“Bugünün çocukları geleceğin liderleridir”

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Adana Final Okulları’nda da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlama programına Final Eğitim Kurumları Genel Müdürü ve Adana Final Okulları Kurucusu Şevket Ertem’in yanı sıra okul yöneticileri öğretmenleri, öğrencileri ve veliler katıldı. Tören, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Kurucu Şevket Ertem, 6 Şubat’ta meydana gelen ve ülkemizi yasa boğan deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır dileyerek başladığı konuşmasında, bu asrın felaketinden de bir ders çıkarmamız gerektiğinin altını çizdi. Şevket Ertem, “Allah bir daha ülkemize ve dünya insanlığına böyle bir felaket yaşatmasın. Bu yılki törenimizde 6 Şubat’ta meydana gelen deprem sebebiyle etkinlik sayısı biraz azaltıldı, ama burada bu ülkenin çocukları üzerlerine düşeni, Ata’larına yakışanı yapacaklardır. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara verdiği değeri Final Okulları olarak biz de önemsiyoruz ve ilmi hür, vicdanı hür, bir nesil yetişmesi için büyük bir sorumlulukla çalışmaya devam ediyoruz.’’ dedi.

Milli günlere ve bayramlara sahip çıkmak tarihi bir görev ve vicdan borcudur

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle çocuklara öğütlerde bulunan Şevket Ertem, “Bugün çok önemli bir gün, bundan tam 103 yıl önce Ankara Ulus’taki o mütevazı binada TBMM’nin açılışı gerçekleştirilirken, parçalanmayla yüz yüze gelen bir ülkenin kaderini tekrar bu ülkenin çocuklarının eline aldığı gündür. Bu ülkenin her ferdinin milli günlere ve bayramlara sahip çıkması tarihi bir görev ve vicdan borcudur. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, dünyada bir ilki gerçekleştirip çocuklara bir bayram armağan etmiş,bu davranışıyla çocukları ne kadar çok sevdiğini ve değer verdiğini de göstermiştir. O, çok önemli bir coğrafyada yaşadığımızı ve bugünün çocuklarının geleceğin liderleri olacağını biliyordu. Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha rahmetle ve minnetle anıyorum’’ diye konuştu.

Tarihi armağan

Şevket Ertem, bugünün çocuklarının unutmaması gereken en önemli konunun ayyıldızlı bayrağın ve bu ülkenin menfaatlerini her şeyin üzerinde tutmak olduğunu vurgulayarak sözlerini tamamladı. Konuşmaların ardından büyük bir özen ile hazırlanan programda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yine adına yakışır bir coşku ilekutlanırken, okulu dolduran veli ve öğrenciler de gösterileri büyük beğeniyle izleyerek programa alkışlarıyla eşlik etti.