Adana’da amatör futbol heyecanı başlıyor

.

Adana ASKF Kenan Kutay Toplantı Salonu’nda yapılan kura çekimine Seyhan Kaymakamı Ekrem İnci, Seyhan Belediye Başkan Vekili Güngör Geçer, İl Sivil Toplum İlişkiler Müdürü Recep Kurtoğlu, TÜFAD Başkan Vekili Kadir Gül, TFF Bölge Müdürü Akif Oflaz, TSYD Adana Şube Başkanı Engin Kanber, Futbol İl Temsilcisi Bülent Oymacı, kulüp temsilcileri ve çok sayıda spor paydaşı katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kura çekim töreninin sunumunu Adana ASKF Genel Sekreteri Ergin Ulun üstlenirken, açılış konuşmasını Başkan Dt. Ahmet Bozan yaptı.

“SPOR EVRENSELDİR”

Amatör spor kulüp başkanlarının her birinin ayrı bir kahraman olduğuna dikkat çeken Adana ASKF Başkanı Dt. Ahmet Bozan,  gençlere büyük katkı sağladıklarının altını çizdi. Sporun evrensel olduğunu ifade eden Başkan Dt. Bozan, “2024-25 futbol sezonunda bizleri temsil edecek takımları amatör kulüp başkanları oluşturdu. Öncelikle altyapıya yaptığınız yatırımlar için hepinize teşekkür ederim” şeklinde konuşarak, kulüp sayısına göre takım sayılarının çoğaldığına vurgu yaptı.

İNCİ: “AMATÖR KULÜPLER GENÇLERİ KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN ENGELLİYOR”

Seyhan Kaymakamı Ekrem İnci de, sporun birleştirici gücünden bahsederek başladığı konuşmasında, amatör kulüplerin gençleri kötü alışkanlıklardan engellediğine dikkat çekti. Amatör kulüplere çok büyük desteklerin verilmesi gerektiğini belirten Kaymakam İnci, buna gönülden inandığını ifade etti. Adana’daki takım sayısının çok olduğunun altını çizen İnci, “Spor yapacak gençlere ulaşmanın en kolay yolu amatör spor kulüplerinden geçiyor. Sporcu yetiştirerek artık sporcu ihracatı yapmak istiyoruz. Ülkemize gelir oluyor. Hem de biz bu sporcuları yetiştirerek onların hem Türkiye liglerimizde hem de Avrupa’da ve dünyada çeşitli kategorilerde yer almasını sağlayacağız. Fiziki olarak imkanlarımızı artırmaya çalışıyoruz” diyerek, yeni tesislerin yapılması gerektiğini söyledi.

TÜFAD Başkan Yardımcısı Kadir Gül, TFF Adana Bölge Müdürü Akif Oflaz da birer konuşma yaparak amatör sporun önemine vurgu yaptılar.

Öte yandan, İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Recep Kurtoğlu’na hizmet plaketini Seyhan Kaymakamı Ekrem İnci verdi.

Daha sonra kura çekimine geçildi. Kulüp temsilcileri önce kura çekim sıra numaralarını belirlediler. Daha sonra Süper Amatör Lig Kura Çekimi gerçekleştirildi.

Geçtiğimiz sezon 23 takımın katıldığı Süper Amatör Ligi’ne bu yıl 17 takım katılacak. Bu yıl yönetim değişikliği yaşayan Cihangirspor’un yanı sıra Vefa, Gürpınar, Ceyhan ve Pozantı Belediyespor çeşitli sebeplerle lige katılmadı.

Kura çekimi sonucunda Süper Amatör Lig’de şu takımlar mücadele verecek:

KIRMIZI GRUP: Karşıyakaspor, Seyhan Belediyespor, Dağlıoğluspor, Baklalıspor, Toroslar 1922 Spor, Sarıçam Kürkçüler, Karataş Belediyespor, Anadolu 19 Mayıs ve Kozanspor FK.

