“Amacımız; Türk sporuna yeni gençler yetiştirmek”

SABİT ÖZKESER / özel haberi

“GÖREVE GELDİĞİMİZDE  BİR TANE SPORCU YOKTU”

Çukurova Press’i ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Engin Kanber ve ekibiyle görüşen Başkan Özdemir, göreve geldiklerinde bir kulübün olduğunu ama içinin boş olduğuna dikkat çekerken, “Basketbolun dışında futbol da dahil Adana Büyükşehir Belediyespor Kulübü’nün adının dışında hiç bir şey yoktu. Basketbol takımı da sıkıntı içerisindeydi. Hiçbir tane sporcusu da yoktu. Sıfırdan bir kulüp kurarak, gençlerimize spor yaptırmaya başladık” dedi.

“ALTYAPIYA ÇOK ÖNEM VERİYORUZ”

Daha önceleri kendisinin Seyhan ve Çukurova belediyelerinde de kulüp başkanlığı görevinde bulunduğunu anlatan Adana Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Kadir Özdemir, “Öncelikle kulübümüzün faaliyet gösterdiği 15 branşta  liyakatlı, işi bilen hocaları bulduk. Örneğin voleybolda Nurettin Hayta, Hentbolde Sami Akköz, Atletizmde Serdar Kadıoğlu gibi milli takımın altyapılarında görev yapmış isimler kulübümüzde görev yapmaya başladı. 40 civarında hocamız bulunuyor ve bunun yarısı belediyemizde çalışıyor.. Bizim şanssızlığımız yeni bir yapılanma içerisine girerken hemen pandemi olayının patlaması oldu. Bu durum bizi engelledi ama yine de Belediyespor kulübü olarak voleybol, futbol, kano, kürek, sutopu, yüzme, hentbol, basketbol, satranç, atletizm, fitness, taekwondo, plates gibi branşlarda 1000’in üzerinde lisanslı sporcumuz var. Bu sporcularımızın büyük bölümü altyapıdan gelmektedir. Altyapıya  çok önem veriyoruz” diye konuştu.

“BELEDİYELER YARIŞMACI BİR TAKIM YERİNE DAHA ÇOK EĞİTİME DAYALI BİR TAKIM OLUŞTURMALI”

Adana Büyükşehir Belediyespor Kulübü’nün voleybol takımının 2. ligde mücadele ettiğini ve şu anda lider ile kafa kafaya oynadığına da dikkat çeken Başkan Özdemir, “Sutopu’nda da erkek ve kızlarda  1. ve 2. liglerde mücadele  eden takımlarımız iddialı. Su topu 8 sporcumuz milli takımda, basketbolda 3 sporcumuz şu anda milli takımda yer alıyor. Voleybol branşında yaş ortalaması 14.5-15 yaşlarında. Altyapıda oynayan sporcularımızın başarılı olması bizleri çok mutlu etmektedir” dedi.  Adana Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Kadir Özdemir, belediyelerin yarışmacı bir takım yerine daha çok eğitim ve altyapıya dayalı olması gerektiğinin altını çizerek, daha sonra sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bizim amacımız; sadece Adana’ya değil, ülke sporuna hizmet edecek gençleri yetiştirmektir. Örneğin; Çukurova Belediyespor ADS Voleybol takımını çok seviyoruz. 25-30 milyon lira para harcadılar ama alttan gelecek bir sporcusu yok.  Her yıl bir-iki tane adam yetiştiremezsek, bu yıl harcadığımız paranın daha fazlasını gelecek  yıl 25 milyon yerine 35 milyon harcamış oluruz. Ligde aynı kulvarda mücadele ettiğimiz Aksaray’ın bu yılki yıllık bütçesi 2 milyon lira, benim belediyenin ise 180 bin lira. Biz buna rağmen gittik bu takımı sahalarında yendik, Niğde’yi yendik. Onlar da gitti İmamoğlu’nu yendi. Büyükşehir Belediyesi olarak tüm branşlarımızın tümünü toplasan bütçemiz 500 bin lirayı dahi bulmamaktadır. “

“ADANA’DA GELİŞMEYEN  SPOR BRANŞLARINDA YARIŞIRIZ”

Başkan Kadir Özdemir,  futbolda isteseler yarışmacı olabileceklerini ancak kendilerinin bunu tercih etmediklerini ve Adana’da gelişmeyen atletizm, voleybol ve basketbol branşlarında diğer takımlarla yarışabileceklerini de vurgulayarak, “Voleybol ve basketbolun dışında  futbolda da 12-13 yaş grubunda 4 sporcumuzu Adanaspor’a, daha önce de 2  sporcumuzu ise Adana Demirspor’a verdik. Bunun dışında eğer hocamız kendini geliştirmek için desteğe ihtiyacı var ise, bunu da veririz. Gerekirse bu konuda cebimden dahi para veririm. Hiçbir şey üretmeyen ve yatan hocayı istemiyoruz. Çünkü; burada görev yapacak antrenörler bize değil, Adana’ya, Türk sporuna hizmet etmektedir. Dediğim gibi; en üst düzeyde hocalık yapmaları için maddi olarak kendilerine her türlü desteği veriyoruz” diye konuştu.

“BİZLER BİR FEYZULLAH, KAYHAN VE İBRAHİM UZUNCA YETİŞTİRMELİYİZ”

Adana’nın zor bir yer olduğunu ve gençleri ise hem uyuşturucudan hem de bazı kötü alışkanlıklardan kurtarmaları gerektiğini de ifade eden Adana Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Kadir Özdemir, “Adanamız yoğun göç alan bir kent. Siz ne derseniz deyiniz; bu çocuklar gelip size komşu oluyor. Eğitimsiz çocuklar sizin çocukların arkadaşınız oluyor okulda. Biz de diyoruz ki; bu kent kültürüne adaptasyonu çok önemli sporun. Bu çocuklarla beraber yoğrulmamız lazım. Yaşıyoruz hep beraber. Esas amacımız  sadece Adana’ya değil, Türk sporuna yeni gençler yetiştirmek. Yoksa hazır bir takım kurmak onu sürmek değil. Bunu saman alevi gibi yaparsın hop biter. Geçmişe baktığımızda Feyzullah Küçük,  Kayhan Kaynak’ı, Nevzat Karabulut’u ve İbrahim Uzunca’yı konuşuyorlar. Bunu konuşmamızdaki neden de çünkü; altlardan gelmiş  ve burada 15 yıldır top oynamışlar” diye konuştu.