırpınırken, yardımların geç geldiğinin altını çizen Bulut, şunları söyledi. “ Partili Cumhurbaşkanı sistemi kurumları boşalttı. AFAD konusundan uzak. Uzman değiller. Devlet kurumları bu depremde çaresiz kaldı. İnsanlarımız artık AFAD ve Kızılay’a güvenmiyor. STK’ların önemi arttı. Bu süreç içinde eczacılarımızın desteği ve güçlülüğü ortaya çıktı. Eczacılarımız deprem bölgelerine tırlar dolusu ilaç göndererek, insanlarımızın ilaç kalmaması için çaba harcadı”

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, tüm engellemelere rağmen CHP’li belediyelerin önemli görevler üstlendiğinin altını çizerek şöyle konuştu:

 “ İyiki bizim belediyelerimiz var. Pandemi sürecinde de CHP li belediyeler öndeydi. Bu depremde de tüm engellemelere rağmen önemli görevler üstlendiler. Özelikle Adana büyükşehir belediyemizin ve Seyhan ve Çukurova belediyelerimizin insanlarımıza ulaşması konusunda gösterdikleri canpare çalışmaları görmezden gelemeyiz. Bizim belediyelerimiz afetle ilgili çok başarılı çalışmalar yaptı.”