Bu grupta ilk hafta maçları da şöyle:

Anadolu 19 Mayıs-Karşıyakaspor

Seyhan Belediyespor-Karataş Belediyespor

Sarıçam Kürkçüler-Dağlıoğluspor

Baklalıspor-Toroslar 1922 Spor

Kozanspor FK (BAY)

BEYAZ GRUP:  Seyhangücü, Çukurova Press Havuzlubahçe, İncirlikspor, Yenibeygücü, Yapı Meslekspor, Kurttepe Libero FK, Adana Yüksel Gençlik ve Aladağgücü.

Bu grupta ilk hafta maçları da şöyle:

İncirlikspor-Çukurova Press Havuzlubahçe

Yenibeygücü-Seyhangücü

Yapı Meslekspor-Adana Yüksel Gençlik

Kurttepe Libero FK-Aladağgücü.

 

1. AMATÖR LİG:

Adana 1. Amatör Lig’inde mücadele edecek takımların grupları belli oldu. Buna göre,

A GRUBU:  Kazım Özlerspor, Çukurova Demirspor, Kiremithanespor, Sarıçam Kılıçlı 1965, Suluca Organize Sanayi, Kozan Esnafspor, Şampiyon Çocukspor, Seyhanspor ve Çukurova Gençlerbirliği.

Bu grupta ilk hafta maçları şöyle:

Seyhanspor-Kazım Özlerspor, Çukurova Demirspor-Şampiyon Çocukspor, Kozan Esnafspor-Kiremithanespor, Sarıçam Kılıçlı 1965-Suluca Organize Sanayi, Çukurova Gençlerbirliği (BAY)

B GRUBU: Yüzüncüyılspor, Çukurova Belediyespor, Yeşilevlerspor, Ceyhan Doğanspor, Gazipaşaspor, Yüreğirgücü, Yüreğirspor, Sarıçam Belediyespor ve Akkapıspor (BAY)

Bu grupta ilk hafta maçları şöyle:

Sarıçam Belediyespor-Yüzüncüyılspor, Çukurova Belediyespor-Yüreğirspor, Yüreğirgücü-Yeşilevlerspor, Ceyhan Doğanspor-Gazipaşaspor ve Akkapıspor (BAY)

C GRUBU: Kozan İmarspor, Devecispor, Güneşlispor, Ceyhangücü, Simerenyaspor, Hedef 01 Spor, Yüreğir Demirspor, Seyhan Demirspor, Çukurovaspor ve Kanal UfuksporBu Grupta ilk hafta maçları şöyle:

Güneşlispor-Devecispor, Ceyhangücü-Kozan İmarspor, Simerenyaspor-Çukurovaspor, Hedef 01 Spor-Seyhan Demirspor, Yüreğir Demirspor-Kanal Ufukspor.

U18, 1. LİG

BEYAZ GRUP: Gençlerbirliği, Adaletgücü, Toroslar 1922, Çukurovaspor, Ceyhan Doğanspor, Şampiyon Çocukspor, Suluca Organize Sanayi, Çukurova Belediyespor ve Çukurova Demirspor.

Bu grupta ilk hafta maçları şöyle:

Çukurova Belediyespor-Gençlerbirliği, Adaletgücü-Suluca Organize Sanayi, Şampiyon Çocukspor-Toroslar 1922, Çukurovaspor-Ceyhan Doğanspor ve Çukurova Demirspor (BAY).

KIRMIZI GRUP: Yenibeygücü, Ceyhangücü, Çukurova Press Havuzlubahçe, Karşıyakaspor, Yüksel Gençlikspor, Devecispor, Seyhan Belediyespor, Kozan İmarspor, Çukurova Gençlikspor ve Gülpınarspor.

Bu grupta ilk hafta maçları şöyle:

Çukurova Press Havuzlubahçe-Ceyhangücü, Karşıyakaspor-Yenibeygücü, Yükselgençlikspor-Çukurova Gençlikspor, Devecispor-Kozan İmarspor, Seyhan Belediyespor-Gülpınarspor. (Haber Merkezi)