“Bu iş burada bitmez”

>> ALİ BOZ

 

 

“İKTİDAR MİLLETVEKİLLERİ SESSİZ KALDI”

CHP Adana Milletvekilleri Şevkin, Sümer ve Barut, Havaalanının kapatılmaması için ellerinden gelen çabayı sarf ettiklerini, fakat kapatılmasına engel olamadıklarını dile getirdi. Milletvekilleri, aşure gününde, “ Şakirpaşa havaalanının kapatılmaması için TBMM’deki konuşmalarımızda ve bakanlık düzeyindeki girişimlerimiz bir sonuç vermedi. İktidar havaalanının kapatılmasını kafasına koymuş. Bizim gibi iktidar milletvekilleri de girişimde bulunsalardı beklide havaalanımız kapatılmayacaktı. Yani konuya sessiz kaldılar. Bu iş burada bitmez. Mücadelemiz s ürecek” dediler.

“PARA İÇİN ESNAF MAĞDUR EDİLİYOR”

Havaalanı Taksi Kooperatifi Başkanı Umut Baykan, esnafının zorda bırakıldığını belirterek şunları söyledi. “ 45 yıllık bir kooperatifiz. 1980 yılından buyana hizmet vermekteyiz. Bu kapanma olayı ile esnafımız zorda bırakıldı. Yeni havaalanı taksi kooperatifine giriş için 1 milyon Tl isteniyor. Ayrıca günlük olarak da 750 Tl para isteniyor. Bizde 50 aracımızı götürün günlük neyse verelim dedik. Ama kabul etmediler. Bizi takan yok. Parayı veren giren girer diyorlar. Bu esnafımız bu parayı nereden bulacak. Para için esnafımızı mağdur ediyorlar.”

“HAKKIMIZDE TEK BİR ŞİKAYET YOK”

Bugüne kadar herkesi taşıdıklarını ve haklarında bir tek şikayet dahi bulunmadığının altını çizen Baykan, şöyle konuştu. “ Devlet Hava Meydanları buradaki taksileri götüreceklerini yazı ile bildirdiler. Fakat gerçekleşmedi. İstanbul’a açılan yeni havaalanı aynı sistemle çalışıyor. Bizlerin ailesi var geçindirmekte olduğu evleri var. Burada bulunan esnaf arkadaşlarımız mağdur ediliyor. Parayı verirsek gireceğiz. Ama bu parayı verecek kimse yok. Çünkü esnafımızın böyle bir parası yok. Biz buradan aile taşıdık. Kızlarımızı taşıdık. Herkes bizden memnun ama bir türlü yeni havaalanında bizler istenmiyoruz.”